Πριν από δύο μήνες, ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε προβεί σε μια ατυχή δήλωση σχετικά με τα πρόσωπα του αθλητισμού που βγαίνουν μπροστά να καταγγείλουν κακοποιητικές πράξεις. Ο ίδιος, όπως και η σύζυγός του Βασιλική Μιλλούση, είχαν καταδικάσει την αρχική δήλωση και είχαν αναγνωρίσει το λάθος. Τότε είχαν μιλήσει για λάθος διατύπωση, αλλά σε δεύτερο επίπεδο έδειξαν πως κατάλαβαν ότι δεν ήταν θέμα διατύπωσης, αλλά γενικώς τρικυμία σκέψης.

    Από τότε έχουν βγει κατά καιρούς αρκετές αθλήτριες της γυμναστικής και κατηγορούν το ζευγάρι πως δεν έχει ενδιαφερθεί όσο υποστηρίζει για να αλλάξουν τα πράγματα. Ο Λευτέρης Πετρούνιας βγήκε πάντως σήμερα στην εκπομπή Πρωινό και επανέλαβε τη μετάνοια του στη Σκορδά και τον Λιάγκα για τα όσα είχε πει. Παράλληλα, ο Πετρούνιας τόνισε πως δόθηκε τόση σημασία σε μια λάθος δήλωση, αντί να δοθεί σημασία στα όσα έχει κάνει, ώστε να πάψει η βία και η κακοποίηση στα πρόσωπα του αθλητισμού.

    «Ναι, βεβαίως και ζήτησα συγγνώμη. Εγώ κατάλαβα την ίδια στιγμή ότι ήταν λίγο πιο έντονο, αλλά διατυπώθηκε λάθος η σκέψη μου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όποιος με γνωρίζει έστω και λίγο ως άνθρωπο, όχι ως αθλητή, θα γνωρίζει το ότι είμαι πάντα μπροστά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με οποιαδήποτε ευπαθή κοινωνικά ομάδα. Πέραν του ότι βγήκα και ζήτησα με όλη μου την καρδιά συγγνώμη, σαφώς και είμαι κατά της βίας. Δεν νομίζω πως έχω να πω κάτι άλλο γιατί δώσαμε περισσότερη σημασία απ’ ότι θα έπρεπε σε αυτό το λάθος, σε σύγκριση με το πόσο δίπλα είμαι σε οτιδήποτε συμβαίνει».