Σε mode πλήρους αντεπίθεσης έχει περάσει ο Αλέξης Κούγιας από την ημέρα που ανέλαβε συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου και, έχοντας πάρει τη μπαγκέτα και το ελεύθερο από την πελάτισσα του, κάνει κάθε τρεις και λίγο λόγο για μηνύσεις, για αγωγές, εκστομίζει απειλές προς δημοσιογράφους και βγάζει από τη φαρέτρα του όλο του το οπλοστάσιο.

    Το ίδιο έκανε και σήμερα, πρώτη ημέρα εκδίκασης της δίκης για την δολοφονία της Τζωρτζίνας, κατηγορία που βαραίνει την κ. Πισπιρίγκου, με τη διαδικασία να διακόπτεται.

    Ο κ. Κούγιας είχε ζητήσει από την περασμένη εβδομάδα να υπάρξει μια αναβολή, γιατί εμπλέκεται σε μια δίκη που αφορά υπόθεση με πολίτη της Βενεζουέλας, για την οποία θα έρχονταν στην Αθήνα μάρτυρες από εκεί, επομένως θα έπρεπε να μπει σε προτεραιότητα. Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπάνου στη Θεσσαλονίκη και γίνεται αντιληπτό πως ο συνήγορος της κ. Πισπιρίγκου δε θα μπορεί να δίνει το παρών.

    Όπως εξήγησε και ο ίδιος, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους προκατόχους του στην υπεράσπιση της κ. Πισπιρίγκου, ανάμεσα τους και τον κ. Απόστολο Λύτρα, το υπόμνημα που θα κατατεθεί είναι ήδη στις 120 σελίδες και όχι στις 4 σελίδες που ήταν πριν, ενώ την Τετάρτη, όταν και θα συνεχίσει η δίκη, θα πρέπει η κ. Πισπιρίγκου να απολογηθεί για τις περιπτώσεις των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας.

    Η κατάσταση ξέφυγε όταν, καθώς μιλούσε στους δημοσιογράφους, ο κ. Κούγιας αποκάλυψε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης πάει στους τάφους των κοριτσιών και βγάζει τις φωτογραφίες τους και τον κατηγόρησε ότι μαζί με τον δημοσιογράφο Γιώργο Σόμπολο από την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, έκαναν σκευωρία για την περιβόητη συνέντευξη που είχαν δώσει οι δύο τους πριν ένα χρόνο περίπου.

    Τότε παρενέβη η δημοσιογράφος Κατερίνα Σουλιώτη, απεσταλμένη της εκπομπής, για να υπερασπιστεί τον συνάδελφό της, και ο κ. Κούγιας εξερράγη και της μίλησε με τρόπο εντελώς άκομψο.

    «Μην ξαναδιακόψεις ποτέ. Εσύ ειδικά. Από την εκπομπή που προέρχεσαι. Στα παλιά μου τα παπούτσια ο συνάδελφος σου. Ακούστε για να τελειώνουμε. Πες στην κυρία που σου δίνει ψωμί και καταστρέφει ανθρώπους, κι εσύ κι αυτή θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη. Θα βρείτε τον μπελά σας πολύ άσχημα. Κοιτάξτε να σώσετε τα σπίτια σας από τις αγωγές και μηνύσεις. Δεν είσαι μόνη σου εδώ. Μη με ξαναδιακόψετε.

    Δεν είναι δική σας η εκπομπή. Παραπλάνησαν τη γυναίκα, της έβαζαν δικηγόρους…Την πιέζατε εσείς. Είστε γραφείο ευρέσεως δικηγόρων εσείς κι η εκπομπή της Στεφανίδου. Με τον Κούγια δεν περνάνε αυτά. Η κυρία κατηγορουμένη έχει πια υπεράσπιση, δεν είναι σάκος του μποξ. Όσοι οικονόμησαν, οικονόμησαν».

    Με τα λεγόμενα του, ο κ. Κούγιας είπε ξεκάθαρα ότι η κ. Κουτσελίνη και η κ. Στεφανίδου παραπλάνησαν και παρέσυραν την κ. Πισπιρίγκου σε συνεντεύξεις που η ίδια δεν ήθελε να δώσει. Στην εκπομπή της, η Ζήνα Κουτσελίνη απάντησε σε αυτή την επίθεση, ενώ ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός ανέφερε ότι η κ. Πισπιρίγκου έπαιρνε τηλέφωνο μια συγκεκριμένη δημοσιογράφο με αλλοιωμένη φωνή, αλλά την πρόδιδε το ηχητικό background.
    «Μόνος του παραδέχτηκε ότι τη συνέντευξη την έδωσαν γιατί τους πίεσαν οι δικηγόροι και ο ίδιος ο Μάνος Δασκαλάκης και τόσο καιρό κατηγορεί εμάς ότι την παραπλανήσαμε», ανέφερε η Κουτσελίνη και άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξουν κι από τη μεριά της και της εκπομπής αγωγές και μηνύσεις για όσα υποστηρίζει δημόσια ο κ. Κούγιας.