Η δήλωση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου πως θα τα βάλει με όλο το ελληνικό θέατρο αν χρειαστεί, για να τελειώσουν οι κακοποιητικές συμπεριφορές, σχολιάστηκε στο Πρωινό, όπου ο Γιώργος Λιάγκας έθεσε το ερώτημα αν υπάρχουν άνθρωποι στο θέατρο που αντιστέκονται στην προσπάθεια αλλαγής και στο τέλος των κακοποιητικών συμπεριφορών.

  Ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε πρώτα ότι έχει αντιληφθεί πως η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, που παλιότερα όταν την είχε καλεσμένη στην εκπομπή, του έλεγε τα καλύτερα, δεν τον αγαπάει πια, αφήνοντας να εννοηθεί πως η ηθοποιός έχει ενοχληθεί από τις τοποθετήσεις του.

  «Έχω μία μεγάλη απορία, που πραγματικά τη ρωτάω δημόσια στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου, που παλιά με αγαπούσε πάρα πολύ και τώρα δεν ξέρω γιατί δε με αγαπάει… Νομίζω ότι δεν με αγαπάει, να μου το πει να το μάθω κι εγώ γιατί παλιά όταν ερχόταν σε συνεντεύξεις και μέναμε εκτός αέρα, μου έλεγε τα καλύτερα πραγματικά. Τώρα δεν ξέρω τι έχει αλλάξει. Τέλος πάντων».

  Αφού είπε το παράπονο του, ο Λιάγκας στη συνέχεια αναρωτήθηκε αν υπάρχουν πρόσωπα και καταστάσεις τις οποίες γνωρίζει η Αναστασοπούλου, που δεν αφορούν ποινικές υποθέσεις, αλλά μόνο κακές συμπεριφορές, που δεν τις έχει επικοινωνήσει δημόσια.

  «Έχω μία απορία, η οποία είναι η εξής: λέει η Πηνελόπη ότι δεν θα διστάσει να έρθει σε αντιπαράθεση με όλο το ελληνικό θέατρο που σημαίνει και αυτό μου κάνει απορία, ότι ένα κομμάτι του ελληνικού θεάτρου στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν ή είχαν κακοποιητικές συμπεριφορές;

  Γιατί για μένα αυτό είναι το θέμα, αυτό είναι το αδιανόητο Πηνελόπη μου. Αν πραγματικά το γνωρίζεις και δεν το λες αυθαίρετα, είναι μεγάλο θέμα κι οφείλεις κι εσύ τα άλλα κορίτσια και αγόρια που γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα -αφήστε τους βιασμούς, αυτά είναι για τα δικαστήρια- και αφορούν κακοποιητικές συμπεριφορές και δεν τα λες, να βγεις/να βγείτε να τα πείτε. Εμείς εδώ είμαστε για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε.

  Για να λες εσύ ότι “θα τα βάλω με όλο το ελληνικό θέατρο” σημαίνει ότι υπάρχει ένα μικρό ή μεγάλο κομμάτι του ελληνικού θεάτρου που ανθίσταται».