Σαν σήμερα, 96 χρόνια πριν, γεννήθηκε η Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία. Η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, μοιράστηκε μια φωτογραφία στα social media, όπου στέκεται ανάμεσα σε δύο λευκά άλογα, ενώ φοράει ένα πράσινο παλτό σε απόχρωση που μοιάζει με το επίσημο χρώμα του πρίγκιπα Φιλίππου. Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη χρονιά που τα γιορτάζει χωρίς εκείνον.

  Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Henry Dallal, έναν διάσημο φωτογράφο ιππασίας, για λογαριασμό του Royal Windsor Horse Show. Είναι ένα κατάλληλο πορτρέτο για την βασίλισσα Ελισάβετ, αφού έχει δείξει την αγάπη της για τα άλογα όλα αυτά τα χρόνια. Σε ηλικία 4 ετών, ο πατέρας της έδωσε σε εκείνη και την αδερφή της, Margaret, ένα πόνυ πόνυ των Σέτλαντ που ονομαζόταν Peggy.

  Πάντως, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν έντονες φήμες για την κατάσταση της υγείας της, αφού λέγεται πως αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Εξού και έχει σταματήσει τις δημόσιες εμφανίσεις.

  Όσον αφορά πάντως τα γενέθλια της, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν σχεδιάζει κάποια δημόσια γιορτή, για την ώρα. Βέβαια, παραδοσιακά γιορτάζονται δύο φορές. Η πρώτη σε στενό οικογενειακό κύκλο και η δεύτερη μαζί με τη συμμετοχή των πολιτών.

  Φέτος, μαζί με τα 96 χρόνια, γιορτάζει και τα 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο. Από τις 2 μέχρι τις 5 Ιουνίου λοιπόν, το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρίσκεται σε ένα διαρκές πάρτι με θεάματα, καλλιτεχνικά δρώμενα, τεχνολογικές επιδείξεις κτλ. Η βρετανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί έναν εορτασμό «που συμβαίνει μια φορά σε κάθε γενιά».

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Πρίγκιπας Harry & Meghan Markle: Όταν δεν γουστάρεις το παλάτι αλλά εκμεταλλεύεσαι τη Βασίλισσα

  Julian Assange: Το δικαστήριο διέταξε την έκδοση του στις ΗΠΑ – Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 175 ετών