Πίνακας Περιεχομένων
  1. O Abramovich επέστρεψε στο Κίεβο μετά τη νοσηλεία του

  Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ότι κάποιοι απ΄αυτούς που βρίσκονται στον κύκλο του Putin, όσο κοντά του κι αν είναι, θεωρούνται αναλώσιμοι και μέρος του ευρύτερου σχεδίου του. Κι άπαξ και δέχτηκαν εξ αρχής να εξαρτώνται από εκείνον, έχουν υπογράψει ισόβια δέσμευση. Και ανά πάσα στιγμή, αυτή μπορεί να σπάσει μόνο με επιθυμία του Ρώσου Προέδρου και με έναν τρόπο. Ο Roman Abramovich μπορεί να θεωρείται συνένοχος σε αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά κάποιες πράξεις του εξόργισαν τον Putin.

  Η επιθυμία του να λειτουργήσει ως μεσάζων σε συζητήσεις για ειρήνη και κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, τον έχει κάνει πρακτικά ανεπιθύμητο στο Κρεμλίνο και η ζωή του είναι και επίσημα σε κίνδυνο. Αυτό δεν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά λογική κατάληξη της σκέψης όταν διαβάζεις πως κάποιος ή κάποιοι του έριξαν δηλητήριο, όπως και σε μερικούς Ουκρανούς επιτετραμμένους στις διαβουλεύσεις.

  Ο Abramovich βρέθηκε πριν μερικές ημέρες στο Κίεβο για να συμβάλλει στην κατάπαυση πυρός και κάποια στιγμή άρχισε να νιώθει άρρωστος, μεταφέρει η Guardian, σύμφωνα με πηγή της. Μαζί του ήταν και ο βουλευτής Rustem Umerov, που μαζί με τον Abramovich ταξίδεψαν από την Ουκρανία στην Πολωνία κι από κει στην Πόλη, όπου τους παρασχέθηκε ιατρική περίθαλψη.

  «Ήταν στη διάρκεια του πρώτου του ταξιδιού στο Κίεβο. Ο Roman έχασε την όρασή του για μερικές ώρες. Στην Τουρκία τον έβαλαν σε κλινική με τον Rustem», λέει η πηγή. Η δηλητηρίαση είχε αρχικά αναφερθεί και από την ιστοσελίδα Bellingcat, σε συνεργασία με την Wall Street Journal.

  O Abramovich επέστρεψε στο Κίεβο μετά τη νοσηλεία του

  «Η Bellingcat μπορεί να επιβεβαιώσει ότι τρία μέλη της αποστολής των Ουκρανών στις διαβουλεύσεις ειρήνης με τη Ρωσία, τη νύχτα της 3ης προς 4η Μαρτίου, βίωσαν συμπτώματα σχετικά με δηλητηρίαση από χημικά όπλα. Ένα από τα θύματα ήταν ο Ρώσος επιχειρηματίας Roman Abramovich», είχε γράψει το μέσο σε tweet. Οι άνθρωποι που δηλητηριάστηκαν παρουσίασαν φλεγμονές στα μάτια και στο δέρμα τους και έναν διαπεραστικό πόνο στα μάτια.

  «Οι 3 άντρες είχαν τα συμπτώματα παρόλο που είχαν καταναλώσει μόνο σοκολάτα και νερό πριν εμφανιστούν αυτά. Ένα τέταρτο μέλος της ομάδας που επίσης κατανάλωσε αυτά τα δύο, δεν είχε συμπτώματα. Βασισμένοι σε μια εξ αποστάσεως και εξ οράσεως εξέταση, οι ειδικοί κατέληξαν ότι τα συμπτώματα είναι αποτέλεσμα διεθνούς δηλητηρίασης με άγνωστης ταυτότητας χημικά όπλα», έγραφε στο δημοσίευμα της η Bellingcat.

  Η Bellingcat τονίζει μάλιστα πως το είδος της τοξίνης που χρησιμοποιήθηκε, δεν είχε στόχο να προκαλέσει αβάσταχτο πόνο στον Abramovich και τους Ουκρανούς, αλλά να τους τρομάξει. Τα θύματα δεν έχουν κάποια υποψία για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω απ΄αυτό.

  Μετά τη νοσηλεία, ο Abramovich έγινε καλύτερα και επανήλθε στο Κίεβο για νέο γύρο διαπραγματεύσεων. Από την ουκρανική κυβέρνηση δεν υπάρχει επιβεβαιώση για αυτά τα γεγονότα και συστήνεται ψυχραιμία και πίστη μόνο στην επίσημη ενημέρωση που παρέχουν.

  Αυτή η είδηση πάντως γίνεται γνωστή την ίδια ημέρα με τα έγγραφα για τη δολοφονία του Boris Nemtsov το 2015, πολιτικού αντιπάλου τότε του Putin.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Ρωσία: «Δικαιούμαστε να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα» – Τι υποστηρίζει ο Dmitry Medvedev

  Volodymyr Zelensky: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την ουδετερότητα με τη Ρωσία…Στη Μόσχα μας φοβούνται»

  Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι χτύπησαν την πόλη Λβιβ – Ο Zelensky ζητά από τη Δύση όπλα