O Αθηναγόρας Κωστάκος βρέθηκε για τις ημέρες των γιορτών στην Αθήνα για να δει την οικογένεια του και αποκάλυψε στην εκπομπή Happy Day πώς είναι να είναι chef στο πιο ακριβό εστιατόριο του κόσμου.

    Πρόκειται για το Bacchanalia, το οποίο βρίσκεται στο Λονδίνο και έχει γίνει ήδη «θρύλος» της περιοχής, παρά τον λίγο χρόνο λειτουργίας του. Προσφέρει στους πελάτες του μία γαστρονομική εμπειρία που αποτελεί fusion της ελληνικής και ιταλικής κουζίνας, επηρεασμένο έντονα από την μεσογειακή κουλτούρα.

    Ο χώρος έχει σχεδιαστεί με έμπνευση την διονυσιακή λατρεία του Θεού Βάκχου και περιέχει 12 αληθινά αγάλματα που έχουν «αλιευτεί» από διάφορα μέρη του κόσμου.

    Ο γνωστός Έλληνας chef που δραστηριοποιείται και στην Μύκονο, αποκάλυψε πως στο υπερπολυτελές εστιατόριο υπάρχει και ένα δωμάτιο το οποίο είναι μόνο για μέλη και μάλιστα απαγορεύονται φωτογραφίες και κινητά.

    Συγκεκριμένα, ο σεφ ανέφερε πως «είναι η επένδυση ενός συνεταίρου μου με τον οποίο κάνουμε κάποια πράγματα στη Μύκονο, ονομάζεται Bacchanalia και η έμπνευση προήλθε από μια ρωμαϊκή γιορτή σε σχέση με το Βάκχο και αυτό είναι και το όνομά του. Ο κύριος Ρίτσαρντ επένδυσε σ’ αυτή την προσπάθεια, πάνω από 75.000.000 βρετανικές λίρες.

    Μάλιστα, στις εικόνες που βλέπετε υπάρχει κι άλλο ένα δωμάτιο. Δεν μπορούμε να το εμφανίσουμε επειδή, είναι αυστηρά για μέλη του Λονδίνου. Δεν επιτρέπονται τηλέφωνα, δεν επιτρέπεται να διαρρεύσουν εικόνες. Δεν θα διαρρεύσουν ποτέ από αυτό το δωμάτιο».

    «Δεν γίνονται διονυσιακά όργια, δεν γίνεται τίποτα, απλά υπάρχουν διάφορα αληθινά αγάλματα τα οποία έχουν αποκτηθεί από διάφορους οίκους στον πλανήτη, είναι ιδιαίτερος χώρος. Όπως ιδιαίτερος χώρος είναι και ο βασικός», συμπλήρωσε.

    Η εμπειρία ξεκινάει από 150-200 το άτομο, και ανεβαίνει σημαντικά με βάση το ποτό που θα επιλέξει ο κάθε πελάτης, κάνοντάς το λιγότερο προσιτό για τον μέσο πελάτη, σύμφωνα πάντα με τον chef.

    To εστιατόριο φυσικά επιλέγουν κοσμικά άτομα, καθώς στην γειτονιά που βρίσκεται μένουν κυρίως celebrities και άτομα υψηλής κοινωνίας.