Ο βραβευμένος με το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου Cuba Gooding Jr. κατηγορείται από τρεις γυναίκες ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά, παρά τη θέλησή τους. Ο ηθοποιός, που πρωταγωνίστησε στην ταινία Jerry Maguire, δήλωσε ένοχος για μία από τις τρεις κατηγορίες. Πρόκειται για μια γυναίκα που την άγγιξε με βία σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της Νέας Υόρκης, το 2018. Όμως από το 2019 περίπου 20 γυναίκες έχουν καταγγείλει εις βάρος του.

  Η ενοχή του έρχεται τρία χρόνια μετά τη σύλληψη του Jerry Maguire για την υπόθεση που είχε αρκετές καθυστερήσεις, καθώς οι δικηγόροι του προσπάθησαν να μειώσουν ή να απορρίψουν τις κατηγορίες. O 54χρονος, που κατηγορείται για παρενόχληση σε τρεις γυναίκες, σε διαφορετικά νυχτερινά κέντρα, το 2018 και το 2019, παραδέχτηκε πως η μία κατηγορία είναι αλήθεια.

  Συγκεκριμένα, είπε στον δικαστή ότι «φίλησε τη σερβιτόρα στα χείλη της» χωρίς τη συγκατάθεσή της στο νυχτερινό κέντρο Lavo της Νέας Υόρκης. Η κίνητη του αυτή, να παραδεχτεί την ενοχή του δηλαδή, σημαίνει ότι ενδέχεται να μην αντιμετωπίσει φυλάκιση.

  Ο ίδιος συνελήφθη τον Ιούνιο του 2019 αφού μια 29χρονη είπε στην αστυνομία ότι την άγγιξε στο στήθος χωρίς τη συγκατάθεσή της στο Magic Hour Rooftop Bar & Lounge κοντά στην Times Square. Λίγους μήνες αργότερα, κατηγορήθηκε για δύο επιπλέον υποθέσεις, καθώς περισσότερες γυναίκες εμφανίστηκαν για να τον κατηγορήσουν για σεξουαλική παρενόχληση. Οι νέες κατηγορίες υποστήριζαν ότι άγγιξε τους γλουτούς μιας γυναίκας, αφού πρώτα της έκανε ένα σεξουαλικό σχόλιο, στο Tao Downtown, και άγγιξε βίαια μια γυναίκα στο νυχτερινό κέντρο Lavo. Και τα δύο περιστατικά έγιναν το 2018.

  Ο Gooding είχε δηλώσει αθώος σε έξι κατηγορίες πλημμελημάτων και αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς για παράπτωμα. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι οι εισαγγελείς, επηρεασμένοι από το κίνημα #MeToo, προσπαθούν να μετατρέψουν τις «κοινές χειρονομίες» ή τις παρεξηγήσεις σε εγκλήματα.

  Ο δικαστής είχε αποφασίσει ότι αν η υπόθεση Gooding οδηγούσε σε δίκη, οι εισαγγελείς θα μπορούσαν να καλέσουν δύο επιπλέον γυναίκες για να καταθέσουν σχετικά με τους ισχυρισμούς τους, ότι ο ηθοποιός τις παρενόχλησε. Αυτές οι γυναίκες, των οποίων οι αξιώσεις δεν κατέληξαν σε ποινικές διώξεις, ήταν μεταξύ 19 άλλων κατηγόρων, τους οποίους οι εισαγγελείς προσπάθησαν να καλέσουν ως μάρτυρες.

  Μαζί με την ποινική υπόθεση, ο Gooding κατηγορείται για βιασμό μιας γυναίκας στη Νέα Υόρκη, το 2013. Αφού ένας δικαστής εξέδωσε ερήμην απόφαση τον Ιούλιο επειδή ο Gooding δεν είχε απαντήσει στη μήνυση, ο ηθοποιός προσέλαβε δικηγόρο και μάχεται τους ισχυρισμούς.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Megan Fox: Κρίση στη σχέση της; Ο φακός την «τσάκωσε» να ενοχλείται από το φιλί του Machine Gun Kelly

  Johnny Depp και Amber Heard: Βαριές κουβέντες «έπεσαν» στο δικαστήριο – «Είναι ψεύτρα και χειριστική»

  Με πληροφορίες από Guardian