Πίνακας Περιεχομένων
  1. Ελαφόνησος: Αν πας μια φορά, σε αγκιστρώνει

  «Έχω πάει μια φορά Ελαφόνησο, εντάξει καλή ήταν αλλά δεν τρελάθηκα», μου λέει ένας φίλος μου, την ώρα που πίναμε ποτό και συζητούσαμε για τις καλοκαιρινές διακοπές που έρχονται. «Τι λες, η Ελαφόνησος είναι ωραία σε όλα της», απάντησα φανερά έκπληκτη με αυτό που είχα ακούσει, λες και μου έθιξαν τον τόπο μου. Αλλά στην πραγματικότητα, το εννοούσα στο 100%. Η Ελαφόνησος είναι το μόνο μέρος που όσο μικρό νησί είναι σε έκταση και σε δραστηριότητες, τόσο μεγάλες στιγμές και απολαύσεις θα σου χαρίσει.

  Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια γεμίζει από κόσμο. Κάποτε, ήταν περισσότερο γνωστή για το κάμπινγκ της, το οποίο είναι μπροστά στην φημισμένη παραλία του μεγάλου Σίμου, τώρα πια όμως όλο και περισσότερα καταλύματα σκάνε μύτη. Μπορεί το 2014 να μην είχε ούτε φαρμακείο για ώρα ανάγκης, τώρα πια είναι πιο ανανεωμένη από ποτέ, χωρίς όμως να χάνει τον χαρακτήρα της. Παραμένει ένας προορισμός που θα σου χαρίσει το αίσθημα της ελευθερίας.

  Η Ελαφόνησος είναι αυτό το μικρό νησί απέναντι από τη Νεάπολη, που τον χειμώνα στέκει μερικώς βουβό, αλλά το καλοκαίρι ζωντανεύει με ανθρώπινες φωνές. Μόλις μπεις στο μικρό καράβι, σε 8 λεπτά έχεις φτάσει απέναντι. Και το «απέναντι» πρόκειται για ένα φυσικό κάλλος που προσελκύει πια κάθε καλοκαίρι όλο και περισσότερο κόσμο.

  Και είναι απόλυτα λογικό, αφού οι ατελείωτοι αμμόλοφοι των παραλιών του Σίμου, με τα καταγάλανα νερά σαν να είσαι σε πισίνα, το πολύ καλό φαγητό, το vibe του νησιού γενικότερα που ξέρεις τι θα κάνεις και που θα πας χωρίς να σε τρώνε οι αποστάσεις και χωρίς να πονοκεφαλιάζεις για το τι θα επιλέξεις, κάνουν ένα δυνατό combo. Φυσικά, δεν είναι μόνο ο Σίμος που γοητεύει, αφού και η παραλία της Παναγίας, με τα υπέροχα τυρκουάζ νερά και το δάσος από κέδρους που προσφέρει φυσική σκιά, αλλά και η παραλία της Λεύκης είναι εξίσου ιδανικές επιλογές για μπάνιο.

  Ελαφόνησος: Αν πας μια φορά, σε αγκιστρώνει

  Πάμε και στα υπόλοιπα του νησιού. Οπωσδήποτε θαλασσινά πρέπει να δοκιμάσεις στην ψαροταβέρνα του Νταγιαντά στο λιμάνι, ενώ αν θέλεις κρέας καλό και ποιοτικό, τότε πρέπει να πας στην Τράκαινα ή στο Pita Bar. Όσο για το ποτό, εδώ η αδυναμία είναι ξεκάθαρα στο μαγαζί που λέγεται Στην Άκρη, που συνδυάζει τα πάντα. Καφέ, brunch, γλυκό και ποτό. Εκεί ο κόσμος αράζει έξω, ενώ αυτό που θα σου κινήσει το ενδιαφέρον και θα σου αρέσει, είναι το πόσο καλό vibe έχουν όσοι δουλεύουν εκεί. Το απολαμβάνουν και το χαίρονται.

  Βέβαια, πρέπει να αναφέρω πως γίνονται πολλά beach party στον Σίμο, οπότε μετά το ποτό, η παραλία επιβάλλεται. Μουσική, γέλια, φωνές, όλα στο πρόγραμμα. Γενικά, η Ελαφόνησος είναι αυτό ακριβώς. Είναι τόσο χαλαρή, που δεν χρειάζεται να έχεις εκατό ρούχα στη βαλίτσα σου. Είναι ωραίος μικρόκοσμος που όλοι απολαμβάνουν τις μικρές χαρές της ζωής και όχι του Instagram.

  Κάθε φορά που φεύγω από την Ελαφόνησο στεναχωριέμαι το ίδιο. Έχει κάτι που σε κρατάει δέσμιο. Κάθε φορά λέω να κάτσω περισσότερο την επόμενη και κάθε φορά την πατάω. Το φετινό καλοκαίρι δεν ξέρω ακόμα αν με βγάλει ο δρόμος εκεί, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μέχρι και τα μέσα Αυγούστου η πληρότητα είναι στο φουλ. Οπότε όσοι πάτε, απολαύστε το στο έπακρο.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Τα 5 πράγματα που κάνουν το Αιγαίο μπας κλας σε σχέση με το Ιόνιο

  Σε αυτό το χωριό της Πάρου θα βγάλεις φωτογραφίες που θα ζηλέψουν όλοι οι influencers

  Το νησί-έκπληξη των Δωδεκανήσων που αποτελεί πλέον top και αρκετά ακριβό προορισμό διακοπών