Η εφημερίδα Documento κυκλοφορεί σήμερα με ένα μεγάλο ρεπορτάζ γύρω από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, συνεχίζοντας την υπόθεση Ανδρουλάκη και από χθες κυκλοφορεί μια λίστα με ονόματα που φέρονται να βρίσκονται στο στόχαστρο της υπηρεσίας, άρα και του Μητσοτάκη, που είναι ως Πρωθυπουργός ο αρμόδιος και έχει την ΕΥΠ στο δικό του χαρτοφυλάκιο. Όλα αυτά τα υποστηρίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Μεταξύ των προσώπων είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με την Ευγενία Μανωλίδου.

    Γενικώς, η λίστα περιλαμβάνει ονόματα που προκαλούν αρχική έκπληξη, αφού θα δει κανείς τη Μαρίνα Πατούλη, τη Τζένη Μπαλατσινού και συνολικά πρόσωπα που βρίσκονται στον στενό κύκλο πολιτικών προσώπων.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε γι΄αυτή τη λίστα, με την απάντηση του να είναι ενδεικτική και του πόσο τελικά έχει επηρεάσει τους συσχετισμούς στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία.

    «Μου κάνει φοβερή εντύπωση – ειλικρινά σας το λέω – ότι ακόμη και σοβαροί άνθρωποι ασχολήθηκαν με αυτό το δημοσίευμα. Μου έκανε εντύπωση ότι λένε πως έχουν αδιάσειστα στοιχεία.

    Εγώ έχω πικρά πείρα των “αποκαλύψεων” του Documento. Κάποτε με έβγαλαν ψεύτη και αθωώθηκα και εγώ και όλοι οι υπόλοιποι και ο Λοβέρδος με ομόφωνο βούλευμα για την υπόθεση Novartis με κάποιους ψευδομάρτυρες του τύπου “νομίζω, άκουσα ότι”. Τώρα διαβάζω ότι δήθεν ο πρωθυπουργός μας παρακολουθούσε όλους, εμένα τον Χατζηδάκη, τη σύζυγό μου την Ευγενία, την Μαρίνα Πατούλη… Αυτά όλα είναι γελοιότητες!

    Δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης από το να ακούει στο τηλέφωνο τι λέει η Ευγενία (σ.σ. την σύζυγό του Μανωλίδου) ή η Πόπη (σ.σ. Καλαϊτζή, σύζυγο Χατζηδάκη) ή η Μαρίνα (σ.σ. Πατούλη). Εδώ ο Τσίπρας έχει ευθύνη, γιατί ο Βαξεβάνης δεν τα κάνει μόνος του αυτά. Μου είπε, λέει κάποιος, ότι αυτή είναι η λίστα. 

    Σπρώχνουν τη χώρα στο βούρκο και στη λάσπη από το πάθος τους να επιστρέψουν στην εξουσία. Έτσι θα πάμε σε εκλογές; Αν υποτεθεί ότι παρακολουθούσαν το κινητό όλων μας, όταν ο κ. Σπίρτζης είπε πως τον παρακολουθούσαν Άρα εδώ, είναι δόκιμο να πει κανείς ότι παρακολουθούσαν εμένα για να παρακολουθούν τον Μητσοτάκη. Η δικαιοσύνη να ελέγξει ασφαλώς κάθε καταγγελία. Ασφαλώς η εικόνα πως ο Πρωθυπουργός ξόδευε έστω κι ένα δευτερόλεπτο από τον πολύτιμο χρόνο του γι΄αυτές τις ανοησίες, είναι εξοργιστικά γελοία. Το δημοσίευμα δεν έχει απολύτως κανένα Documento».

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Νίκος Δένδιας μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για επικίνδυνα δημοσιεύματα που προκαλούν σύγχυση στον λαό και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

    «Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών. Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους».

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    O Joe Biden τα «βάζει» με τον Elon Musk: «Φτιάχνεις ένα μέσο παραπληροφόρησης»

    Κακοκαιρία «EVA»: Κλειστά τα καταστήματα σήμερα λόγω της επιδείνωσης του καιρού

    Ο Νίκος Δένδιας «καταγγέλει» την Τουρκία στην ιταλική τηλεόραση: «Επιχειρεί να εκφοβίσει την Ελλάδα με τις απειλές της»