Η Daria Lem είναι μοντέλο από την Ουκρανία που έχει συνεργαστεί με το περιοδικό Nitro και την είχαμε στο 2ο τεύχος. Εδώ και εβδομάδες είχε επιστρέψει στη χώρα της και η έναρξη του πολέμου τη βρήκε στο Κίεβο. Την ώρα που ο ρωσικός στρατός βρίσκεται στα σύνορα της πρωτεύουσας και ετοιμάζεται να εισβάλλει, με την επικοινωνία να μην είναι ιδιαίτερα καλή και να προετοιμάζονται όλοι για διακοπή της επαφής με τον έξω κόσμο, η Daria μας περιέγραψε πώς είναι τα πράγματα από το πρωί.

    «Σήμερα το πρωί, γύρω στις 4-5 το ξημέρωμα, ήμουν στη δουλειά στο γραφείο. Έκανα ένα διάλειμμα και ξεκουραζόμουν δίπλα στο παράθυρο. Είδα μια λάμψη στον ουρανό και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα άκουσα μια δόνηση σαν έκρηξη.  Τότε κατάλαβα ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία είχε ξεκινήσει. Προετοιμαζόμασταν ψυχολογικά μέρες γι΄αυτό, αλλά όταν συνέβη, παγώσαμε και ήμασταν σε τρομερό πανικό. Τότε ξεκίνησε. Μετά ήρθαν κι άλλες εκρήξεις. Οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι στα αυτοκίνητα τους, στα σουπερμάρκετ για να αγοράσουν φαγητό για μερικές ημέρες και στα ΑΤΜ για να τραβήξουν λεφτά.

    Οι φίλοι μου, εγώ και το αγόρι μου θέλαμε να πάμε στα δυτικά για να επισκεφτούμε την οικογένεια μας, αλλά καταλάβαμε ότι είναι πολύ επικίνδυνο γιατί η Ρωσία επιτίθεται από παντού. Γι΄αυτό μένουμε τώρα σε ένα καταφύγιο στο Κίεβο. Ο στρατός μας προσπαθεί σκληρά να αντισταθεί στους Ρώσους. Είναι δυνατοί και αγαπούν την πατρίδα μας όπως κι εμείς. Ελπίζω ότι θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο.

    Live update: Αντιδράσεις από αξιωματούχους της Δύσης – Καταρρίφθηκαν 3 ρωσικά ελικόπτερα στο Κίεβο

    Δε νιώθουμε ασφαλείς στα σπίτι μας Φοβόμαστε. Φοβόμαστε ότι θα χάσουμε την οικογένεια μας, τη χώρα μας, την ελευθερία μας.  Παλεύουμε αυτή την κατάσταση όλη μας τη ζωή και σήμερα η Ρωσία αποφάσισε να μας το πάρει. Δε θα τα παρατήσουμε και θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος μας. Αυτό να το γνωρίζουν όλοι. Κάθε χώρα πρέπει να καταλάβει ότι η Ουκρανία είναι ένα δυνατό, ανεξάρτητο και φιλελεύθερο έθνος που θα ξεπεράσει τα πάντα στο δρόμο για την ελευθερία.

    Πολλές πόλεις εδώ δέχονται επίθεση αλλά οι Ρώσοι πολίτες δεν το βλέπουν. Η ρωσική κυβέρνηση τους δείχνει ψευδείς ειδήσεις που έχουν φτιαχτεί μόνο για να εξυπηρετήσουν την εισβολή. Κρύβουν την αλήθεια. Γι΄αυτό οι Ρώσοι δεν πιστεύουν ότι ο Putin ξεκίνησε πόλεμο. Θα μπορούσε να ξεκινήσει να σκοτώνει πολίτες και το φιλήσυχο έθνος μας και να μην το καταλάβουν.

    Μου φαίνεται ότι η δύση θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα. Τώρα η στήριξή τους είναι περισσότερο στα λόγια παρά στις πράξεις. Η ηθική υποστήριξη είναι σημαντική, αλλά χρειαζόμαστε άλλου είδους βοήθεια. Στρατιώτες, στρατεύματα, όπλα και χρήματα είναι σημαντικά για να κερδίσεις έναν πόλεμο. Όλοι λένε ότι μας στηρίζουν, αλλά το μόνο που κάνουν, είναι ελάχιστες κυρώσεις στη Ρωσία».

    Μετά απ΄αυτό η επικοινωνίας μας με την Daria έμεινε στη μέση, πιθανότατα γιατί η κατάσταση στο Κίεβο γίνεται όλο και χειρότερη.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DARIA LEM (@fakelem)