Πίνακας Περιεχομένων
  1. Ο Βαλάντης έχασε την ευκαιρία να φτιάξει την εικόνα του στο Survivor
  2. Το φάουλ του Βισκαδουράκη

  Η τελευταία εβδομάδα του Βαλάντη στο Survivor, ήταν μια εβδομάδα γεμάτη κακές εικόνες. Το κοινό έφτασε πολύ γρήγορα στα όρια του μαζί του, σε μια στιγμή μάλιστα που είχε φανεί ότι είχε ατονίσει ο εκνευρισμός από τη συμπεριφορά του προς τη Μυριέλλα δύο εβδομάδες νωρίτερα. Αναμφίβολα αυτό που ξεστόμισε προς την Ευρυδίκη ήταν απαράδεκτο και δικαιολογημένα βγήκε υποψήφιος και έγινε ξένο σώμα για την ομάδα του. Αν και η υποψηφιότητα του θα ερχόταν και χωρίς αυτό.

  Είναι λοιπόν υποψήφιος ο Βαλάντης, έχει περάσει 2 μέρες από το συμβάν και μετά που δεν του μιλάει κανείς και κάθεται συνήθως μόνος του σε μια γωνία, έχει ζητήσει συγγνώμη δύο φορές για τα λόγια του, αλλά καμία δε δείχνει να αναγνωρίζει βαθιά το λάθος του και αυτό που επιλέγει να κάνει στην πορεία, ως την τελευταία του στιγμή, είναι να παραμείνει στα άκρα. Να επιτεθεί. Να τα βάλει πάλι με όλους και με όλα.

  Επαφή με τον έξω κόσμο δεν έχει, αλλά δε θέλει ιδιαίτερη αντίληψη για να καταλάβει κανείς πως αν έχεις πει μια τόσο άσχημη φράση, θα βράζει το κοινό μαζί σου. Κι επειδή είναι πιθανό να αποχωρήσεις, είναι μια τίμια στάση να δείξεις μεταμέλεια, να την εννοείς γιατί σίγουρα σου ξέφυγε αυτή η ατάκα από κάποια πίεση ενδεχομένως, και να απολαύσεις τις τελευταίες στιγμές δίχως έριδες και ρίψεις προς τους συμπαίκτες σου.

  Θα μπορούσες επίσης να παίξεις τον αγώνα, που ήταν και σχετικά βατός, χωρίς μεγάλες δυσκολίες πέρα από τη ρίψη του μοχλού, να κάνεις τις τελευταίες σου βουτιές και να ευχαριστηθείς, αφήνοντας και μια αγωνιστική εικόνα για τελευταία γεύση προς το κοινό, είτε κέρδιζες είτε έχανες. Αντ΄αυτού, ο Βαλάντης επέλεξε να βγει μπροστά, να δηλώσει ότι νιώθει ξένο σώμα και δεν έχει διάθεση να αγωνιστεί. Αν η ομάδα του κέρδιζε το έπαθλο, δε θα καθόταν μαζί τους να φάει; Μια ημέρα πριν,  που πάλι δεν αγωνίστηκε, απόλαυσε τα έπαθλα.

  Ο Βαλάντης έχασε την ευκαιρία να φτιάξει την εικόνα του στο Survivor

  Γίνεται λοιπόν αυτό, φτάνουμε στο συμβούλιο που θα ανακοινωνόταν η αποχώρηση και ο Βαλάντης αποφασίζει να μείνει στην παραλία και να μην πάει καν στο συμβούλιο. Η αποχώρηση του ανακοινώνεται και αυτό που βλέπουμε, είναι τον Βαλάντη μες στο σκοτάδι της παραλίας να διαβάζει το χαρτί με το όνομα του, να το καίει και να καίει και τη μπαντάνα.

  Πριν ένα χρόνο ο Βαλάντης είχε βγει σε εκπομπές και σχολίαζε τη στάση του Τριαντάφυλλου. Θα γνωρίζει λογικά τι μπορεί να ακολουθήσει εδώ για τον ίδιο δεδομένου ότι δεν μετρίασε καθόλου τη συμπεριφορά του, δεν ακολούθησε το δρόμο της ηρεμίας και του «πάμε παρακάτω». Δε γνωρίζει κανείς τι άλλο μπορεί να συνέβη στην παραλία που μπορεί να του δίνει δίκιο για κάποια συμπεριφορά του, αλλά είναι αναντίρρητο πως όλα σκόρπισαν μπροστά στη φράση που είπε στην Ευρυδίκη.

  Ο Βαλάντης δεν είναι αυτός ο άνθρωπος που φάνηκε στο Survivor. Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον. Υπέστη πίεση που δεν την περίμενε ενδεχομένως, δεν ταίριαξε με τους ανθρώπους, θέλησε να αποχωρήσει και ο κόσμος τον άκουσε. Θα μπορούσε, έστω για το φινάλε, να κρατήσει όλα τα υπόλοιπα στην άκρη.

  Το φάουλ του Βισκαδουράκη

  Το έτερο ζήτημα που απασχόλησε στο χθεσινό επεισόδιο, ήταν η συμπεριφορά του Θανάση Βισκαδουράκη στη διάρκεια του αγωνίσματος επάθλου. Ο Βισκαδουράκης λειτούργησε όπως θα λειτουργούσε κανείς σε έναν οποιονδήποτε αγώνα σε ομαδικά σπορ ή κάποιος οπαδός σε γήπεδο. Προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει τους αντιπάλους βγάζοντας άναθρες κραυγές και λέγοντας ατάκες του στυλ «δεν πειράζει, αύριο» στις χαμένες τους βολές.

  Όμως το Survivor δεν είναι ένας αθλητικός αγώνας. Είναι ένας αγώνας επιβίωσης και όλοι βιώνουν τον ίδιο πόνο, την ίδια πείνα, είναι ίσοι στα συναισθήματα. Για έναν τόσο καλό χαρακτήρα όπως ο Βισκαδουράκης, που έχει ανέβει κιόλας πολύ αγωνιστικά, ήταν αλγεινή η εικόνα του. Και το έθεσε σωστά ο Τσολάκης λέγοντας πως τον εξέπληξε και πως δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα του ηθοποιού κάτι τέτοιο.

  Οι υπόλοιποι Διάσημοι τον στήριξαν και ο Πηλίδης ανέφερε πως θα του το έλεγε ξανά να κάνει αυτούς τους θορύβους. Ο Βισκαδουράκης εξήγησε πως είχε τη σύμφωνη γνώμη της ομάδας. Αυτό όμως δεν αναιρεί το λάθος. Απλώς αντί να είναι λάθος του ενός, είναι μιας ομάδας. Δε νομίζω πως οι Διάσημοι δε θα ενοχλούνταν αν η Ασημίνα για παράδειγμα έκανε το ίδιο στον επόμενο αγώνα. Σε αρκετές περιπτώσεις κιόλας ο Βισκαδουράκης ήταν ακριβώς δίπλα στον αντίπαλο και πανηγύριζε με αυτόν τον χαρακτηριστικό τρόπο στις άστοχες βολές του.