Πιο προβλέψιμος κι από την ανατολή του Ηλίου έχει γίνει πλέον ο Tayyip Erdogan, που δεν χάνει ευκαιρία να βάλει κατά της Ελλάδας και να ρίχνει λάδι σε μια φωτιά που καίει μεν σιγανά, αλλά καίει πλέον για πολύ καιρό και κάποια στιγμή η κατάληξή της θα κάψει κάποιον. Το πιθανότερο είναι πως θα κάψει τον ίδιο. Ιδίως όσο συνεχίζει να έχει τόσο επιθετικό λόγο απέναντι στην Ελλάδα και τους συμμάχους της, όπως στην τελευταία του ομιλία, που ήταν ένα κανονικό παραλήρημα.

    Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ευθαρσώς πως δεν θεωρεί την Ελλάδα ίση με την Τουρκία, πως η χώρα του δικαιούται περισσότερα απ΄όσα της έχουν δοθεί ως τώρα στο Ανατολικό Αιγαίο και μάλιστα κατηγόρησε εμμέσως τους Ευρωπαίους ότι χρησιμοποιούν τις μαριονέτες τους, τους Έλληνες πολιτικούς, για να αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό από τις αστοχίες των τελευταίων ετών.

    «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς. Οι Έλληνες θα λογοδοτήσουν. Όσοι κρύβονται κάτω από τη φούστα άλλων δεν έχουν αξιοπρεπή στάση. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι τόσο από τους Έλληνες πολιτικούς όσο και από αυτούς που χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό. Οι Έλληνες κυβερνώντες που κατατρόπωσαν τη χώρα τους πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά λόγω των φαύλων πολιτικών τους υπολογισμών, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό στο δικό τους λαό. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όσοι στρέφουν τους Έλληνες πολιτικούς εναντίον μας, το κάνουν μόνο και μόνο για να αποτρέψουν το μεγάλο και ισχυρό πρόγραμμα της Τουρκίας, αποσπώντας την προσοχή της χώρας μας».

    Αυτό το παραλήρημα του Erdogan ήρθε δύο 24ωρα μετά από τις fake φωτογραφίες και ειδήσεις που ανάρτησε το πρακτορείο Anadolu, σύμφωνα με το οποίο είχε γίνει απόβαση πολεμικών πλοίων του ελληνικού στόλου στη Σάμο και τη Λέσβο. Κάτι τέτοιο αναπαράχθηκε σε πολλά τουρκικά μέσα, αλλά δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

    «Οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να ενοχλούν τους Έλληνες», είπε μετά παρρησίας ο Erdogan και έδωσε εντολή στο Υπουργείο Εξωτερικών να φωνάξει τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα για να δώσει εξηγήσεις. Εκεί του ζητήθηκε να μπει τέλος στις παραβιάσεις στα νησιά και να αποκατασταθεί το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.

    Ο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης του απάντησε με πυγμή πως δεν είναι η Ελλάδα αυτή που προκαλεί διαρκώς και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, ούτε είναι η Ελλάδα αυτή που έχει στις ακτές της όλον τον αποβατικό στόλο στα παράλια της. «Οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης», υπερθεμάτισε ο κ. Λάζαρης.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Ενεργειακή κρίση: Το πιο ισχυρό όπλο του Putin στο «πόλεμο» κατά της Ευρώπης είναι ο καιρός

    Η Παναγία των Παρισίων ετοιμάζεται να «αναστηθεί» μετά την καταστροφική φωτιά του 2019

    Η Ελλάδα στη λίστα των Financial Times με τα «επτά οικονομικά θαύματα ενός ανήσυχου κόσμου»