Ο Ανδρέας Μαρινιάκ είχε περάσει αρκετά χρόνια της ζωής του ως φιλοξενούμενος στις δομές της Κιβωτού και μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, με τις καταγγελίες για κακοποιήσεις πάσας μορφής των παιδιών που έζησαν εκεί, μετά και το τσουνάμι που προκλήθηκε από τους ισχυρισμούς ενός 19χρονου. Η Κιβωτός του Κόσμου είναι πλέον με νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ο πατήρ Αντώνιος βρίσκεται στο επίκεντρο ως απόλυτος γνώστης και ενορχηστρωτής των κακοποιήσεων.

  Μιλώντας στην Τατιάνα Στεφανίδου, ο Ανδρέας υποστήριξε πως δεν ισχύει τίποτα απ΄όσα λέει ο 19χρονος και επειδή ήταν παρών στα περισσότερα, μπορεί να τα διαψεύσει, όπως λέει.

  «Τα παιδιά που βγαίνουν και καταγγέλλουν τα ξέρω στην πλειοψηφία τους και μπορώ να τα αναγνωρίσω και μόνο από τις περιγραφές. Τον 19χρονο τον γνωρίζω και τι άνθρωπος είναι, γιατί μαζί μεγαλώσαμε. Μπορεί πλέον να μη θέλω να έχω κάποια επαφή μαζί του, μετά απ’ όλα αυτά που έχουν συμβεί.

  Γνωρίζω τι του προσέφερε η Κιβωτός και προσωπικά ο πάτερ, που ας πούμε τον μάζεψε από μια περιοχή, του έδωσε τη βοήθεια να πάει σχολείο, στήριξε την οικογένειά του, τους ανθρώπους του που είχαν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, τον αδερφό του που τον αποκατέστησε…Και τώρα γυρίζει μετά από τόσο καιρό και καταγγέλλει αυτά τα ψέματα. Είναι ανυπόστατα και γνωρίζει κι ο ίδιος, αν μας παρακολουθεί, ότι ήμουν μπροστά και μπορώ να τα διαψεύσω.

  Δεν ήμουν στο δωμάτιο γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να είναι ούτε αυτός. Δεν υπήρχε περίπτωση να είναι κάποιο παιδί μόνο του στο δωμάτιο του ιερέα. Αυτό απαγορευόταν από όλα τα πρωτόκολλα, δεν ήταν κάτι φυσιολογικό να συμβαίνει. Δεν υπήρξαν αυτά τα πράγματα. Νομίζω ότι μεγαλύτερη απόδειξη στα λόγια μου δεν υπάρχει απ’ το ότι βγαίνω δημόσια με το όνομά μου.

  Ήταν ένα παιδί που έλαβε πάρα πολλά όπως όλοι μας. Κι εγώ, όπως το θέτετε, ήμουν από τα αγαπημένα του παιδιά. Τα καλοκαίρια ταξίδευα μαζί του στα διάφορα παραρτήματα».

  Λίγο αργότερα, στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου φιλοξενήθηκε έτερος νεαρός που ήταν στην Κιβωτό, και υποστήριξε πως είχε πέσει θύμα βίας αρκετές φορές από τους εργαζόμενους εκεί, ενώ δεν τους είχαν ούτε καθαρίστρια. Αυτούς τους ισχυρισμούς τους αναίρεσε άμεσα ο Ανδρέας που ανέφερε ότι η μητέρα του τον ελεύθερο χρόνο της πήγαινε και δούλευε ως καθαρίστρια εκεί.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  GNTM: Διαγωνιζόμενη μπέρδεψε την Ειρήνη Παπά με πρώην παίκρια του GNTM 2

  Η ατάκα της Μενεγάκη που «χρυσώνει το χάπι» στον Ουγγαρέζο για τη στήλη του

  Γιώργος Λιάγκας για Κιβωτό του Κόσμου: «Ο πατέρας Αντώνιος δεν είναι ο Χριστός να του πλένουν τα πόδια»