Πίνακας Περιεχομένων
  1. Survivor: Από τον Κατσούλη και τη Μαριαλένα, στη Μυριέλλα και τον Κατσαούνη

  Μπορεί να είμαστε μισάνθρωποι, μπορεί να έχει μπει μέσα μας το γονίδιο της γριάς που βλέπει στην πλατεία νέα κορίτσια με μίνι και από μέσα της τις αποκαλεί «πρόστυχες», αλλά αυτό που βλέπουμε στο Survivor ανάμεσα σε Μυριέλλα και Κατσαούνη, υπερβαίνει τα όρια της γραφικότητας και σφιχταγκαλιάζει την αναγούλα και την ιλαρότητα. Φυσικά και είναι και ζήτημα σκηνοθεσίας, μιας και η κάμερα δε σταματά να τους δείχνει όταν ανταλλάζουν ματιές και υπονοούμενα με τις εκφράσεις του προσώπου.

  Ή όταν δείχνουν σε rewind τα φιλιά και τις αγκαλιές στην πισίνα του αγωνίσματα και από πάνω παίζει μουσική που θα συναντούσε κανείς σε κάκιστο ρομαντικό δράμα της δεκαετίας του ’90. Στο χθεσινό επεισόδιο μόνο που δε χόρεψαν το Dirty Dancing. Θα πρέπει δηλαδή να είναι κάποιος από άλλον πλανήτη για να βλέπει τη Μυριέλλα να σχηματίζει μια καρδούλα στην άμμο σε slow motion, από πάνω να ακούγεται ο Κατσαούνης να λέει πως τη γουστάρει και δε ντρέπεται να το πει, και να μην αντιλαμβάνεται τι καθοδήγηση έχει πέσει.

  Η ερωτική μυθολογία των δύο χτίστηκε ολοκληρωτικά στο επεισόδιο της Κυριακής και κατέληξε, όπως αναμενόταν, με διαμάχη και διάσπαση των Διασήμων που στο συμβούλιο δημιούργησε δύο στρατόπεδα: από τη μια μεριά Μυριέλλα-Ναυσικά-Λάμπρος και από την άλλη Αθηνά-Βαλάντης-Ευρυδίκη-Βρισηίδα-Βισκαδουράκης-Πηλίδης, με τον Απόστολο Ρουβά να βρίσκεται σε δική του διάσταση και να μένει σε ουδέτερο έδαφος.

  Survivor: Από τον Κατσούλη και τη Μαριαλένα, στη Μυριέλλα και τον Κατσαούνη

  Όλο αυτό που συμβαίνει στους Διάσημους, είναι προφανώς απόρροια των συνεχόμενων ηττών. Αν δεν έχαναν όλες σχεδόν τις ασυλίες ως τώρα, ελάχιστα θα ασχολούνταν με τη Μυριέλλα και τον Κατσαούνη. Ναι, είναι άσχημη εικόνα να βλέπεις μια συμπαίκτρια σου να χαίρεται την ώρα που έχετε χάσει και να φιλιέται με έναν από την αντίπαλη ομάδα.

  Survivor: Ο «δεν ξέρω να χάνω» Κατσαούνης και τα χαμόγελα με τη Μυριέλλα που προκαλούν θυμηδία

  Αλλά δεν έχει και καμία σχέση με το αγωνιστικό ζήτημα. Είναι φτηνές δικαιολογίες ότι επηρεάζει την ομαδική απόδοση στα αγωνίσματα, πολύ απλά γιατί δεν είναι ομαδικά. Ο καθένας μόνος του μπαίνει στον στίβο μάχης και ακόμα κι αν δεν ψήνεται να αγωνιστεί για την ομάδα, θα αγωνιστεί για τον εαυτό του, γιατί ξέρει πως όσο δε φέρνει νίκες, θα βρίσκεται υποψήφιος. Και η Μυριέλλα εξέθεσε τους κατήγορους της χθες γιατί από τη μία της λένε να κάνει ό,τι κάνει πριν και μετά τους αγώνες, όχι κατά τη διάρκεια και τελικά τους ενοχλούν τα πάντα.

  Χώρια που ο Βαλάντης με κάποιες άλλες κοπέλες των Διασήμων έκαναν τραμπάλα στην πισίνα και τραγουδούσαν και ήταν ευδιάθετοι, παρά τη νέα ήττα. Επομένως, είναι ξεκάθαρη στρατηγική να ρίχνουν το φταίξιμο στη Μυριέλλα για το ότι χάνουν, παρόλο που μετά τη Βρισηίδα είναι η πιο αποτελεσματική παίκτρια. Δύο νίκες έφερε στο αγώνισμα, παρόλο που είναι υποψήφια ούτως ή άλλως. Τίνι τρόπω επηρεάζεται η ομάδα;

  Εκεί που έχει άδικο και κοροϊδεύει κόσμο μες στα μούτρα του η Μυριέλλα, είναι που γύρισε να απαντήσει στην Αθηνά ότι μια αγκαλιά κι ένα φιλί δεν είναι ερωτοτροπίες. Ήταν σίγουρα πάνω από ένα φιλί και τι ακριβώς στοιχειοθετεί ερωτοτροπία; Αν το να κοιτάζεις διαρκώς στην απέναντι πλευρά για να δεις τον Κατσαούνη, αν το να γελάς μόνη σου με τα αστεία του, αν το να ρίχνετε ματιές με υπονοούμενα, αν το να αγκαλιάζεστε και να φιλιέστε στο νερό και να σου μιλάει στο αυτί δεν είναι «ερωτοτροπώ», τότε τι είναι; Να περιμένουμε να κάνετε τίποτα περισσότερο στην παραλία όταν αλλάξουν οι ομάδες και η παραγωγή του Survivor σας βάλει σίγουρα μαζί;

  Πάντως, αν το Survivor συνεχίσει τη φάση του με αυτό το ρομάντσο, θα χρειαστούμε σίγουρα τίποτα λοζέκ για το στομάχι στα επόμενα επεισόδια ή όσο αντέξουμε να συνεχίσουμε να το βλέπουμε.