8 χρόνια μετά την πτήση της Malaysian Airlines που χάθηκε κάπου στον Ειρηνικό Ωκεανό και από τότε δεν έχει βρεθεί, έρχεται μια νέα υπόθεση εξαφάνισης αεροπλάνου από τα ραντάρ. Μια πτήση της Tara Air, αεροπορικής εταιρείας στο Νεπάλ, χαρακτηρίστηκε αγνοούμενη στις 10 το πρωί, τοπική ώρα, της Κυριακής, αναφέρει το CNN. Μέσα στο αεροσκάφος βρίσκονται 19 επιβάτες και 3 μέλη πληρώματος, με την πτήση να είχε ως σημείο απογείωσης το αεροδρόμιο της Ποκάρα και τελικό προορισμό την πόλη Τζομσόμ, δημοφιλή θρησκευτικό προορισμό στο κεντρικό Νεπάλ. Ο στρατός της χώρας έχει κινητοποιηθεί για να βοηθήσει στην αναζήτηση.

    Το αεροσκάφος της Tara Air απογειώθηκε από την Ποκάρα, που βρίσκεται 80 μίλια δυτικά του Κατμαντού, της πρωτεύουσας, και κατευθυνόταν προς τα βορειοδυτικά, στο Τζομσόμ, που απέχει 48 μίλια. Μετά από περίπου 40 λεπτά η πτήση χάθηκε από το ραντάρ. Ήθελε ακόμα 5 λεπτά για να προσγειωθεί στο Τζομσόμ. «Μια ομάδα ανίχνευσης με ελικόπτερο επέστρεψε στο Τζομσόμ εξαιτίας κακοκαιρίας, δίχως να εντοπίσει το αεροπλάνο», αναφέρει η Αεροπορική Αρχή του Νεπάλ.

    «Τα ελικόπτερα είναι έτοιμα να απογειωθούν για να το ψάξουν σε Κατμαντού, Ποκάρα και Τζομσόμ, μόλις οι καιρικές συνθήκες καλυτερέψουν. Ο στρατός και η αστυνομία έχουν ομάδες ανίχνευσης εδάφους που κατευθύνονται σε διάφορα σημεία για να το βρουν». Πάνω από την Ποκάρα υπάρχουν αρκετά σύννεφα που δεν επιτρέπουν ανίχνευση από αέρος. Οι αρχές έχουν στείλει μια επίγεια ομάδα αναζήτησης και διάσωσης σε μια περιοχή κοντά στο Βουνό Νταουλαγκίρι, την 7η υψηλότερη κορυφή του κόσμου με ύψος 8.167 μέτρα.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο αεροπλάνο επέβαιναν 4 Ινδοί, δύο Γερμανοί και 16 Νεπαλέζοι, ανάμεσα τους και το πλήρωμα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το Νεπάλ είναι το μέρος με τις 8 από τις 14 υψηλότερες κορυφές στον κόσμο, με το Έβερεστ ανάμεσα τους, και γι΄αυτό έχει και ρεκόρ σε αεροπορικά ατυχήματα-δυστυχήματα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο καιρός αλλάζει διαρκώς και απότομα.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Vladimir Putin: Τα σενάρια για την διαδοχή του από την μικρότερη κόρη του, Katerina Tikhonova

    Pelagia noctiluca: Στις ελληνικές παραλίες οι επικίνδυνες μωβ μέδουσες και φέτος

    Μακελειό στο Τέξας: Ερευνάται το γιατί δεν παρενέβη νωρίτερα η αστυνομία του Uvalde