Μια υπόθεση που ενδέχεται να γίνει το new normality, ήρθε στο φως από τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια από τις πιο οπισθοδρομικές πολιτείες στην Αμερική, όπου η έκτρωση είναι παράνομη για μετά τις 20 εβδομάδες κύησης, πριν καν γίνει η ανατροπή του νόμου Row vs Wade στις αρχές Ιουλίου.

    Σε αυτόν τον κόσμο της απόλυτης παράνοιας, μια 17χρονη στην κομητεία Μάντισον, η Σελέστε Κερ, πήρε από τη μητέρα της Τζέσικα δύο χάπια άμβλωσης για να αποβάλλει το μωρό που κυοφορούσε. Η Σελέστε βρισκόταν στην 23η εβδομάδα της και ο νόμος στη Νεμπράσκα δεν επιτρέπει έκτρωση μετά την 20η εβδομάδα.

    Όταν μια συνομήλικη της Σελέστε έκανε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα γιατί την είδε να παίρνει ένα χάπι, οι αρχές ξεκίνησαν διαδικασία έρευνας και κατέσχεσαν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές (6 smartphones και 7 laptops) που έχουν μητέρα και κόρη στη διάθεσή τους, για να ελέγξουν το ιστορικό συνομιλιών τους.

    Μάλιστα, έγινε εισαγγελική παραγγελία προς τη Facebook για να παραδώσει τα αρχεία συνομιλιών των δύο, αφού η εταιρεία αποθηκεύει στους servers της όλα τα στοιχεία υπό τη μορφή κειμένου και είναι εύκολο να τα ανακτήσει. Σε αυτά τα αρχεία φαίνεται η Τζέσικα να καθοδηγεί τη Σελέστε να πάρει πρώτα το ένα χάπι και την επόμενη μέρα το επόμενο, με τις δύο πάντως να αρνούνται την κατηγορία.

    «Πουθενά στα έγκυρα εντάλματα που λάβαμε από την τοπική αστυνομία στις αρχές Ιουνίου, πριν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, δεν αναφερόταν η λέξη άμβλωση», αναφέρει σε ανακοίνωση η Meta, μητρική του Facebook, που βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής και κατηγορείται για συμμετοχή σε ένα θεσμικό «έγκλημα», αλλά σε κάθε περίπτωση δε μπορεί να πράξει διαφορετικά και να παρακούσει τον νόμο.

    Αν πάντως αυτή η υπόθεση γίνεται άσχετα με την εξέλιξη στο νόμο Row vs Wade, αντιλαμβάνεται κανείς τι θα ακολουθήσει από δω και πέρα, όταν θα ολοκληρωθεί και ο χάρτης με τις πολιτείες που θα κρίνουν ως παράνομη την άμβλωση από ένα σημείο και μετά. Ευτυχώς, προς το παρόν έχουμε μια έκπληξη από το Κάνσας που δεν προχώρησε σε αλλαγή του πλαισίου.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Alexandria Ocasio-Cortez: Με βίασαν σε νεαρή ηλικία, ευτυχώς είχα το δικαίωμα της άμβλωσης

    Κι όμως… υπάρχουν και ιατρικοί λόγοι που κάνουν την άμβλωση αναγκαία

    Donald Trump: Γιατί το FBI εκτέλεσε έκτακτη έρευνα στην έπαυλη του