Πίνακας Περιεχομένων
  1. Survivor: Στα όρια της υπερβολής Vol. 1
  2. Survivor: Στα όρια της υπερβολής Vol. 2

  Το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Ο Βασίλης Καΐλας. Ο Νίκος Ξανθόπουλος. Αυτοί και κάθε άλλος από τον συρφετό του δράματος, θα ένιωθαν λίγοι μπροστά στην παράσταση που ανεβάζουν οι Μαχητές στο Survivor στα τελευταία επεισόδια, με επίκεντρο τις συνεχόμενες ήττες τους στα έπαθλα φαγητού, οι οποίες έρχονται γιατί, κατά τα λεγόμενα τους, είναι νηστικοί και οι οργανισμοί τους τους προδίδουν.

  Μετά και την ήττα στο χθεσινό αγώνισμα επάθλου, ο Γιάννης Τσολάκης, ένας τύπος που δύο εβδομάδες τώρα δεν φέρνει νίκες ούτε με αίτηση σε κάποια ΔΟΥ, βγήκε και πουλούσε την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία της ομάδας των Μαχητών, οι οποίοι δεν τρώνε, χάνουν 1.000 με 2.000 θερμίδες και δεν τις αναπληρώνουν και παρόλα αυτά έφεραν το αγώνισμα στην τελευταία κούρσα.

  Αυτή η κουβέντα συνεχίστηκε και στην καλύβα τους, ενώ το μεγάλο σόου στήθηκε στο συμβούλιο. Δεν περίμεναν όμως οι Μαχητές ότι θα φάνε ταπίδι αντίστοιχο με αυτό που είχε δώσει ο Αντετκούνμπο στους τελικούς του ΝΒΑ το περασμένο καλοκαίρι στον Έιτον. Σε ρόλο Γιάννη η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου.

  Survivor: Στα όρια της υπερβολής Vol. 1

  Τι είπε λοιπόν η Ναυσικά; Τα αυτονόητα. Ναι, οι Μαχητές έχουν να κερδίσουν έπαθλο φαγητού 16-17 ημέρες, αλλά νηστικοί δεν είναι. Έχουν αλιευτικό εξοπλισμό και έχουν βγάλει κάποιες ψαριές. Παράλληλα, έχουν περισσότερες προμήθειες από τους Διάσημους. Εκτός αυτού όμως, τις δύο ασυλίες πώς τις κέρδισαν, αφού είναι νηστικοί; Πώς γίνεται η πείνα να τους επηρεάζει μόνο στο έπαθλο φαγητού και όχι στην ασυλία; Κανονικά το ανάποδο θα έπρεπε να συμβαίνει.

  Το έτερο επιχείρημα που αποδομεί τη ρητορική τους, είναι το ότι έχουν αρχίσει να τραυματίζονται. Η Ναυσικά τους αποκάλυψε ότι οι 3 από τους 7 τους έχουν τραυματισμούς εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δε λένε κουβέντα. Επιπλέον όμως, 3 εβδομάδες τώρα, οι άντρες των Μαχητών είναι 5 και των Διασήμων είναι 3. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη καταπόνηση για τους Σοϊλέδη, Κωνσταντάρα και Ρουβά, που αντιμετωπίζουν νεότερους ως επί το πλείστον, τη εξαιρέση του Μαρτίκα. Αυτό δεν είναι άνισος ανταγωνισμός;

  Το πιο σημαντικό όμως είναι το πιο προφανές: οι Διάσημοι δεν τις έκλεψαν τις νίκες τους. Δεν τους τις χάρισε κανείς. Στα μισά του σερί ηττών των Μαχητών έφταιγε κι εκεί η πείνα; Πριν ξεκινήσει αυτό το 9-0, οι Διάσημοι είχαν 5 συνεχόμενες ήττες και δεν είχαν στη διάθεση τους κανένα αλιευτικό εξοπλισμό. Δεν φταίει κανένας στους Μαχητές που έχουν χάσει και σίγουρα δεν θα απολογηθούν οι Διάσημοι που τους κερδίζουν και που το πανηγυρίζουν έξαλλα, κάποιες φορές ίσως χτυπώντας και το ηθικό των αντιπάλων.

  Όπως επεσήμανε σωστά η Ναυσικά, έχουν μπει συνειδητά σε ένα παιχνίδια επιβίωσης. Και στην επιβίωση, δυστυχώς, καλείσαι να ρίξεις κάποιον για να έχεις εσύ περισσότερη τροφή ή επικοινωνία με τους ανθρώπους σου. Με λίγα λόγια, όσο κι αν οι Μαχητές επιμένουν να αναμασάνε αυτή την καραμέλα για το ότι δεν τρώνε, οι ήττες τους δεν οφείλονται εκεί. Είναι εδώ και 2 εβδομάδες 10 εναντίον 7 και 9 εναντίον 7. Οι τραυματισμοί πονάνε περισσότερο τους Διάσημους. Κι όμως, ούτε ένας δε βγήκε να πει κάτι.

  Survivor: Στα όρια της υπερβολής Vol. 2

  Στο δεύτερο σημείο του χθεσινού επεισοδίου που απασχόλησε, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είδαμε μια τρομερή σκηνοθεσία και επένδυση. Αξίζουν μπράβο στον σκηνοθέτη και το μοντάζ για το πώς τελείωσε το επεισόδιο με τις αποχωρήσεις, τα κλάματα και τις αγκαλιές. Είτε φαίνεται σε κάποιους φουλ στημένο είτε όντως τους συγκίνησε, οι άνθρωποι της παραγωγής πρέπει να έτριβαν τα χέρια τους με το υλικό που είχαν. Ίσως τα Όσκαρ θα πρέπει να σκεφτούν τον σκηνοθέτη του Survivor για μια μπόνους υποψηφιότητα. Έστω ένα Emmy ρε παιδιά…

  Η Ευρυδίκη και η Μυριέλλα πρέπει να έδωσαν ρεσιτάλ, σε βαθμό που άνετα έχουν ανοίξει μια επαγγελματική πόρτα για μοιρολογίστρες σε κηδείες. Η Ευρυδίκη μου θύμισε πώς έκλαιγα εγώ όταν ήμουν παιδί και η μαμά δε με άφηνε να φάω πατάτες τηγανητές στην ταβέρνα το καλοκαίρι.

  Στα της αποχώρησης, κάτι που γίνεται περισσότερο κατανοητό φέτος από πέρσι, είναι το πόση διαφορά κάνει η θετική με την αρνητική ψήφο. Το κοινό ψηφίζει για να στηρίξει, όχι για να διώξει. Γι΄αυτό και ο Λάμπρος ήταν αυτός που αποχώρησε. Είναι ένας παίκτης που το κοινό δεν θα τον ψήφιζε να φύγει, αλλά δεν είναι αυτός που το κοινό θα έμπαινε στη διαδικασία να ψηφίσει για να μείνει. Γι΄αυτό τα ποσοστά μεταξύ των χθεσινών υποψηφίων ήταν πολύ κοντά ως προς τον Λάμπρο, τον Απόστολο και την Αθηνά, με Μυριέλλα και Ευρυδίκη να είναι πιο safe.

  Με τα δεδομένα που έχουν προκύψει πάντως, η είσοδος της Κάτιας Ταραμπάνκο αναμένεται να δώσει μια νέα σπίθα στο Survivor, με περισσότερη αντιπαλότητα μεταξύ Μαχητών και Διάσημων.