Πίνακας Περιεχομένων
    1. «Δεν το έκανε αφότου χωρίσαμε»
    2. Η συγγνώμη του Στάθη Παναγιωτόπουλου
    3. «Έχω κι άλλες καταγγελίες στην κατοχή μου»
    4. «Αηδιάζουμε μπροστά στο βόθρο των πράξεων του»
    5. «Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος ένα ανέκδοτο έλεγε στην εκπομπή, δεν είχε και τον πρώτο λόγο»

    Το Κουτί της Πανδώρας φαίνεται πως άνοιξε από χθες για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. Ο παρουσιαστής διέρρευσε βίντεο της πρώην συντρόφου του σε ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού, χωρίς ωστόσο να αποτελεί πράξη εκδίκησης, αφού όπως ξεκαθάρισε η ίδια, το έκανε στην αρχή της σχέσης τους.

    Οι συμπαρουσιαστές του στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα, τον απομάκρυναν από τη θέση του όπως ήταν αναμενόμενο, καταδικάζοντας την πράξη του και εξηγώντας πως εκείνοι δεν γνώριζαν τίποτα. Η κοινή γνώμη είχε, για ακόμη μια φορά, ταχύτατα αντανακλαστικά, δείχνοντας πως πλέον τέτοιες πράξεις δεν γίνονται αποδεκτές και δεν χωράει καμία δικαιολογία.

    Στα δύο ρεύματα αντίδρασης που υπήρξαν, ήταν κι αυτή η μειοψηφία ανθρώπων όπου κάποιοι κατηγόρησαν τους παρουσιαστές της εκπομπής πως ήταν μάρτυρες όλων όσων έκανε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, αντί να σταθούν στην αποτρόπαια πράξη. Ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι εκείνοι που λογοδοτούν επί δύο μέρες τώρα.

    «Δεν το έκανε αφότου χωρίσαμε»

    Η 30χρονη που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο για διαρροή βίντεο με ερωτικό περιεχόμενο από προσωπικές τους στιγμές, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και έδωσε ακόμα περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος:

    «Μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας μου, είδα στο Twitter και σε κάποια σάιτ ότι έκαναν λόγο για εκδικητική πορνογραφία και θα ήθελα να πω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν το έκανε δηλαδή αφότου χωρίσαμε, αλλά κατά τη διάρκεια της σχέσης μας. Φαίνεται σαν να είχε ροπή σε αυτό.

    Από τις 20 ημέρες της γνωριμίας μας, ανέβηκε το πρώτο βίντεο και κάποιες φωτογραφίες και δεν το έκανε μόνο σε μένα. Είχε ένα κανάλι για 10 χρόνια περίπου και εκεί υπήρχαν οκτώ βίντεο και πολλές φωτογραφίες κι άλλων γυναικών, δηλαδή. Εγώ, όταν μπήκα, είδα πολύ υλικό, σε δύο κανάλια, σε δύο ιστοσελίδες τέτοιου περιεχομένου.

    Είχε κι ένα blog, το οποίο έχει μέχρι και σήμερα. Δεν το έχει κατεβάσει, και δεν ξέρω γιατί. Εμένα με ενημέρωσε μία φίλη μου που με αναγνώρισε σε ένα βίντεο και έτσι έψαξα και βρήκα όλα τα άλλα. Έγινε μήνυση, δεν την πήρα ποτέ πίσω. Στην ουσία, ο ίδιος με προσέγγισε να τα βρούμε εξωδικαστικά, λέγοντάς μου ότι μετάνιωσε, αλλά δεν απέσυρα ποτέ τη μήνυση. Είναι από το 2019 η μήνυσή μου.

    Απλά, λόγω κορωνοϊού, καθυστέρησε η υπόθεση και πήρε αναβολή για Φεβρουάριο, γιατί ο ίδιος δήλωσε ασθένεια, ενώ τον είχα δει στο νησί να κυκλοφορεί κανονικά. Προφανώς, κατάλαβα ότι είναι ο συγκεκριμένος γιατί ήταν ο μόνος κάτοχος του συγκεκριμένου υλικού και επίσης από κάποια σημεία φαίνεται εμφανέστατα και το σπίτι του, και αυτό μου έκανε εντύπωση. Πώς, δηλαδή, το έκανε τόσο απροκάλυπτα.

    Με κατατόπισαν αρχικά, έκανα τη μήνυση και όλο αυτό κράτησε περίπου ένα μήνα, μέχρι να μαζέψω τις αποδείξεις και τα αντίστοιχα λινκ. Αυτός ανέβασε 3 βίντεο αρχικά και αυτά αναπαρήχθησαν μέχρι και στο εξωτερικό. Το πρώτο βίντεο ανέβηκε το 2016, ενώ είχαμε σχέση, απλώς εγώ δεν το είχα αντιληφθεί μέχρι να μου το πει η φίλη μου. Όταν έκανα τη μήνυση, διέφυγε του αυτοφώρου. Δεν ξέρω, δεν ενημερώθηκε… γιατί ενώ είχα κάνει τη μήνυση, ανέβηκε και τέταρτο βίντεο με μένα. Ακόμα και τώρα υπάρχουν, γιατί τα αναπαράγουν άλλοι χρήστες.

    Όταν τον γνώρισα, ήμουν 24 χρόνων. Είναι σοκαριστικό όλο αυτό που συμβαίνει κι αυτή τη στιγμή δεν επιθυμώ παραπάνω δημοσιότητα, είναι ψυχοφθόρο»

    Η συγγνώμη του Στάθη Παναγιωτόπουλου

    Στον απόηχο των όσων συνέβησαν χθες, ο παρουσιαστής εξέφρασε τη συγγνώμη του, ενώ ξεκαθάρισε πως οι Ράδιο Αρβύλα δεν γνώριζαν τίποτα. Συγκεκριμένα, ο ίδιος έγραψε:

    «Έκανα μια απαράδεκτη πράξη, εις βάρος ενός ανθρώπου που δεν με είχε βλάψει. Έκανα την πράξη αυτή υπό την επήρεια κακής συγκυρίας στη ζωή μου, χωρίς καμία πρόθεση να βλάψω, να προσβάλλω ή να ζημιώσω κανέναν. Ήταν μια τεράστια απερισκεψία, η χειρότερη που έχω κάνει ποτέ και αντιμετωπίζω τις συνέπειες. Το μετάνιωσα πικρά και ειλικρινά, μάλιστα δεν περνάει ούτε μια μέρα έως και σήμερα που να μην το μετανιώνω.

    Ζήτησα συγγνώμη από το εν λόγω πρόσωπο και επανόρθωσα εμπράκτως χωρίς να θεωρώ ότι η μεταμέλειά μου εκμηδενίζει την απαξία της πράξης μου. Τώρα ζητώ συγγνώμη και δημοσίως. Επίσης, ζητώ συγγνώμη από τους φίλους-συναδέλφους μου στην εκπομπή που συμπαρουσιάζω, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα για το ατόπημά μου αυτό, και τους έφερα σε πολύ δύσκολη θέση.

    Στο εξής απέχω από την εκπομπή θέλοντας να τους απαλλάξω από αυτή τη δύσκολη θέση. Μεταμελήθηκα ειλικρινά, και δεν μπορώ παρά να ζητήσω για άλλη μια φορά συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου από το πρόσωπο που προσέβαλα».

    «Έχω κι άλλες καταγγελίες στην κατοχή μου»

    Μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού, δύο νέες καταγγελίες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας. Η πρώτη ήρθε από την τραγουδίστρια Chrysa και η δεύτερη από την Ευγενία Μπαλομάτη.

    Νωρίτερα σήμερα, η τραγουδίστρια ξεκαθάρισε πως δεν έχει τίποτα να κερδίσει από όλο αυτό και πως σκοπός της είναι να μιλήσουν όλες οι γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί με οποιοδήποτε τρόπο και να πάρουν δύναμη από τη δική της εμπειρία.

    «Υπάρχουν διάφορες καταγγελίες στα προσωπικά μου social media που μιλάνε για… χουφτώματα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Έχω δύο συγκεκριμένα καταγγελίες. Η μία κοπέλα μου έστειλε στο inbox μου την δική της εμπειρία, ενώ μία παρόμοια υπήρχε μία παρόμοια υπήρχε επίσης. Γενικά έχω αρκετά πράγματα αυτή τη στιγμή στο inbox του Instagram μου», είπε μεταξύ άλλων.

    «Αηδιάζουμε μπροστά στο βόθρο των πράξεων του»

    Εκτός από τα όσα είπε στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα, ο Χρήστος Κιούσης έγραψε και στο προσωπικό του blog, στηρίζοντας πλήρως την πρώην σύντροφο του Στάθη Παναγιωτόπουλο. Συγκεκριμένα είπε:

    «Μπορεί να έρθει και αυτή η στιγμή. Όταν μαθαίνεις, ότι ο επί 13 χρόνια συνεργάτης σου έχει προβεί σε πράξεις εγκληματικές, αποτρόπαιες, σιχαμερές εις βάρος ενός προσώπου που δεν τον έβλαψε σε τίποτα και πουθενά. Από τη στιγμή που το μαθαίνεις και μετά, δεν υπάρχουν τακτικές, διαχείριση κρίσης, damage control ή όπως αλλιώς το λένε, υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Σηκώνεις το τηλέφωνο από την πρώτη στιγμή και απευθύνεις την ερώτηση: « Τι είναι αυτά που διαβάζω ρε; Τι έχεις κάνει;»

    Και ναι όπως αποδεικνύει η δική του δημόσια δήλωση, τα έχει κάνει. Δεν λέγεται revenge porn, δεν εκδικήθηκε κανένας πρώην εραστής την γυναίκα με την οποία σύναψε σχέση, ανάρτησε, ενώ ήταν ακόμα σε σχέση, video και φωτογραφίες σε site με πορνογραφικό περιεχόμενο χωρίς τη συναίνεσή της. Δεν ξέρω με ποια αγγλική ή ελληνική ορολογία να αντικαταστήσω το revenge porn, ας απασχολήσει ψυχιατρικούς και νομικούς κύκλους αυτό.

    Από την πρώτη μέρα, από την πρώτη στιγμή ο θύτης έπαψε να είναι για μας ακόμα και αυτό που απολύτως περιχαρακωμένα ήταν ως τότε, ένας επαγγελματικός συνεργάτης. Δεν υπήρχε ούτε άλλος δρόμος, ούτε διαφορετική σκέψη για μια στιγμή. Ο άνθρωπος αυτός πρόδωσε μια συνεργασία με τον πατέρα μιας κόρης κι ενός γιου, με τον πατέρα ενός γιου και τον πατέρα δυο κοριτσιών κι ενός αγοριού. Από τη στιγμή που μάθαμε την είδηση, είμαστε μόνο αυτό. Για αυτό δεν γίνεται να είμαστε και να συνεχίσουμε προς το παρόν ως οτιδήποτε άλλο.

    Τα θύματα όμως δεν είμαστε εμείς. Το θύμα είναι ένα, βασανίστηκε και βασανίζεται άδικα και όλο αυτό πρέπει να πάρει ένα τέλος. Και θα πάρει. Όχι τέλος ως είδηση, τέλος ως βασανιστήριο. Ψυχικό και πνευματικό. Αυτή η εξόντωση τελειώνει εδώ.

    Ξέρετε πολλές φορές οι άνθρωποι που αδικούνται κατάφωρα, φτάνουν να συντρίβονται σε ένα τείχος. Φτιαγμένο με υλικά όπως η σωματική κούραση, η ψυχική εξάντληση, η οικονομική αδυναμία, η μη ηθική υποστήριξη, υψώνεται μπροστά τους ένα τείχος που γράφει «δεν αντέχω άλλο», «δεν θα βρω το δίκιο μου ποτέ.» Δεν είναι μια τέτοια περίπτωση, γιατί δεν θα επιτρέψουμε εμείς να είναι.

    Κατάφερα χτες βράδυ εκ μέρους της ομάδας μας να επικοινωνήσω με την κοπέλα μετά από δική μας on air παράκληση και δική της πρωτοβουλία και να μάθω όλη την αλήθεια από το στόμα της. Επικοινωνήσαμε και με τη δικηγόρο της, που μου περιέγραψε όλο το δικαστικό Γολγοθά που ανεβαίνει το θύμα από το 2019, σχεδόν τρία χρόνια πριν. Μάθαμε από πρώτο χέρι λοιπόν για τις επανειλημμένες παρακλήσεις του θύματος να κατέβει το παράνομα αναρτημένο πορνογραφικό υλικό, τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, τη συστηματική εξαπάτηση, τη μη εμφάνιση στο δικαστήριο, την αποφυγή της αυτοφώρου διαδικασίας, τα πληροφορηθήκαμε όλα. Κι άκουσα στο τηλέφωνο έναν άνθρωπο απογοητευμένο κι αποκαμωμένο.

    Η κοινή γραμμή που χαράξαμε στο studio μιλώντας με τον Αντώνη και τον Γιάννη δεν είχε να κάνει με δικό μας damage control, με διαχείριση της δικής μας κρίσης αλλά με τη διαχείριση της δικής της κρίσης που έχει μακρύνει χρονικά τόσο, που παύει να είναι «κρίση», για αυτό και το περιγράφω ως βασανιστήριο.

    Όποια νομική, ψυχολογική ή άλλη αρωγή του θύματος την αναλαμβάνουμε εμείς. Ό,τι χρειάζεται για να δικαστεί τίμια αυτή η υπόθεση, όποια νομικά και επιστημονικά εργαλεία χρειάζεται η δικηγόρος της, όλα τα αναλαμβάνουμε εμείς. Δεν θα είναι ποτέ ξανά μόνη της απέναντι σε αυτόν που τόσο άδικα την έβλαψε.

    Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες της δικογραφίας (απίστευτο που πρέπει να χρησιμοποιήσω αυτή τη φράση), γιατί η δικηγόρος της μου έδωσε αυτήν την πολύ συγκεκριμένη οδηγία. Δεν θα κάνουμε κανένα λάθος μπροστά στην αγανάκτηση και την οργή που νιώθουμε. Έχουμε τον απαραίτητο χρόνο, τους πόρους και πάνω απ’ όλα τη διάθεση να συμπαρασταθούμε εμείς εμπράκτως σε αυτή την κοπέλα, σαν είναι αδερφή μας, σαν να είναι κόρη μας.

    Η απάντηση στην ερώτηση του τίτλου «πώς γίνεται να μην ξέρατε;» είναι τόσο απλή. Ο άνθρωπος που έκανε τις πράξεις τις οποίες τώρα παραδέχεται δεν τις μοιράστηκε ποτέ με κανέναν. Ήξερε φαντάζομαι, ότι δεν θα μπορούσε να τις μοιραστεί με τον Αντώνη, τον Γιάννη, εμένα ή όποιον άλλο πίσω από τις κάμερες συνεργάτη μας διατηρώντας την ανωνυμία και την ατιμωρησία του. Και τα έκανε όλα κρυφά. Και δυστυχώς δεν έκανε μόνο αυτά, όπως μαθαίνουμε από πρόσθετες καταγγελίες. Και δυστυχώς δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να έκανε που θα καταγγελθεί από δω και μπρος. Αλλά έτσι πρέπει! Να καταγγελθούν όλα και να βγουν όλα στο φως. Και άσχετα αν το στομάχι μας πάει να σπάσει από τη στεναχώρια και το θυμό, άσχετα αν αηδιάζουμε μπροστά στο βόθρο των πράξεων του, αυτό το καπάκι δεν θέλουμε να κλείσει σκεπάζοντας και κουκουλώνοντας άλλα θύματα.

    Οι χρήστες των social media και οι αναρτήσεις τους, οι θεσμικοί και μη θεσμικοί παράγοντες που μυρίστηκαν αίμα και βγαίνουν να το γευτούν, οι κυβερνητικοί και μη, όλοι αυτοί που συμψηφίζουν υποθέσεις, χαρακτήρες και ζωές, όλοι θα πάρουν τις απαντήσεις τους εν καιρώ. Δεν είναι για μας αυτό το επείγον.

    Κλείνω εδώ με μια ανθρώπινη παράκληση από όλους μας, τον Αντώνη, τον Γιάννη, εμένα, όλα τα παιδιά της παραγωγής προς τους συναδέλφους των media. Αφήστε το θύμα να ηρεμήσει, να συγκροτηθεί, να υπάρχει! Για ό,τι χρειάζεστε, επικοινωνήστε με τη δικηγόρο της. Μην γίνει άλλη ζημιά, σας παρακαλούμε. Εμείς ως επαγγελματίες μπορούμε να διαχειριστούμε τα πάντα. Εκείνη όχι. Ας είμαστε άνθρωποι πρώτα πρώτα, μετά ας είμαστε ό,τι άλλο».

    «Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος ένα ανέκδοτο έλεγε στην εκπομπή, δεν είχε και τον πρώτο λόγο»

    Το περιστατικό σχολιάστηκε και στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο οποίος δήλωσε πως «θα περίμενα από έναν άνθρωπο που βγαίνει κάθε βράδυ στην τηλεόραση, να έβγαινε στην τηλεόραση. Θα του έδιναν σίγουρα το βήμα».

    Από την άλλη, η συμπαραγωγός του Νάνσυ Αντώνιου σχολίασε πως ο Παναγιωτόπουλος δεν έκανε κακό μόνο στην κοπέλα, αλλά και στον ίδιο. «Δεν είχε και τον απόλυτο λόγο, ένα ανέκδοτο έλεγε στην εκπομπή. Η εκπομπή ήταν πάνω στον Αντώνη. Θεωρώ ότι η δική του επαγγελματική ζωή έχει καταστραφεί. Είναι ένας άνθρωπος που νομίζω ότι τηλεοπτικά δεν θα βρει κάπου αλλού στέγη, ραδιοφωνικά δε νομίζω να βρει κάπου στέγη κι επίσης, δε νομίζω ότι εύκολα θα μπορούσε να πάει στην Αλόννησο σε μπαράκια να ξαναεργαστεί».