Πίνακας Περιεχομένων
    1. Σία Κοσιώνη: Η γνωριμία με τον Κώστα Μπακογιάννη και η απαράβατη συμφωνία στη σχέση τους

    Η Σία Κοσιώνη ως δημοσιογράφος έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο της κριτικής καθώς ανήκει στον ΣΚΑΪ και ταυτόχρονα είναι σύζυγος του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, ανιψιού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά την παρουσία της στην εκπομπή της Έλενας Κατρίτση στην ΕΡΤ, η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε αυτές τις μομφές προς τη μεριά της, τονίζοντας πως έχει ξεκαθαρίσει με τον σύζυγό της ότι οι επαγγελματικές τους ιδιότητες δεν θα διαπλέκονται.

    Η Σία Κοσιώνη εξήγησε ότι σαφώς και την ενοχλεί να ακούει πως αποτελεί το φερέφωνο του συζύγου της και κατ΄επέκταση της οικογένειας του, αλλά μετά από τόσα χρόνια σε αυτή τη δουλειά, έχει μάθει να μην την επηρεάζει.

    «Όταν κάποιοι προχωρούν σε μια αμφισβήτηση της επαγγελματικής μου ταυτότητας, δεν είναι μια γενική αντίληψη. Δεν είναι μια γενικώς διαμορφωμένη αντίληψη. Υπάρχουν κάποιοι που πράγματι το κάνουν. Με ενοχλεί; Με ενοχλεί. Με επηρεάζει; Δεν με επηρεάζει. Είμαι τόσο απαλλαγμένη από βαρίδια που άλλοι μου προσάπτουν που αυτές πλέον οι κριτικές από το ένα αυτί μου μπαίνουν και από το άλλο αυτί μου βγαίνουν.

    Όταν πρέπει να ασκήσω κριτική στην κυβέρνηση, ασκώ κριτική στην κυβέρνηση και γενικώς δεν με εμποδίζει τίποτα και κανείς να ασκήσω κριτική σε όποιον θέλω κάθε φορά. Σε όποιον πρέπει να του ασκηθεί κριτική κάθε φορά. Ακριβώς επειδή αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να βγω και να το δηλώσω, αλλά προκύπτει από τη δουλειά μου καθημερινά και αποδεικνύεται, δεν νιώθω ότι υπάρχει πραγματικά η ανάγκη να το ξεκαθαρίσω με οποιοδήποτε άλλον τρόπο».

    Η Σία Κοσιώνη ξεκαθάρισε επίσης πως θεωρεί προσβλητικό να της προσάπτουν ότι είναι ένα δοχείο των απόψεων του άντρα της και πως δεν έχει την ικανότητα να εκφράσει δική της, αυτόνομη άποψη και κριτική.

    «Δεν μπορώ εγώ να αλλάξω τα μυαλά των ανθρώπων. Εάν κάποιος θέλει να πιστεύει ότι η Σία επηρεάζεται από τον σύζυγο της και από τον θείο του συζύγου της, είναι λίγο τι να πω… Πάντοτε διεκδίκησα, συνεχίζω να διεκδικώ και δεν θα σταματήσω ποτέ να διεκδικώ την αυτονομία της υπάρξεως μου και της άποψης μου. Την αυθυπαρξία της άποψης μου. Είμαι η Σία Κοσιώνη και έχω τη δική μου άποψη.

    Δεν χρειάζεται να δανειστώ ούτε την άποψη του άνδρα μου, ούτε την άποψη του συγγενικού περιβάλλοντος του άνδρα μου ούτε κανενός. Νιώθω τόσο ασφαλής και τόσο στέρεα μέσα μου και επίσης θεωρώ ότι είναι λίγο προσβλητικό, όχι μόνο προς εμένα αλλά προς οποιαδήποτε γυναίκα να της αμφισβητείται η ακεραιότητα της δικής της άποψης και προσέγγισης στα πράγματα».

    Όπως άλλωστε εξήγησε, γνώριζαν και εκείνη και ο Κώστας Μπακογιάννης από την αρχή της σχέσης τους ότι θα υπάρξουν τέτοια ζητήματα στην πορεία. Γι΄αυτό και συμφώνησαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα επηρεάσει ο ένας τη δουλειά του άλλου, στο βαθμό του εφικτού.

    Σία Κοσιώνη: Η γνωριμία με τον Κώστα Μπακογιάννη και η απαράβατη συμφωνία στη σχέση τους

    Σία Κοσιώνη και Κώστας Μπακογιάννης γνωρίστηκαν πριν σχεδόν μια δεκαετία και το ξεκίνημα της γνωριμίας τους περιείχε μεγάλο τρακ για τον δήμαρχο Αθηνών. Ήταν μια εποχή που είχε βάλει υποψηφιότητα για τη δημαρχία στο Καρπενήσι και η Σία Κοσιώνη τον είχε αντιμετωπίσει σε μια ραδιοφωνική σύνδεση με αυστηρότητα.

    «Η πρώτη γνωριμία μας ήταν ραδιοφωνική, τότε ήμουν 30-32 ετών, έβαζα υποψήφιος για δήμαρχος Καρπενησίου. Έτρεμα σαν το ψάρι, σηκώνω το τηλέφωνο και η Σία με… έκοψε φέτες. Κλείσαμε το τηλέφωνο και λέω “προφανώς η συγκεκριμένη δε με συμπαθεί πάρα πολύ”. Ξαναβρεθήκαμε μετά από καιρό και τα υπόλοιπα είναι ιστορία».

    Φρόντισαν όμως να βάλουν κανόνες που θα διατηρήσουν τη ζωή τους εκτός της σχέσης τους όσο ανεπηρέαστη γίνεται.

    «Ήταν εξ αρχής συμφωνημένο, σκέφτηκα από τη πρώτη στιγμή ότι ίσως αυτό επηρεάσει τη δουλειά μου. Είπαμε ότι διακριτικά θα είμαστε μαζί και καθένας θα κοιτάξει τη δουλειά του, προφανώς ζητάμε ο ένας τη γνώμη του άλλου αλλά δε κοιτάμε να “βολέψουμε” κανέναν».

    Όσο για τις μεταξύ τους συζητήσεις στο σπίτι, και η Σία Κοσιώνη και ο δήμαρχος Αθηνών παραδέχτηκαν πως είναι εκείνος που κάνει πάντοτε πίσω στις διαφωνίες τους.

    «Στο σπίτι γίνονται σκληρά ντιμπέιτ. Στις καθημερινές διαφωνίες νομίζω υποχωρεί ο Κώστας. Είναι ο άνθρωπος που βλέπω και μου φτιάχνει τη διάθεση, αυτό ήταν που με κέρδισε, η αισιοδοξία του, το ότι ελαφραίνει τις καταστάσεις, και ταυτόχρονα το ότι είναι ο άνθρωπος που μπορείς να στηριχτείς», είπε η δημοσιογράφος.

    «Προφανώς εγώ κάνω πίσω στις διαφωνίες μας, αφού έτσι κι αλλιώς θα συμφωνήσω, προτιμώ να το κάνω εύκολα και γρήγορα. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τη Σία, ο κόσμος βλέπει μια σοβαρή, συγκροτημένη, σιδερένια δημοσιογράφο. Η Σία ως μάνα είναι κάτι συγκλονιστικό… κάθε δευτερόλεπτο δίνει κάτι στον γιο μας. Αυτό που κάνει η Σία δεν το έχω ξαναδεί, το θαυμάζω και είμαι απίστευτα ευγνώμων», συμπλήρωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.