Μια τεράστια συμφωνία υπέγραψε η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas με την Airbus, για τη μεγαλύτερη non-stop πτήση στην ιστορία της αερο-βιομηχανίας. Για την ακρίβεια, θα κατασκευαστούν αεροπλάνα που θα πραγματοποιούν πτήσεις από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ (και αντίστροφα), σε 20 ώρες και χωρίς στάση.

  Η συμφωνία είναι αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και το δρομολόγιο, το οποίο θα πραγματοποιείται με το Airbus A350-1000, πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη τριετία, δηλαδή καλώς εχόντων των πραγμάτων, το 2025.

  Το μεγαλεπήβολο και φιλόδοξο σχέδιο ονόματι Project Sunrise θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα. Μάλιστα, ο αυστραλιανός αερομεταφορέας είχε πρωτο-περιγράψει το όραμά του για μια απευθείας πτήση προς τη βρετανική πρωτεύουσα πριν από περίπου πέντε χρόνια, ωστόσο η πανδημία έκοψε προσωρινά τα φτερά.

  Σημειώνεται πως η Qantas πραγματοποιεί πτήσεις προς το Λονδίνο από το 1947. Ωστόσο, το δρομολόγιο διαρκούσε έως και 58 ώρες, καθώς απαιτούνταν αρκετές στάσεις. Σήμερα, οι επιβάτες χρειάζονται περίπου 24 ώρες για να ταξιδέψουν από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο (και το αντίστροφο), με το αεροπλάνο να κάνει μία ενδιάμεση στάση.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα της δυτικής Αυστραλίας, η αξία του deal για περισσότερα από 150 αεροσκάφη Airbus, αγγίζει τα 25 δις δολάρια, κάνοντας την πρώτη παραγγελία στην ιστορία των 102 χρόνων της αεροπορικής εταιρείας.

  Στο μεταξύ, ο χρόνος πτήσης θα επισκιάσει εκείνους των ανταγωνιστών και θα συναγωνιστεί το τρέχον ρεκόρ πτήσης, άνω των 19 ωρών μεταξύ Νέας Υόρκης και Σιγκαπούρης . Το 2018, ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas, Alan Joyce, δήλωσε στο Πρωινό του BBC ότι η διαδρομή Σίδνεϊ-Λονδίνο θα ήταν το «Άγιο Δισκοπότηρο» για την εταιρεία, αφού ξεκινούσε δρομολόγια από τη Δυτική Αυστραλία προς την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Το επίτευγμα έρχεται εν μέσω ανανεωμένων αγώνων για την ανταγωνιστική Boeing που εδρεύει στις ΗΠΑ, στην προσπάθειά της να σπάσει τις μαραθώνιες πτήσεις. Στην ανακοίνωση των κερδών της για το πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία καθυστέρησε την κυκλοφορία του αεροσκάφους 777x, το οποίο είχε προγραμματιστεί να ταξιδέψει από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ, μέχρι το 2025.

  Με πληροφορίες από Business Insider

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Το ιδανικό νησί για να ξεκινήσεις και επίσημα τις καλοκαιρινές διακοπές

  5+1 εξεζητημένα πιάτα που δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις στο ταξίδι σου στην Ιταλία

  4 νησιά που δεν περιμένεις με τίποτα να είναι τόσο ακριβά φέτος