Πίνακας Περιεχομένων
    1. Στάθης Παναγιωτόπουλος: Καταγγελία και από τρίτη κοπέλα
    2. «Έκανα το καθήκον μου» λέει η 28χρονη
    3. «Τα αρχεία που έχουν διαγραφεί θα μιλήσουν»
    4. Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Δεν ανέβασα κανένα βίντεο»
    5. Συνήγορος Στάθη Παναγιωτόπουλου: «Είναι μετανιωμένος»
    6. Υπουργός Προσταστίας του Πολίτη: «Πρωτοφανή αθλιότητα και απάνθρωπη συμπεριφορά»

    Στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης παραδόθηκε, χθες, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, μετά τη μήνυση νεαρής κοπέλας για διαρροή βίντεο με προσωπικές της στιγμές σε σελίδες πορνογραφικού υλικού. Ο πρώην παρουσιαστής εντοπίστηκε από τις κάμερες να βγαίνει από το σπίτι του με προορισμό το αστυνομικό τμήμα, ενώ ο ίδιος ήταν σιωπηλός και ήρεμος, δίχως να αντιδρά στα επαναλαμβανόμενα φλας των φωτογράφων και τη βιντεοσκόπηση.

    Σύμφωνα με το αυτόφωρο της περίπτωσης του, δεν θα έχει διάρκεια μιας ημέρας όπως είθισται, αλλά κρατάει όσο παραμένουν αναρτημένα τα βίντεο των γυναικών που τον έχουν καταγγείλει. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως αν ο Στάθης Παναγιώτοπουλος είχε οικονομικό όφελος από τις διαρροές, τότε το πλημμέλημα γίνεται αυτομάτως κακούργημα.

    Στάθης Παναγιωτόπουλος: Καταγγελία και από τρίτη κοπέλα

    Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις καταγγελίες εις βάρος του πρώην παρουσιαστή της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα, με τις υπόλοιπες να παραμένουν μαρτυρίες. Η τρίτη κοπέλα, μετά το τσουνάμι των αποκαλύψεων, αναζήτησε και δικό της προσωπικό υλικό, ανακαλύπτοντας τελικά στο διαδίκτυο, βίντεο της χωρίς την συγκατάθεση της.

    Αμέσως επικοινώνησε με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη και τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει εις βάρος του.

    «Έκανα το καθήκον μου» λέει η 28χρονη

    Η μήνυση της 28χρονης, ήταν εκείνη που έφερε και τον Στάθη Παναγιωτόπουλο ενώπιον των αρχών. Όπως εξήγησε μέσω του δικηγόρου της Απόστολου Λύτρα, «θεωρώ πως έκανα το καθήκον μου για να βοηθήσω και άλλες κοπέλες».

    «Είναι ικανοποιημένη απο το γεγονός ότι θεωρεί ότι έκανε αυτό που έπρεπε. Όμως, η πραγματική δικαίωση θα έρθει με την απονομή δικαιοσύνης τόσο για την ίδια όσο και για τις υπόλοιπες κοπέλες που είδαν τον εαυτό τους σε προσωπικές τους στιγμές στο διαδίκτυο, χωρίς να το γνωρίζουν», τονίζει ο δικηγόρος.

    «Τα αρχεία που έχουν διαγραφεί θα μιλήσουν»

    Στο μικροσκόπιο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν μπει, τα ψηφιακά μέσα, (σκληροί δίσκο, usb sticks και κάρτες δεδομένων), που κατασχέθηκαν από το σπίτι του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

    Τις επόμενες ώρες οι έμπειροι αστυνομικοί θα μεταβούν τόσο στους χώρους όπου εργαζόταν ο πρώην Ράδιο Αρβύλα, αλλά και στην εξοχική του κατοικία για να συλλέξουν υπολογιστές και αποθηκευτικά ψηφιακά μέσα, τα οποία θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν όλο το πορνογραφικό υλικό, που είχε συγκεντρώσει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος εν αγνοία των πρώην συντρόφων του.

    Το μεγάλο όπλο στα χέρια των διωκτικών αρχών είναι η σύγχρονη τεχνολογία που τους επιτρέπει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όχι μόνο να ξεκλειδώσουν «μη προσβάσιμα – κλειδωμένα αρχεία», αλλά και να ανακτήσουν διαγραμμένα δεδομένα, ακόμα και μετά από format (διαμόρφωση) των ψηφιακών μέσων. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί, τόσο με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά και με τους λογαριασμού του παρουσιαστή, καθώς όλες οι κινήσεις στο διαδίκτυο αφήνουν ίχνη και χρήσιμα δεδομένα, σύμφωνα με έμπειρους αστυνομικούς στο ηλεκτρονικό έγκλημα οι οποίοι υποστηρίζουν ότι: «Τα αρχεία που έχουν διαγραφεί θα μιλήσουν».

    Ο δικηγόρος της 28χρονης συμπληρώνει: «Ελπίζουμε η έρευνα των αρχών να φέρει στην επιφάνεια νέα στοιχεία, τα οποία θα ρίξουν φως τόσο στην υπόθεση της εντολέως μου, όσο και σε άλλες υποθέσεις ενδεχομένως και άγνωστες μέχρι αυτή την ώρα».

    Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Δεν ανέβασα κανένα βίντεο»

    Ο παρουσιαστής δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση, αλλά σύμφωνα με τις συζητήσεις των αστυνομικών που έκανε χθες, αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας πως δεν έχει ανεβάσει κανένα βίντεο και επιπλέον, υποστήριξε πως «δεν καταλαβαίνει γιατί έχει γίνει τόσος ντόρος», για κάτι που δεν έχει κάνει εκείνος.  Σε αυτό το σημείο, να υπενθυμίσουμε βέβαια πως ο ίδιος παραδέχτηκε πως ανέβασε βίντεο την πρώην συντρόφου του, κατά τη διάρκεια της σχέσης τους και εξήγησε πως ήταν μια τεράστια απερισκεψία από μεριάς του.

    Συνήγορος Στάθη Παναγιωτόπουλου: «Είναι μετανιωμένος»

    Από την άλλη, σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δηλώνει μετανιωμένος για όσα έκανε.«Για να προφυλακιστεί ο εντολέας μου θα πρέπει να κατηγορηθεί για κακούργημα και να περάσει από ανάκριση. Αυτό ακόμα δεν φαίνεται να υπάρχει ως ενδεχόμενο. Αυτό που πρέπει να επισημανθεί και είναι η θέση μας ως τώρα, είναι πως ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι έχει μετανιώσει για ό,τι έχει συμβεί» είπε ο Γεώργιος Δακουράς.

    «Ήταν από την πρώτη στιγμή στη διάθεση της Αστυνομίας και των Αρχών, ουδέποτε προσπάθησε να εγκαταλείψει την πόλη ή την κατοικία του και από εκεί και πέρα θα αντιμετωπίσει όποια κατηγορία αποδειχτεί ότι τον αφορά. Προφανώς είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, έχει ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις που έχει κάνει και από σήμερα αντιμετωπίζει και μια καινούργια κατηγορία, που δεν ξέρουμε ποια ακριβώς είναι», επισήμανε.

    Υπουργός Προσταστίας του Πολίτη: «Πρωτοφανή αθλιότητα και απάνθρωπη συμπεριφορά»

    Μόλις χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που είχε προαναγγείλει τη σύλληψή του δήλωσε: «Ο αρχηγός της αστυνομίας με ενημέρωσε πως επίκειται η σύλληψη του Παναγιωτόπουλου, καθώς προηγήθηκε μήνυση από άλλη κοπέλα και είναι πλέον καταζητούμενος. Η προηγούμενη δεν είχε καταθέσει μήνυση. Θα συλληφθεί το πολύ σε δυο ώρες για όσα έχει κάνει. Πιστεύω ότι η ανθρωπιά και ο ανδρισμός έχουν σαν προϋπόθεση να φερόμαστε με σεβασμό και αγάπη στη σύζυγό μας, στη φίλη μας, στην κοπέλα μας, σε όποια γυναίκα βρίσκεται στη ζωή μας και έχουμε κάποια ιδιαίτερη σχέση.

    Θεωρώ πρωτοφανή αθλιότητα και απάνθρωπη συμπεριφορά ότι στην Ελλάδα έχουμε φέτος 17 δολοφονίες γυναικών. Έχει παίξει κακό ρόλο η καραντίνα, που μεγεθύνει τα προβλήματα σε ζευγάρια και οικογένειες. Πρόσφατα είχα την τύχη να συγχαρώ τέσσερις συναδέλφους σας που έσωσαν στο… παρά 20 δευτερόλεπτα μια γυναίκα, η οποία κινδύνευε. Ήταν απίστευτο».