Σοκαρίστηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, όπως και άλλα επώνυμα πρόσωπα από τον χώρο του θεάματος, όταν έμαθε κι εκείνος την είδηση του θανάτου του Κώστα Καζάκου. Σε αντίθεση με άλλους όμως, έμαθε τα νέα μπροστά στις κάμερες από τους δημοσιογράφους.

    Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 87 ετών, μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

    Οι κάμερες των εκπομπών συνάντησαν τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου βρισκόταν για να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Το Αϊβαλί η Πατρίδα μου», με πρωταγωνίστρια τη Χαρούλα Αλεξίου.

    Ενώ λοιπόν, παραχωρούσε δηλώσεις σχετικά με την παράσταση στις κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών, οι δημοσιογράφοι τον πληροφόρησαν για τον θάνατο του Κώστα Καζάκου. Η είδηση σόκαρε τον Παπακαλιάτη, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε πληροφορηθεί για το δυσάρεστο συμβάν.

    «Τι; Δεν γνωριζόμασταν, ούτε είχαμε συνεργαστεί, αλλά… Από εσάς το μαθαίνω τώρα. Τι να πω; Τι μου το λέτε τώρα ρε παιδιά, ζωντανά; Δεν ήξερα τίποτα», είπε αρχικά, εμφανώς ξαφνιασμένος, όπως φαίνεται στο απόσπασμα που προβλήθηκε στην εκπομπή «Happy Day».

    Στη συνέχεια, έσπευσε να εκφράσει τη λύπη του και να στείλει τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του ηθοποιού. «Πραγματικά λυπάμαι. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», δήλωσε κλείνοντας.