Πίνακας Περιεχομένων
    1. Το ντεμπούτο του στα Φιλαράκια
    2. Η αγάπη του για την Ρέιτσελ
    3. Η σκηνή με την πόρσε
    4. Το μαλλί που δεν άλλαξε ποτέ
    5. Τηρούσε τον κανόνα «απαγορεύεται το κάπνισμα»
    6. Η εμφάνιση του Τάιλερ στο reunion
    7. Αποχαιρετώντας τη Ρέιτσελ

    Μια είδηση που προκαλεί θλίψη σε όλο το κοινό της σειράς Friends – και όχι μόνο – έγινε γνωστή τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο Τζέιμς Μάικλ Τάιλερ, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Γκάνθερ στη σειρά, πέθανε σε ηλικία 59 ετών. «Ο Τζέιμς πέθανε ήρεμα στο σπίτι του στο Λος Άντζελες» ανέφερε η λιτή ανακοίνωση από τον μάνατζερ του. «Αν τον γνώριζες μια φορά, είχες αποκτήσει έναν φίλο για μια ζωή» γράφει η ανακοίνωση κι αυτό είναι το βιογραφικό του γλυκύτατου Τάιλερ σε αυτή τη σύντομη πορεία του στα χολιγουντιανά δρώμενα.

    Ο Τάιλερ είχε διαγνωστεί το 2018 με καρκίνο, ο οποίος ήταν άκρως επιθετικός και μεταστατικός. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα επεκτάθηκε στα κόκκαλα του και ο ίδιος είχε πια αποδεχτεί πως κάθε ημέρα του θα μπορούσε να είναι άνετα η τελευταία του. «Διαγνώστηκα με εξελιγμένο καρκίνο του προστάτη. Αντιμετωπίζω αυτή την κατάσταση τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι στο 4ο στάδιο τώρα. Τελευταίο στάδιο καρκίνου. Οπότε, κάποια στιγμή, ξέρετε, θα με νικήσει. Ήμουν 56 ετών όταν διαγνώστηκα. Το αντιγόνο μέσω του οποίου ανιχνεύεται, είχε βρεθεί σε υψηλά επίπεδα. Κατάλαβα αμέσως όταν μπήκα να δω τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, ότι κάτι δεν πάει καλά. Σχεδόν άμεσα, μου τηλεφώνησε ο γιατρός και μου ζήτησε να πάω την επόμενη ημέρα γιατί υποπτευόταν ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι πολύ σοβαρό με τον προστάτη» είχε περιγράψει τον Ιούνιο σε μια εκπομπή ο Τάιλερ.

    Friends: 5 λόγοι που ο Ross Geller ήταν ο καλύτερος χαρακτήρας από την 5η σεζόν και μετά

    Ο σερβιτόρος και διευθυντής του Central Perk, έγινε σταδιακά ο αγαπημένος των θαυμαστών της σειράς. Ο ηθοποιός δεν αποτίναξε τον πρώην χαρακτήρα από πάνω του, ενώ πόζαρε συνεχώς για φωτογραφίες με θαυμαστές, υπέγραφε αυτόγραφα και όπως είχε δηλώσει το 2018, «Που και που, ακόμα με αναγνωρίζουν ως Γκάνθερ, κι αυτό είναι εντάξει από εμένα». Μετά τους έξι πρωταγωνιστές, ο Γκάνθερ ήταν ο επόμενος βασικός χαρακτήρας στα Φιλαράκια, με 185 επεισόδια, περισσότερα ακόμα και από τους γονείς της Μόνικα και του Ρος.

    Ο Γκάνθερ δεν μιλούσε σε κάθε επεισόδιο που εμφανιζόταν, αλλά πολλές φορές οι αντιδράσεις και οι γκριμάτσες του ήταν μακράν πιο απολαυστικές. Στο μεταξύ, τη δουλειά τη πήρε γιατί ήξερε να δουλεύει πάνω σε καφετιέρα, πράγμα που ευγνωμονούμε κάτι χρόνια μετά γι’αυτό. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες στιγμές του στην αμερικανική σειρά:

    Το ντεμπούτο του στα Φιλαράκια

    Ομολογουμένως, η πρώτη εμφάνιση του Γκάνθερ στη κωμική σειρά, δεν είχε πολλά λόγια. Εθεάθη να εργάζεται στο Central Perk, στο δεύτερο κιόλας επεισόδιο της πρώτης σεζόν, The One With The Sonogram. Για την ακρίβεια, τη φωνή του την ακούσαμε στο 33ο επεισόδιο και μέχρι και τότε είπε απλά ένα «Ναι». Στην πρώτη του σκηνή που μίλησε, ο Ρος του πρόσφερε το slinky που είχε αρχικά αγοράσει για τη Ρέιτσελ. «Έι Γκάνθερ, έχεις σκάλες στο σπίτι σου;» ρώτησε ο Ρος. «Ναι», απάντησε ο Γκάνθερ. «Πήγαινε να τρελαθείς», είπε ο Ρος, δίνοντάς του το ελαστικό παιχνίδι.

    Η αγάπη του για την Ρέιτσελ

    Υπάρχουν ένα εκατομμύριο υπέροχες σκηνές που θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε σε αυτήν την ενότητα, επειδή το κύριο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του Γκάνθερ ήταν η απόλυτη λατρεία του για τον χαρακτήρα της Άνιστον. Μερικές φορές η αγάπη του για εκείνη ξεγλιστρούσε στην ομιλία του. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο καημένος barista δεν μπορούσε ποτέ να το αποδεχτεί. «Τι βλέπει η Ρέιτσελ σε αυτόν τον τύπο;», σκέφτεται μόνος του σε ένα επεισόδιο καθώς εκείνη κάθεται ακούγοντας ευγενικά μια από τις ιστορίες για τους δεινόσαυρους του Ρος. «Λατρεύω τη Ρέιτσελ, μακάρι να ήταν γυναίκα μου».

    Η σκηνή με την πόρσε

    Όταν ο Joey βρήκε ένα σετ από κλειδιά της Porsche στο Central Perk, ρώτησε αρχικά τον Gunther αν ήταν δικά του. «Ναι, αυτό οδηγώ», απάντησε σαρκαστικά ο Γκάνθερ. «Κερδίζω τέσσερα δολάρια την ώρα. Έκανα οικονομία για 350 χρόνια.» Αυτή η αλληλεπίδραση λειτούργησε ως εφαλτήριο για την υπόλοιπη ιστορία του επεισοδίου, που είδε τον Τζόι να προσποιείται ότι το αυτοκίνητο ήταν δικό του για να εντυπωσιάσει τις διερχόμενες γυναίκες.

    Το μαλλί που δεν άλλαξε ποτέ

    Το σήμα κατατεθέν του Γκάνθερ, ήταν το άσπρο-ξανθό μαλλί του, αν και δεν είχε ποτέ σκοπό να κάνει αυτό το χρώμα. Ένας από τους φίλους του Τάιλερ, προσπάθησε να το βάψει ένα βράδυ πριν την οντισιόν και τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά. Τελικά, όμως, το χρώμα έκανε καλό στον ηθοποιό. Στην πραγματικότητα, τα εντυπωσιακά μαλλιά του έπαιξαν πιθανότατα μεγάλο ρόλο στο να τραβήξει την προσοχή των θεατών τα πρώτα χρόνια. Το θέμα ήταν πως και οι παραγωγοί γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο τον λάτρεψαν, οπότε ο Τάιλερ έπρεπε για 10 χρόνια να διατηρήσει το συγκεκριμένο χρώμα.

    Τηρούσε τον κανόνα «απαγορεύεται το κάπνισμα»

    «Ω, όχι, όχι, δεν υπάρχει τίποτα από αυτά εδώ μέσα», είπε ο Γκάνθερ στον Τσάντλερ όταν προσπάθησε να καπνίσει ένα τσιγάρο στο Central Perk. Ο Τσάντλερ απάντησε: «Ω, έλα, τουλάχιστον άσε με να τελειώσω αυτό το τελευταίο». Ο Γκάνθερ σκέφτηκε πριν προσφέρει συμβιβασμό. «Εντάξει, αλλά μόνο αν μου δώσεις ένα σύρσιμο». Εισπνέοντας το τσιγάρο του Τσάντλερ, είπε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες ατάκες του: «Ωχ, μάνα. Για άλλη μια φορά θηλάζω την καπνιστή θηλή σου».

    Η εμφάνιση του Τάιλερ στο reunion

    Τον περασμένο Μάιο που τα Φιλαράκια έκαναν το πολυσυζητημένο reunion, ο Τάιλερ ήταν ο μόνος που εμφανίστηκε μέσω Zoom. O ηθοποιός πάλευε με τον καρκίνο, που τον είχε αφήσει παράλυτο. Ωστόσο είπε: «Ήταν τα πιο αξέχαστα 10 χρόνια της ζωής μου, ειλικρινά», είπε στον οικοδεσπότη James Corden. “Δεν μπορούσα να φανταστώ μια καλύτερη εμπειρία. Όλα αυτά τα παιδιά ήταν φανταστικά. Ήταν χαρά να συνεργαστώ μαζί τους. Ένιωσα πολύ, πολύ ξεχωριστός.”

    Αποχαιρετώντας τη Ρέιτσελ

    Όσο η σειρά πλησίαζε στο τέλος της, ο Γκάνθερ βρήκε τελικά το κουράγιο να εξομολογηθεί τα συναισθήματα του στη Ρέιτσελ, πριν εκεί αναχωρήσει για το Παρίσι. Της είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρω ότι θα φύγεις απόψε, αλλά πρέπει να σου το πω. Σ ‘αγαπώ. Δεν ξέρω αν αυτό αλλάζει καθόλου τα σχέδιά σου; Αλλά σκέφτηκα ότι πρέπει να το ξέρεις». Και η Ρέιτσελ απάντησε συγκινημένη: «Γκάνθερ. Κι εγώ σ’’αγαπώ. Μάλλον όχι με τον ίδιο τρόπο, αλλά σ’’αγαπώ. Και όταν θα είμαι σε ένα καφέ, θα πίνω καφέ ή θα βλέπω έναν άντρα με μαλλιά πιο λαμπερά από τον ήλιο, θα σε σκέφτομαι».