Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε (αν και η θερμοκρασία παραμένει υψηλή, που σημαίνει ότι το ΣΚ οι παραλίες ίσως να έχουν κόσμο), ωστόσο τα ελληνικά νησιά παραμένουν κορυφαίος προορισμός. Τουλάχιστον, με βάση το αφιέρωμα που δημοσίευσαν οι βρετανικοί Times.

  Για την ακρίβεια, ανέδειξαν τα πιο ενδιαφέροντα νησιά της χώρας μας για διακοπές, ακόμα κι αν έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος. Αναφέρεται επίσης πως η ελληνική οικονομία απόλαυσε μια επιτυχημένη τουριστική σεζόν, η οποία συνεχίζεται και μετά τον Αύγουστο σε νησιά που προσφέρουν διακοπές για να γεμίσει κανείς τις μπαταρίες του.

  Η κορυφαία επιλογή των αναρριχητών, έπειτα από δημοσιογραφική έρευνα, αναδείχθηκε η Κάλυμνος.

  Διαβάστε ακόμη: 4 θέρετρα στις Μαλδίβες που τα βλέπεις και σου φεύγει η μαγκιά

  Το νησί των σφουγγαράδων διαθέτει μερικά από τα καλύτερα αναρριχητικά πεδία στον κόσμο, ενώ παράλληλα οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την αισθητική των γραφικών χωριών, τα εξαιρετικά δείγματα νεοκλασικής τέχνης με art deco επιρροές, το εντυπωσιακό λιμάνι, και το Αρχαιολογικό Μουσείο με τη χάλκινη «Κυρά της Καλύμνου» του 4ου αιώνα π.Χ.

  Επιπρόσθετα, το αφιέρωμα των Times περιλαμβάνει τη Σύμη για γαστρονομία, το Αγκίστρι για ποδηλασία και πεζοπορία, τη Φολέγανδρο για τα ηλιοβασιλέματα, τη Σέριφο για στιγμές απομόνωσης, την ιστορική Ιθάκη, την Τήνο για θαλάσσια σπορ, την πολιτιστική Σύρο, τους Παξούς για ιστιοπλοΐα και την Ύδρα για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο.

  «Οργανώνουμε το κάλεσμα μας σε δημοσιογράφους και φορείς όπως τα Γραφεία ΕΟΤ σχετικά με τις πολύπλευρες δυνατότητες του προορισμού, ώστε η Κάλυμνος να “πρωταγωνιστεί” σε προτάσεις μεγάλων διεθνών ΜΜΕ. Αν και η παγκόσμια αβεβαιότητα που “γέννησε” η πανδημία στάθηκε εμπόδιο μέχρι στιγμής για νέες πρωτοβουλίες, επανερχόμαστε δυναμικά στον τομέα της διοργάνωσης θεματικών τουριστικών δράσεων στο νησί», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Καλυμνίων, Δημήτρης Διακομιχάλης.