Πίνακας Περιεχομένων
    1. Είσοδος με πλαστά πιστοποιητικά σε άλλα καταστήματα

    Παρά τις συστάσεις των ειδικών, τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την μετάλλαξη Όμικρον και όσα ακόμα θα παρθούν τις επόμενες ημέρες ενόψει Πρωτοχρονιάς, μια μεγάλη μάζα ανθρώπων εξακολουθούν να αψηφούν το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση.

    Θα έλεγε κανείς πως τουλάχιστον στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα, τα οποία εξίσου έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία, θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη προσοχή προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με νέες απαγορεύσεις. Αντ’αυτού, εκτός ότι υπάρχουν πολλά μαγαζιά που δεν ελέγχουν ούτε καν πιστοποιητικά εμβολιασμού, είναι κι εκείνα που παραβαίνουν ακόμα και τα.. λουκέτα.

    Εξετάζεται λουκέτο στα κέντρα διασκέδασης πριν την Πρωτοχρονιά – Πότε θα αποφασιστούν

    Όπως τα πολύ γνωστά κλαμπ στο Γκάζι, Lohan και Tokyo, στα οποία είχε μπει λουκέτο από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. για παράβαση των υγειονομικών μέτρων, μία μέρα πριν, χθες Σάββατο 25 Δεκεμβρίου, λειτουργούσαν παρά την αναστολή που τους είχε επιβληθεί

    Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο των αυστηρών ελέγχων που κάνουν τα τελευταία 24ωρα, επέβαλλαν νέα πρόστιμα, αυτή τη φορά ύψους 30.000 ευρώ και συγκεκριμένα 25.000 για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας και 5000 στο φυσικό πρόσωπο, με επιβολή επιπρόσθετης 15ημερης αναστολής λειτουργίας και στα δύο.

    Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως από την ΕΛ.ΑΣ. συντάχθηκε έγγραφο προς το Δήμο Αθηναιων για αφαίρεση της άδειας λειτουργίας τους.

    Είσοδος με πλαστά πιστοποιητικά σε άλλα καταστήματα

    Κατά την διάρκεια των ελέγχων, εντοπίστηκε ακόμα ένα νυχτερινό κατάστημα (villa), στο οποίο είχαν μπει δύο πελάτες με πλαστά πιστοποιητικά νόσησης. Οι δύο αυτοί πελάτες, συνελήφθησαν και τους επιβολήθηκε το πρόστιμο των 3000 ευρώ έκαστως ενώ στον προσωρινά υπεύθυνο επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών.

    Χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά εντοπίστηκαν και τρεις πελάτες σε μεζεδοπωλείο στη Δυτική Αττική, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο από 300 ευρώ, 5000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του μεζεδοπωλείου και 15ημερη αναστολή λειτουργίας.

    Όπως είχε κάνει γνωστό και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτης, στους δρόμους βρίσκονται 10.000 αστυνομικοί που διεξάγουν τους ελέγχους προκειμένου να μπει «φρένο» στην παραβίαση των μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοιού.

    Γιορτές στο mute: Ποιες χώρες ακυρώνουν τις εκδηλώσεις τους για την Πρωτοχρονιά – Τι ισχύει για την Ελλάδα