Πίνακας Περιεχομένων
    1. Η λίστα του The World’s 50 Best Bars

    Στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου φιγουράρουν δύο αγαπημένα μπαρ της Αθήνας και μάλιστα σε πολύ υψηλές θέσεις. Σύμφωνα με τα The World’s 50 Best Bars, την ετήσια κατάταξη της William Reed Business Media, μια εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, τα πιο αξιόλογα μπαρ για να επισκεφθεί κανείς ξεκινούν από το κοντινό κέντρο της Αθήνας και φτάνουν μέχρι το μακρινό Χονγκ Κονγκ.

    Για ακόμη μία χρονιά, τα ατμοσφαιρικά The Clumsies και Baba au Rum συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των κορυφαίων. Το Clumsies φλέρταρε με την τριάδα, κατακτώντας την 4η θέση, ενώ το Baba au Rum στην 14η.

    The Clumsies

    To Clumsies για ακόμα μια φορά ξεχωρίζει για την γοητεία του και την απλότητά του. Αποτελεί έναν χώρο για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τον καφέ σου το πρωί, ενώ κατά τις βραδινές ώρες μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά ευρηματικά κοκτέιλ. Το μενού F<3lings έχει σχεδιαστεί ως αντίστιξη στην πανδημία. Τα ποτά εμπίπτουν σε μία από τις τρεις συναισθηματικές κατηγορίες (χαρά-ευτυχία-τρυφερότητα).

    Οι ιδιοκτήτες του Βασίλης Κυρίτσης και Νίκος Μπακούλης δημιούργησαν αυτόν τον φιλόξενο χώρο, που εντυπωσιάζει σταθερά τη διεθνή κοινότητα του bartending, ενώ παράλληλα είναι ένας οικείος χώρος για τους ντόπιους.

    Info: Πραξιτέλους 30, Αθήνα 105 61, Ελλάδα

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Clumsies (@the_clumsies)

    Baba au Rum

    Ένα μπαρ που μας έκανε να ανακαλύψουμε νέες γευστικές εμπειρίες, και έφερε την «επανάσταση» στα κοκτέιλ όταν άνοιξε στην ελληνική πρωτεύουσα πριν από 13 χρόνια. Παραμένει σταθερή αξία στην ακμάζουσα πια «σκηνή» της Αθήνας, και ως εκ τούτου λαμβάνει ύψιστη εκτίμηση, ενώ συνεχίζει να αναπτύσσεται και να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κοινού.

    Το Spicy Baba είναι το πιο δημοφιλές κοκτέιλ του μπαρ από το 2010, αλλά η συνταγή και τα συστατικά επανεξετάζονται και ανανεώνονται συνεχώς – τα βασικά διατηρήθηκαν τα ίδια, αλλά οι ιδιαιτερότητες εκσυγχρονίστηκαν και βελτιώθηκαν. Μια ακόμα καλή επιλογή είναι το Smokin’ Mexican, το οποίο εξισορροπεί το mezcal με φρέσκο ​​αβοκάντο, βιολογικό νέκταρ αγαύης, πάπρικα μπάρμπεκιου και λάιμ. Ο ιδιοκτήτης και διευθυντής, Θάνος Προναρούς, ξέρει πώς να συνδυάζει την παλιά σχολή και τη νεωτερικότητα.

    Info:  Κλειτίου 6, Αθήνα 105 60

    Συγκεκριμένα, 600 ειδικοί του κλάδου θυμήθηκαν τα καλύτερα μπαρ που έχουν επισκεφθεί τους τελευταίους 18 μήνες και ψήφισαν αυτά που ξεχώρισαν. Ιδιοκτήτες μπαρ, υπάλληλοι, ειδικοί, μπάρμαν και δημοσιογράφοι επέλεξαν επτά κορυφαία μπαρ, τα οποία ξεχώρισαν τόσο λόγω των ιδιαίτερων γεύσεων στα ποτά όσο και για την γενικότερη ατμόσφαιρα του μαγαζιού. Δεν αρκεί μόνο ένα καλό ποτό για να περάσει καλά κάποιος προφανώς.

    Οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι του μπαρ δεν μπορούν να ψηφίσουν τα δικά τους, ενώ κάθε μπαρ στον κόσμο — από ένα μπαρ πολυτελούς ξενοδοχείου έως μια παμπ — μπορεί να επιλεγεί. Φαίνεται επιχειρηματίες να επενδύουν όλο και περισσότερο στην εστίαση, καθώς εστιατόρια και μπαρ της Ελλάδας μετρούν διακρίσεις παγκοσμίως.

    Forbes: Τα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως για το 2022 – Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό

    Δεν υπάρχουν καθορισμένα κριτήρια και όσοι ψηφίζουν μπορούν να αξιολογήσουν όποιους παράγοντες επιλέξουν, δηλώνει ο Mark Sansom, content editor του 50 Best. «Προφανώς, τα υπέροχα ποτά είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα», είπε, «αλλά νομίζω ότι αυτό που λαμβάνουν υπόψη τους, και σίγουρα αυτό που σκέφτομαι όταν μπαίνω σε ένα μπαρ, είναι το πώς νιώθω… μόλις μπω».

    Η λίστα του The World’s 50 Best Bars

    1. Connaught Bar (Λονδίνο)
    2. Tayēr + Elementary (Λονδίνο)
    3. Paradiso (Βαρκελώνη)
    4. The Clumsies (Αθήνα)
    5. Florería Atlántico (Μπουένος Άιρες)
    6. Licorería Limantour (Μέξικο Σίτι)
    7. Coa (Χονγκ Κονγκ)
    8. El Copitas (Αγία Πετρούπολη)
    9. Jigger & Pony (Σιγκαπούρη)
    10. Katana Kitten (Νέα Υόρκη)
    11. Two Schmucks (Βαρκελώνη)
    12. Hanky Panky (Μέξικο Σίτι)
    13. Insider Bar (Μόσχα)
    14. Baba au Rum (Αθήνα)
    15. Manhattan (Σιγκαπούρη)
    16. Atlas (Σιγκαπούρη)
    17. Zuma (Ντουμπάι)
    18. The SG Club (Τόκιο)
    19. Drink Kong (Ρώμη)
    20. 1930 (Mιλάνο)
    21. Presidente (Μπουένος Άιρες)
    22. Maybe Sammy (Σίδνεϋ)
    23. Cantina OK! (Σίδνεϋ)
    24. Salmon Guru (Μαδρίτη)
    25. Handshake Speakeasy (Μέξικο Σίτι)
    26. No Sleep Club (Σιγκαπούρη)
    27. Camparino in Galleria (Mιλάνο)
    28. Cafe La Trova (Μαϊάμι)
    29. Little Red Door (Παρίσι)
    30. Dante (Νέα Υόρκη)
    31. Kwant (Λονδίνο)
    32. Bar Benfiddich (Tόκιο)
    33. Tres Monos (Μπουένος Άιρες)
    34. Αttaboy (Nέα Υόρκη)
    35. Lucy’s Flower Shop (Στοκχόλμη)
    36. ΜΟ Βar (Σιγκαπούρη)
    37. Sips (Βαρκελώνη)
    38. Βaltra Bar (Mέξικο Σίτι)
    39. Sober Company (Σανγκάη)
    40. Τjoget (Στοκχόλμη)
    41. Εpic (Σανγκάη)
    42. Charles H (Σεούλ)
    43. Τippling Club (Σιγκαπούρη)
    44. Above Board (Μελβούρνη)
    45. Galaxy Bar (Ντουμπάι)
    46. Re (Σίδνεϋ)
    47. Sidecar (Νέο Δελχί)
    48. Union Trading Company (Σανγκάη)
    49. Darkside (Χονγκ Κονγκ)
    50. Quinary (Xονγκ Κονγκ)