Πίνακας Περιεχομένων
  1. Τι άλλο είχαν στην κατοχή τους

  Το τι θα άλλο θα ακούσουμε, ταιριάζει απόλυτα στην υπόθεση του 61χρονου και της 36χρονης κόρης του από τις Σέρρες, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γενεί της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

  Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δυο τους είχαν στην κατοχή τους πεντακόσια σαράντα επτά νομίσματα που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα π.Χ, στην περιοχή του νομού Σερρών.

  Μετάλλαξη Όμικρον: Αναποτελεσματικά όλα τα μονοκλωνικά αντισώματα

  Επί της ουσίας, πρόκειται για νομίσματα τεράστιας αρχαιολογικής σημασίας, εξού και σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος τους για παράβαση του νόμου περί «προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

  Τι άλλο είχαν στην κατοχή τους

  Με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος ερευνήθηκαν οι κατοικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν επίσης και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των νομισμάτων, πλήθος βιβλίων και εγγράφων με αντικείμενο τα αρχαία νομίσματα, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, τέσσερις συσκευές αποθήκευσης usb και κινητό τηλέφωνο.

  Πατέρας και κόρη θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.