Μιας απερισκεψίας, μύριες συνέπειες έρχονται. Ο Will Smith μπορεί να ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Chris Rock και τους συναδέλφους του, όμως η πράξη του, καθώς δεν καταδικάστηκε εν τη γενέσει της – αντιθέτως έφερε καθολικό χειροκρότημα – τον φέρνει στο στόχαστρο. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που όπως αναφέρει το BBC, μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου ζήτησαν από τον Will Smith να αποχωρήσει από την απονομή μετά το χαστούκι και εκείνος αρνήθηκε.

  «Ζητήθηκε από τον κ. Smith να φύγει από την τελετή και αρνήθηκε, αλλά αναγνωρίζουμε πως θα μπορούσαμε να χειριστούμε την κατάσταση πολύ διαφορετικά. Έχουμε ξεκινήσει διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου κατά του κ. Smith για παραβιάσεις του Κώδικα Επικοινωνίας της Ακαδημίας», αναφέρει η ανακοίνωση. Οι παραβιάσεις αφορούν απαράδεκτη σωματική επαφή, κακοποιητική και απειλητική συμπεριφορά και καταπάτηση της ακεραιότητας της Ακαδημίας.

  Στις 18 Απριλίου, όταν θα συνέλθει σε συνεδρίαση ξανά το συμβούλιο της Ακαδημίας, θα εξεταστεί η ποινή που θα αποδοθεί στον Will Smith, η οποία μπορεί να είναι παύση ή ολοκληρωτική απομάκρυνση από το σωματείο.

  Αυτή η ανακοίνωση της Ακαδημίας έρχεται λίγες ώρες μετά την πληροφόρηση πως εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να του αφαιρεθεί το Oscar, δίχως να παραδίδεται αλλού, αλλά να μένει η φετινή χρονιά κενή σε επίπεδο Ά Ανδρικού.

  Ο Jim Carrey έθεσε το ζήτημα στην πιο σωστή του διάσταση και εξέθεσε την υποκρισία μιας ολόκληρης βιομηχανίας, του ίδιου του Χόλιγουντ, όσων ήταν παρόντες στην απονομή και χειροκρότησαν τον Will Smith κατά την παραλαβή του Oscar.

  «Θα είχα κάνει μήνυση 200 εκατομμυρίων δολαρίων στον Will, επειδή αυτό το βίντεο θα είναι εκεί για πάντα. Αυτή η προσβολή θα διαρκέσει πολύ καιρό. Αν θες να φωνάξεις από το κοινό και να τον αποδοκιμάσεις ή να γράψεις κάτι στο Twitter είναι οκ. Αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να ανέβεις στη σκηνή και να χτυπήσεις κάποιον στο πρόσωπο επειδή είπε κάτι. Το χαστούκι ήρθε από το πουθενά επειδή ο Will έχει κάτι να συμβαίνει μέσα του. Του εύχομαι τα καλύτερα. Δεν έχω τίποτα εναντίον του Will Smith. Έχει κάνει σπουδαία πράγματα, αλλά δεν ήταν καλή στιγμή. Επισκίασε τη λαμπερή στιγμή όλων χθες το βράδυ… Ήταν μια εγωιστική στιγμή».

  Ο Smith επισκίασε με την πράξη του τους συναδέλφους του και τους άλλους νικητές και κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτούς στα επόμενα 24ωρα, κανείς δεν αναγνώρισε την επιβράβευση των κόπων τους. Έμεινε το χαστούκι του στον Chris Rock, που παρά το απρεπές σχόλιο του, διαχειρίστηκε άψογα την επίθεση που δέχτηκε και δεν έχει ρίξει προς ώρας λάδι στη φωτιά.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Will Smith: Το αστείο για την αλωπεκία που έκανε το 1990 και η αινιγματική ανάρτηση της Jada Pinkett

  Χαστούκι Will Smith στον Chris Rock: Υπάρχει παρελθόν κόντρας μεταξύ των δύο πρώην φίλων

  Will Smith: Η συγγνώμη άργησε μια μέρα – Η Ακαδημία ξεκίνησε έρευνα για το χαστούκι