Πίνακας Περιεχομένων
    1. ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟ
    2. ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
    3. Ο ALPHA παίρνει πίσω αυτό που επένδυσε γιατί πήρε το μήνυμα του κοινού

    Σε μια μάχη ανάμεσα στον ALPHA και το MEGA εξελίσσεται φέτος η μάχη της τηλεθέασης στην prime time ζώνη, με το κανάλι της Κάντζας να υπερτερεί προς το παρόν, αλλά με το MEGA να περιμένει τον Μαέστρο του Παπακαλιάτη για να γίνουν η μάχη…τιτανομαχία!

    Το βράδυ της Δευτέρας η prime time ζώνη ήταν πιο φορτωμένη από ποτέ με παραγωγές των καναλιών. Στον ALPHA είχαμε Σασμό, Παράδεισο των Κυριών και την πρεμιέρα του Αυτή Η Νύχτα Μένει. Στο MEGA τη Γη Της Ελιάς και το Μαύρο Ρόδο. Στον ΑΝΤ1 τα Εκτός Υπηρεσίας, Παγιδευμένοι, Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος και το The Tonight Show. Στην ΕΡΤ το Κάνε Ό,τι Κοιμάσαι και το Χαιρέτα Μου Τον Πλάτανο. Στο OPEN το Η Δική Μας Οικογένεια.

    Παρατηρώντας τα δεδομένα, βλέπει κάποιος 1) πως ο ΣΚΑΪ είναι ο μεγάλος ηττημένος φέτος, γιατί δεν υπάρχει πουθενά και 2) ότι το GNTM του STAR βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση.

    Αυτό το δεύτερο διαπιστώνεται κι από την τηλεθέαση. Στο δυναμικό κοινό ο ALPHA έκανε το 3/3 και ακολούθησαν οι δύο σειρές του MEGA, μετά ο Εκατομμυριούχος και μετά το GNTM, ενώ στο γενικό σύνολο είχαμε ALPHA-MEGA-ALPHA-MEGA-ALPHA-ANT1 και πάλι 6ο το GNTM.

    Τα δε ποσοστά είναι ενδεικτικά:

    ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

    Σασμός – 26,4%

    Αυτή η νύχτα μένει – 20,2%

    Παράδεισος των κυριών – 18,9%

    Μαύρο Ρόδο – 17%

    Γη της Ελιάς – 16,8%

    Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος – 16%

    GNTM – 13,9%

    Παγιδευμένοι – 12,8%

    The 2night Show – 12,3%

    Η δική μας οικογένεια – 6,9%

    Mega Stories – 6,5%

    Εκτός Υπηρεσίας – 5,6%

    Κάνε ότι κοιμάσαι – 4,6%

    Χαιρέτα μου τον πλάτανο – 2,6%

    ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

    Σασμός – 27,1%

    Γη της Ελιάς – 25,1%

    Αυτή η νύχτα μένει – 22%

    Μαύρο Ρόδο – 21,3%

    Παράδεισος των κυριών – 18,6%

    Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος – 16,9%

    The 2night Show – 13,3%

    Παγιδευμένοι – 11,2%

    Mega Stories – 10%

    GNTM – 9,9%

    Κάνε ότι κοιμάσαι – 5,1%

    Εκτός Υπηρεσίας – 4,8%

    Η δική μας οικογένεια – 4,6%

    Χαιρέτα μου τον πλάτανο – 4,6%

    Ο ALPHA παίρνει πίσω αυτό που επένδυσε γιατί πήρε το μήνυμα του κοινού

    Είναι παραπάνω από ξεκάθαρο πως ο ALPHA είναι το κανάλι που κερδίζει τη μάχη και δύσκολα δεν θα είναι πρώτο στο φινάλε του πρώτου μισού της σεζόν, ου μην και συνολικά σε αυτή τη σεζόν, καθώς έχει και την πρωτιά στην πρωινή ψυχαγωγία με την Κατερίνα Καινούργιου, πρωτιά με τη Γερμανού στην ψυχαγωγία του Σαββατοκύριακου και παρουσιάζεται ανταγωνιστικό σε όλες τις υπόλοιπες ζώνες.

    Ο ALPHA έχει βρει ένα επιτυχημένο μοτίβο στη μυθοπλασία με τις δραματικές-σχεδόν σαπουνόπερες σειρές, φέτος κατάλαβε πως δεν υπάρχει λόγος να επενδύσει στο The Bachelor και τώρα απολαμβάνει τους καρπούς των σωστών του επιλογών.

    MEGA και ANT1 βρίσκονται κατά πόδας και αυτή η σεζόν μπορεί να στείλει πολλά μηνύματα σε όσους επιμένουν στα ριάλιτι. Όχι ότι είναι κακό να υπάρχουν. Απλώς καλό είναι να αντιλαμβάνεται κάποιος τα κελεύσματα της εποχής. Δηλαδή το GNTM με τέτοιο κόστος παραγωγής, δεν αντέχει να κάνει μονοψήφια στο γενικό και 13άρια στο δυναμικό. Κι όταν θα μπει στο κάδρο και η σειρά του Παπακαλιάτη, τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο ζόρικα για τα ριάλιτι, ιδίως το Love Island.

    Εδώ η πολύ καλή σειρά Κάνε Ό,τι Κοιμάσαι της ΕΡΤ, που ξεκίνησε με σχεδόν διψήφια ποσοστά και έχει πέσει στο 5% γιατί δεν μένει και πολύ μεγάλο κομμάτι στην πίτα, το GNTM θα την γλυτώσει, και δη σε μια σεζόν που δεν το έχει και σε ιδιαίτερη εκτίμηση το κοινό;

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Θορυβημένη η Έλενα Χριστοπούλου με τον Μπράτη: «Δεν ήταν καλά, αυτός δεν είναι ο Άγγελος που ξέρω»

    Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Παρούσα στο δικαστήριο η Μακρυπούλια – Τι απάντησε ο κατηγορούμενος στους δημοσιογράφους

    Συγκινεί η Ιλένια Ουίλιαμς: «Όταν έμαθα πόσος χρόνος έμενε στον μπαμπά μου, παραιτήθηκα από το Mad»