Χωρίς να έχει κάποια εμπλοκή στην υπόθεση, χωρίς να είναι μάρτυρας κατηγορίας ή υπεράσπισης, χωρίς να έχει πει πολλά δημόσια, ο Γιάννης Μπέζος βρέθηκε, δίχως να το θέλει, μπλεγμένος κατ΄όνομα στην δικαστική υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο κάποτε φίλος του και άνθρωπος που βοηθήθηκε αρκετά από τον Μπέζο σε επαγγελματικό επίπεδο, γύρισε και είπε στην απολογία του την Δευτέρα ότι ο Μπέζος είναι μυστήριος άνθρωπος και, εμμέσως πλην σαφώς, τον χαρακτήρισε μη αγαπητό στο κοινό.

    «Εγώ έχω μπει στις καρδιές του κόσμου και δε μπορούν να με βγάλουν από εκεί. Είμαι αγαπητός, δεν είμαι μυστήριος σαν τον Μπέζο», είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης στην απολογία του.

    Αυτομάτως, το ενδιαφέρον και η προσοχή στράφηκε στον Γιάννη Μπέζο και αρκετοί επιχείρησαν να αποσπάσουν ένα σχόλιο του για αυτόν τον ισχυρισμό του Φιλιππίδη.

    Μια τέτοια περίπτωση ήταν η δημοσιογράφος από την εκπομπή της Καινούργιου, η οποία εντόπισε τον ηθοποιό και τον πήρε το κατόπι την ώρα που έμπαινε στο αμάξι του και έφευγε.

    Ο Γιάννης Μπέζος ήταν αναμενόμενο και λογικό να εκφράσει την ενόχληση του και ξεκαθάρισε πως δεν έχει σκοπό να κάνει κάποια δήλωση επί του θέματος.

    «Σας παρακαλώ, μη με κυνηγάτε, σας το έχω πει εκατό φορές. Μη με φέρνετε σε δύσκολη θέση. Σας παρακαλώ πολύ, έλεος. Δεν θα κάνω καμία δήλωση, όχι, δεν έχω να κάνω δήλωση».