Πίνακας Περιεχομένων
    1. Στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς εξήγησε πως δεν πρόκειται για αυθόρμητες δηλώσεις του, αλλά για πράγματα που τα έχει σκεφτεί πολλές φορές και τα λέει συνειδητά.

    Πάνω που λες ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιλήφθηκε πως πρέπει να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό του ή ότι βρέθηκε κάποιος να τον καθοδηγήσει τι να λέει και τι όχι, προβαίνει σε δηλώσεις όπως οι ακόλουθες και συνειδητοποιείς ότι ο 23χρονος θα είναι παρορμητικός για πάντα.

    Δεν θα ήταν εκτός λογικής να υποστηρίξει κάποιος πως το ότι από τα 17-18 του έχει όλα όσα θέλει, έχει αναγνωρισιμότητα, έχει δόξα, έχει επαγγελματική αποδοχή, έχουν παρεμποδίσει την ωρίμανση του. Αρκεί να σκεφτεί πως ήταν ο Ναδάλ ή ο Φέντερερ στα 23 τους και θα καταλάβει.

    Στο περιθώριο του Davis Cup, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε με τον Γιώργο Λιάγκα, που είναι ο μόνος στον οποίο έχει δώσει δύο φορές συνέντευξη στην τηλεόραση. Εκεί θέλησε να μετριάσει τις αντιδράσεις από τη δήλωση του για τον εμβολιασμό και είπε ότι θα κάνει το εμβόλιο, σε αντίθεση με όσα υποστήριξε πριν από ένα μήνα.

    «Ποτέ δεν προώθησα τον εμβολιασμό, αλλά δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού. Υποστηρίζω όποιον θέλει να το κάνει. Δεν είμαι γιατρός, αθλητής είμαι και η άποψή μου μπορεί να μην είναι η καλύτερη όταν έχει να κάνει με ιατρική. Θα εμβολιαστώ φέτος. Το κάνω για να έχω μια κανονική ζωή. Έχει ενοχλήσει τους πάντες αυτό το θέμα, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον».

    Στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς εξήγησε πως δεν πρόκειται για αυθόρμητες δηλώσεις του, αλλά για πράγματα που τα έχει σκεφτεί πολλές φορές και τα λέει συνειδητά.

    «Δεν έχω μετανιώσει. Είναι δικές μου απόψεις και γνώμες. Ότι γράφω και λέω το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Δεν υπάρχει κάτι αρνητικό προς αυτά που γράφω κι ας το είδαν κάποιοι αρνητικά. Έκραξαν, αλλά δεν τα κοιτάω. Μου τα λένε γνωστοί μου, αλλά δεν δίνω σημασία».

    Κι αν μέχρι εδώ όλα πάνε καλά και φαίνεται να υπάρχει μια εκλογίκευση στις εκφράσεις του, μετά ο Στέφανος Τσιτσιπάς προχωράει σε δηλώσεις που ανοίγουν νέα μέτωπα. Η πρώτη αφορά στον χαρακτηρισμό του για το παιχνίδι του Ντανιίλ Μεντβέντεφ και την άποψη πως θεωρεί εαυτόν καλύτερο του Ρώσου και του Ζβέρεφ.

    «Είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και με εκπλήσσει που με το τένις που παίζει και κερδίζει τίτλους. Δεν είναι βαρετό, αλλά σίγουρα είναι μονοδιάστατο. Το κάνει όμως καλά. Και παίζει το καλύτερο τένις αυτή τη στιγμή. Και ο Ζβέρεφ έχει σταθερή πορεία. Δεν είναι καλύτεροι από μένα, αλλά σε αυτό το διάστημα ναι. Μέσα μου πιστεύω ότι είμαι από τους κορυφαίους, αλλά πρέπει να το δείξω στο γήπεδο».

    Η δεύτερη δήλωση του σχετικά με την ενασχόληση του με την πολιτική ζωή, είναι κι αυτή από μόνη της σχεδόν προκλητική, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο εκφέρεται. «Δεν ασχολούμαι καθόλου. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ. Η πολιτική δεν μου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό».

    Δηλαδή ο Τσιτσιπάς, βάσει των δηλώσεων του εσχάτως, θα μπορούσε να είναι ένας αντιεμβολιαστής, ένα απολιτίκ ον και ένας αλαζόνας. Όλα αυτά σε τόσο λίγο διάστημα, είναι μάλλον too much.