Πίνακας Περιεχομένων
    1. Οι νέες σειρές της ΕΡΤ
      1. Καρτ ποστάλ
      2. Αγάπη Παράνομη
    2. Ποιος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου
      1. Σε Ξένα Χέρια
      2. Πεθαίνω για σένα
      3. Βαρδιάνος στα Σπόρκα
    3. Οι σειρές που συνεχίζουν
      1. Τα Καλύτερά μας Χρόνια
      2. Η Τούρτα της μαμάς
      3. Χαιρέτα μου τον Πλάτανο
      4. Ζακέτα να πάρεις

    Ανανεωμένο είναι το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ, καθώς νέες πολλά υποσχόμενες σειρές έρχονται να το εμπλουτίσουν ενώ κάποιες από τις περσινές πετυχημένες συνεχίζουν και την φετινή τηλεοπτική σεζόν. Οι σειρές μυθοπλασίας της έρχονται σε μια πολύ ανταγωνιστική σεζόν, αφού η ΕΡΤ δεν είναι το μόνο κανάλι που επενδύει σε αυτές.

    Ας δούμε, όμως, ποιες είναι αυτές που αναμένεται να μας τραβήξουν το ενδιαφέρον φέτος, αλλά και αυτές που συνεχίζουν δυναμικά και την σεζόν 2021-2022.

    Οι νέες σειρές της ΕΡΤ

    Καρτ ποστάλ

    Το Καρτ Ποστάλ είναι μια σειρά που αναμένεται να κάνει πάταγο φέτος, καθώς έχει διαφημιστεί όσο καμία άλλη από την ΕΡΤ. Πρόκειται για ένα σίριαλ υπερπαραγωγή με ένα πολύ καλό cast και μαγικά εξωτερικά γυρίσματα.

    Είναι μια ρομαντική ιστορία που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ και ακολουθεί τον Τζόζεφ (Ανδρέα Κωνσταντίνου), ένα Άγγλο αρχαιολόγο ελληνικής καταγωγής που επιστρέφει στην πατρίδα για να αναλάβει θέση συμβούλου σε μια ανασκαφή.

    Θα αποτελείται από 13 αυτοτελή επεισόδια και η σειρά λαμβάνει χώρα στην Κρήτη. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιώργος Παπαβασιλείου και την τηλεοπτική διασκευή του σεναρίου, μαζί με τη συγγραφέα, ο Νίκος Απειρανθίτης, η Αλεξάνδρα Κατσαρού και η Δώρα Μασκλαβάνου.

    Αγάπη Παράνομη

    Μια σειρά που θα συνεπάρει τους σινεφίλ της κρατικής τηλεόρασης. Γυρνάμε πίσω στο 1906, όπου μια ιστορία παράνομου πάθους, σε μια πατριαρχική κοινωνία της Κέρκυρας, εξελίσσεται και θέτει πολλά εμπόδια στους ήρωες της σειράς. Η Αγάπη Παράνομη βασίζεται στο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη.

    Πρωταγωνιστές είναι ο Νίκος Ψαρράς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ενώ δίπλα τους παίζουν η Ευγενία Ξυγκόρου, ο Γιάννης Νταλιάνης και ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Η σειρά θα αποτελείται μόλις από 6 επεισόδια σε σκηνοθεσία του Νίκου Κουτελιδάκη και τη σεναριακή υπογραφή της Ελένης Ζιώγα.

    Ποιος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου

    Ο Μανούσος Μανουσάκης επανέρχεται στην ελληνική τηλεόραση, μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ, με τρεις μίνι σειρές που βασίζονται σε έργα των Γαλάτειας Καζαντζάκη, Γιώργου Βυζιηνού και Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.  Η μία από αυτές είναι το Ποιος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου του Γιώργου Βυζιηνού.

    Η ιστορία επικεντρώνεται σε μία μυστηριώδη ιστορία, όπου η μητέρα του αφηγητή αναζητά αγωνιωδώς τον φονιά του γιου της, την ίδια στιγμή που τον έχει μέσα στο σπίτι της, αφού είναι ο προστατευόμενος της Τούρκος Κιαμήλ, ο οποίος είχε σκοτώσει το γιο της ευεργέτιδάς του.

    Στο καστ ανήκουν ο Νικόλας Παπαγιάννης (Σιωπηλός Δρόμος), η Τατιάνα Παπαμόσχου, Σόλων Τσούνης και άλλοι σπουδαίοι ηθοποιοί.

    Σε Ξένα Χέρια

    Το νέο κωμικό σίριαλ φέρνει πολλά δυνατά χαρτιά. Οι Γιάννης Μπέζος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ρένια Λουιζίδου και Βάσω Λασκαράκη θα συμπρωταγωνιστήσουν στη νέα αυτή σειρά.

    Μια μαμά (Ρένια Λουιζίδου) με μια κόρη (Βάσω Λασκαράκη) αναζητούν το μωρό της δεύτερης που «παράπεσε». Ένας πλούσιος και ισχυρός επιχειρηματίας (Γιάννης Μπέζος) βρίσκεται απροειδοποίητα με ένα μωρό στην αγκαλιά και αναρωτιέται ποιος φταίει. Ένας ακόμα πλούσιος και ισχυρός επιχειρηματίας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) ανακαλύπτει το μυστικό του μωρού και προσπαθεί να επωφεληθεί.

    Όλοι μαζί θα μπλέξουν σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι παρεξηγήσεων με αποκλειστικό σκοπό την διασκέδασή μας, όπως αποδεικνύεται περίτρανα από το trailer της σειράς που κυκλοφόρησε. Η παραγωγή της σειράς είναι της J.K. Productions του Γιάννη Καραγιάννη.

    Πεθαίνω για σένα

    Μια ρομαντική σειρά, στην οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και η Κατερίνα Γερονικολού. Μία γνωριμία θα αλλάξει τις ζωές τους ριζικά. Όπως δήλωσε ο πρωταγωνιστής, οι ετοιμασίες με την ΕΡΤ ξεκινούν από τον Οκτώβριο, με τη σειρά να προβάλλεται μάλλον στο δεύτερο μισό της νέας σεζόν.

    Ο προσωρινός τίτλος είναι «Πεθαίνω Για Σένα», σε σενάριο της Κωνσταντίνας Γιαχαλή και σκηνοθεσία του Σπύρου Ρασιδάκη.

    Βαρδιάνος στα Σπόρκα

    Η επόμενη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη που βρίσκεται ήδη σε στάδιο παραγωγής. Βασίζεται στο αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Η δραματική ιστορία επικεντρώνεται στην γριά-Σκεύω, η οποία μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (μολυσμένα, επιχόλερα καράβια) προκειμένου να σώσει το γιο της.

    Στο ρόλο της γριά-Σκεύως θα δούμε τη Ρένια Λουιζίδου, με συμπρωταγωνιστές τον Γιώργο Σαββίδη, την Τζένη Καζάκου, τον Τάκη Βαμβακίδη, τον Παύλο Κουρτίδη και πολλούς ακόμη.

    Οι σειρές που συνεχίζουν

    Τα Καλύτερά μας Χρόνια

    Είναι μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές της ΕΡΤ, καθώς έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού τόσο με την ιστορία της, όσο και με την ερμηνεία των ηθοποιών. Η ιστορία διαδραματίζεται στην δεκαετία του ’60 κι ύστερα, με την νοσταλγία να χτυπάει κόκκινο.

    Την παραγωγή της σειράς έχει αναλάβει η Tanweer και τη σκηνοθεσία της πρώτης σεζόν υπέγραφε η Όλγα Μαλέα. Παρόλα αυτά, η σκηνοθέτιδα αποχώρησε και την θέση της πήρε ο Νίκος Κρητικός.

    Οι αγαπημένοι ηθοποιοί, Κατερίνα Παπουτσάκη και Μελέτης Ηλίας θα επιστρέψουν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Στο δεύτερο κύκλο θα παρακολουθήσουμε τη ζωή τη οικογένειας Αντωνοπούλου από το 1969 έως και το 1974/1975. Τα νέα επεισόδια θα καλύψουν μέχρι και τα χρόνια της μεταπολίτευσης έως το 1981.

    Η Τούρτα της μαμάς

    Η επανασύνδεση του Κώστα Κόκλα και της Καίτης Κωνσταντίνου ήταν αυτή που τράβηξε με την μια το κοινό της ΕΡΤ, και κράτησε την σειρά και για δεύτερη σεζόν. Ο νέος κύκλος θα είναι ανατρεπτικός και θα κρύβει πολλές νέες εκπλήξεις. Ο Αλέξανδρος Ρήγας θα επιστρέψει στην σκηνοθεσία, υπογράφοντας το σενάριο παρέα με τον Δημήτρη Αποστόλου.

    Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

    Παρά τις αλλαγές και τα προβλήματα που ήρθε αντιμέτωπη, η παραγωγή γρήγορα ανταποκρίθηκε στις αλλαγές, και η σειρά συνέχισε με τεράστια επιτυχία. Η νέα σεζόν έρχεται στην ΕΡΤ με νέους πρωταγωνιστές που θα διαταράξουν τις ισορροπίες στο χωριό.

    Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης αποχωρεί από την σειρά, καθώς ολοκληρώθηκε ο ρόλος του παπα-Ανδρέα, όπως και η Μαίρη Σταυρακέλλη, που υποδυόταν τη Μυρτώ, αλλά και η Νικολέτα Βλαβιανού, την οποία απο­λαμβάναμε στον ρόλο της Βαρβάρας.

    Παρόλα αυτά, το καστ ανανεώνεται με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Βαλέρια Κουρούπη. Μαζί τους θα δούμε τον Μάριο Δερβιτσιώτη, τον Σαράντο Γεωγλερή, την Τραϊάνα Ανανία και τη Χριστίνα Μαθιουδάκη. Σύμ­φωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στον Πλάτανο καταφθάνει μία οικογένεια Ιτα­λών, η οποία αναμένεται να δημιουργή­σει διάφορα προβλήματα στη ζωή των ηρώων.

    Παράλληλα, από τα πρώτα κιό­λας επεισόδια θα δούμε τι πραγματικά συνέβη με την απαγωγή της Κατερίνας, αλλά απαντήσεις θα δοθούν και για τη μεγάλη κληρονομιά του Βαγγέλα.

    Ζακέτα να πάρεις

    Οι αγαπημένες μας μαμάδες, Ελένη Ράντου, Δάφνη Λαμπρογιάννη και Φωτεινή Μπαξεβάνη επιστρέφουν, παρά τις όποιες φήμες, που έκαναν λόγο για διακοπή της σειράς. Η Ελένη Ράντου είχε κάνει γνωστό στο κοινό της ότι η νέα σεζόν έρχεται με πολλές κωμικοτραγικές παραστάσεις.

    Σε σενάριο Νίκου Μήτσα – Κωνσταντίνας Γιαχαλή και σκη­νοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τη σειρά, που έκανε πάταγο από την πρώτη κιόλας μέρα της προβολής της. Μαζί με τους Μιχάλη Τιτόπουλο, Βασίλη Αθανασόπουλο και Παναγιώτη Γαβρέλα, ανέλαβαν να παρουσι­άσουν ιστορίες μανάδων, τόσο διαφορετικών και τόσο ίδιων μεταξύ τους, και γιων.

    Παρόλο που υπήρξαν κάποιες επιπλοκές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αποφάσισαν να γυ­ρίσουν ακόμη 17 επεισόδια. Δηλαδή όσα απέμεναν μέ­χρι να ολοκληρωθεί η επικείμενη σύμβαση συνεργασίας.

    Στο επίκεντρο του νέου κύκλου της πετυχημένης σειράς της ΕΡΤ, παραμένουν οι σχέσεις μανάδων και γιων, καθώς επίσης και άλλων προσώπων που βρίσκονται στο ευρύτερο περιβάλλον τους και παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή τους.

    Disney Plus: Δε θα έρθει στην Ελλάδα πριν το 2022 η συνδρομητική πλατφόρμα