Πίνακας Περιεχομένων
    1. Ο Putin ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει τον Lukashenko για δεύτερη εισβολή στην Ουκρανία

    Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία στη Λευκορωσία, με στόχο να βρεθεί μια λύση και να επέλθει κατάπαυση πυρός. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται πιθανό, ιδίως από τη στιγμή που στο διάστημα αυτό ηη Ρωσία έχει επιτεθεί στο Χάρκοβο και έχει προκαλέσει οδύνη. Σύμφωνα με ανακοίνωση ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και 31 έχουν τραυματιστεί σήμερα, ενώ η Guardian κάνει λόγο για δεκάδες νεκρούς σε αυτές τις σχεδόν τέσσερις ημέρες που δέχεται επίθεση από τους Ρώσους.

    Οι απεσταλμένοι των δύο χωρών θα επιστρέψουν στις χώρες τους για να μεταφέρουν σε Putin και Zelensky τα όσα συζητήθηκαν, αλλά θα είναι μεγάλη έκπληξη αν προκύψει έστω μια βάση συνεννόησης, από τη στιγμή που τις τελευταίες ώρες ακούγονται εκρήξεις έξω από το Κίεβο, ενώ μαίνεται το μέτωπο στο Χάρκοβο.

    Ο Anton Heraschenko, σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ανέφερε πως το Χάρκοβο έχει δεχτεί μεγάλο χτύπημα με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Στην περιοχή Οκτίρκα, ο δήμαρχος Pavlo Kuzmenko υποστηρίζει πως οι Ρώσοι έριξαν θερμοβαρική βόμβα, η οποία είναι το πιο καταστροφικό όπλο μετά τα πυρηνικά και περιέχει 44 τόνους εκρηκτικής ύλης, με ικανότητα να αφανίσει τα πάντα σε μια ακτίνα 500 μέτρων!

    Η συγκεκριμένη βόμβα έχει απαγορευτεί προς χρήση από τις συμφωνίες του Μινσκ αλλά και από το Πρωτόκολλο της Γενεύης.

    Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει από το κέντρο των δορυφόρων της στη Μαδρίτη να παρέχει πληροφορίες στην Ουκρανία για τις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων, αποκάλυψε διπλωμάτης της Ε.Ε. στον δημοσιογράφο του Reuters, Phil Stewart.

    Σε μια πληροφορία της τελευταίας στιγμής, ο Volodymyr Zelensky έχει υπογράψει την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτή θα πρέπει να υπογραφεί από τα 27 μέλη για να προχωρήσει η διαδικασία εισόδου στο μπλοκ. Κι η αντίδραση του Putin σε κάτι τέτοιο, θα είναι ακόμα χειρότερη.

    Ο Putin ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει τον Lukashenko για δεύτερη εισβολή στην Ουκρανία

    Ο Putin φαίνεται πως ακόμα δεν έχει κάνει το δικό του raise, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως το 1/3 του στρατεύματος της Ρωσίας έχει μείνει εκτός Ουκρανίας. Επιπλέον, υπάρχει και ο στρατός της Λευκορωσίας που έχει λάβει εντολή να συνδράμει και ο Πρόεδρος Lukashenko έχει δώσει το ελεύθερο στον Putin να μετατρέψει τη χώρα του σε βάση εκπαίδευσης για τους Ρώσους.

    Από την ουκρανική πλευρά αναφέρεται ότι υπάρχουν πληροφορίες για ετοιμότητα της Λευκορωσίας ώστε να πάρει μέρος άμεσα στην εισβολή και να γίνει κόμβος διέλευσης για τους Ρώσους, ώστε να γίνει μια μεγαλύτερ περικύκλωση της Ουκρανίας. Εξάλλου, όλο αυτό το διάστημα οι δύο χώρες έκαναν από κοινού εκπαίδευση στους στρατούς τους.

    Ο Alexander Lukashenko έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως θα δώσει εντολή αν αυτό κριθεί απαραίτητο και φαίνεται πως αυτή η φαιδρή πολιτική φιγούρα μπορεί να καθορίσει πολλά για την Ευρώπη σε αυτή την περίοδο, αφού και γεωγραφικά βρίσκεται δίπλα στην Πολωνία, μια χώρα-μέλος της Ε.Ε.

    Ο Lukashenko είναι στην ηγεσία της Λευκορωσίας από το 1994, από τη στιγμή που έγινε ανεξάρτητη δηλαδή και ξεπερνάει ακόμα και τον Vladimir Putin σε εξουσιολαγνεία. Κι εννοείται πως στις περισσότερες εκλογικές διαδικασίες έχει ακολουθήσει τακτικές διαφθοράς. Το 2020, στην τελευταία ψηφοφορία, υπήρξαν επί μήνες πορείες διαμαρτυριών, με την αστυνομία να ρίχνει προειδοποιητικές βολές στο πλήθος, να χρησιμοποιεί χειροβομβίδες και να συλλαμβάνει 200 ανθρώπους για να περιορίσει 10.000 Λευκορώσους που είχαν κατακλύσει το Μινσκ απαιτώντας ο Lukashenko να παραδώσει την εξουσία.

    Το προσωνύμιο του είναι «Ο τελευταίος δικτάτορας της Ευρώπης» και αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτό και γιατί δεν αποτελεί τίτλο του Putin.