Ο Verka Serduchka είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες της Eurovision. Είχε διαγωνιστεί στον διαγωνισμό μουσικής το 2007, εκπροσωπώντας την χώρα του, την Ουκρανία. Με το τραγούδι «Dancing Lasha Tumbai», κατέλαβε τη 2η θέση στον τελικό του διαγωνισμού και βέβαια έχει μείνει ανεξίτηλο στον χρόνο, λόγω της ξεσηκωτικής και ιδιαίτερης εμφάνισής του.

  Ο Ουκρανός καλλιτέχνης, Verki Serdyuchki Andrey Danilko, όπως ονομάζεται, μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δημοσίευσε πολλά βίντεο και εικόνες στο Instagram καταδικάζοντας τη Ρωσία και τον Ρώσο πρόεδρο. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Κίεβο, ο Danylko δεν άφησε την πατρίδα του το Κίεβo.

  «Όλο αυτό το διάστημα βρίσκομαι στο σπίτι μου, στην αρχή είχα πάει σε ένα καταφύγιο και οι συνθήκες ήταν άθλιες. Φοβόμαστε και ανησυχούμε αλλά για κάποιο λόγο είμαι ήρεμος», ανέφερε αρχικά ο τραγουδιστής. Στην αρχή νόμιζα ότι όλα αυτά γίνονται για εκφοβισμό. Θυμάμαι ότι μία εβδομάδα πριν γίνει όλο αυτό παρατήρησα ότι εύποροι άνθρωποι του Κιέβου φυγάδευαν τις οικογένειές τους. Κοιμάμαι τα ξημερώματα γιατί οι βομβαρδισμοί γίνονται το βράδυ. Πρέπει να κουβαλάμε το χιούμορ μαζί μας» είχε πει μιλώντας στο «Χαμογέλα και Πάλι».

  Από την πρώτη μέρα του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media κι ενημερώνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους για τις θηριωδίες που γίνονται. Επιπλέον, βοηθά οικονομικά τον στρατό της χώρας του.

  Ο Andriy Danylko δεν επιτρέπεται επίσης να εισέλθει στη Ρωσία για τα επόμενα 50 χρόνια επειδή επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία. Στον ρόλο του ως φανταστικού χαρακτήρα Verka Serduchka, γιόρτασε την κατάρριψη του ρωσικού καταδρομικού “Moskva” δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του Verka να καβαλάει έναν πύραυλο τύπου “Neptune”, ο οποίος σύμφωνα με ουκρανικές πηγές χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του.

  Η απαγόρευση δεν φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα, παρά μόνο για έναν λόγο. «Έχω πάει παντού. Έχω πάει στο μαυσωλείο του Λένιν, στο Κρεμλίνο, έχω εμφανιστεί στο Λουζνίκι, τι άλλο να δω εκεί; Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να παρευρεθώ στην κηδεία του Putin», λέει ο Verka.

  Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

  Dave Chappelle: Δέχτηκε επίθεση στη σκηνή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Netflix

  Και ποια ήταν η Marilyn Monroe για να μη μπορεί να βάλει η Kim το φόρεμά της

  Kailia Posey: Αυτοκτόνησε στα 16 της το κορίτσι που έγινε το πιο δημοφιλές GIF