Από την ημέρα της εκλογής του Donald Trump στην αμερικανική προεδρία, όλοι μιλούσαν για μια εκλογική διαδικασία που μπορεί να μην ήταν διάτρητη στο στάδιο της ψήφου – μπορεί να ήταν κι εκεί φυσικά – αλλά ήταν σίγουρα διάτρητη στην διαμόρφωση της προτίμησης των Αμερικάνων. Κι αυτό γιατί σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το διαδίκτυο και τα μίντια είχαν γεμίσει από πλαστές ειδήσεις για την Hilary Clinton, ενώ κάποιες φορές επιχειρήθηκε το reverse psychology, μέσω συσσωρευμένης στόχευσης του Trump. Σε όλο αυτό φαίνεται πως η Wagner ήταν ο puppet master.

    Τελικά, έπρεπε να έρθει η ανάμειξη του Trump με Ουκρανούς αξιωματούχους για να ξεκινήσει έρευνα για την αποπομπή και το impeachment του, που τελικά έμεινε στάσιμο. Πριν λίγες εβδομάδες ήρθαν στο φως τα έγγραφα που είχε κρύψει στο Mar-a-Lago και θεσμικά έπρεπε να τα παραδώσει στο τέλος της θητείας του στην Εθνική Αρχειοθήκη και τώρα έρχεται μια ομολογία από τον Yevgeny Prigozhin για να επιβεβαιώσει πως ο Trump ήταν και με το παραπάνω μπλεγμένος με Ρώσους κατασκόπους, άρα προδότης της χώρας του.

    Ο Prigozhin είναι ένας Ρώσος επιχειρηματίας που χρηματοδοτεί και ηγείται της περίφημης συμμορίας Wagner, που έχει αποκτήσει τεράστια φήμη σε αυτό το 9μηνο σχεδόν της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

    Μάλιστα, ο Prigozhin δεν έκρυψε πως η εμπλοκή έχει γίνει και στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020 και θα γίνει και στις επόμενες. Με ανάρτηση του στο ρωσικό Facebook, το VKontakte, έγραψε ότι «θα συνεχίσουμε να επεμβαίνουμε με προσοχή, με ακρίβεια χειρουργική και με τον τρόπο που μόνο εμείς ξέρουμε. Κατά τη διάρκεια των καίριων επιχειρήσεων μας, θα μετακινήσουμε και τα δύο νεφρά και το συκώτι με τη μία».

    Αυτό το τελευταίο είναι κάποιο συμβολικό μήνυμα που κανείς δεν έχει αποκρυπτογραφήσει προς το παρόν. Έχει τη σημασία της πάντως γιατί ο Prighozin αυτοαποκαλείται σεφ του Putin, καθώς μια από τις επιχειρήσεις του είναι στο catering και λέγεται πως αποτελεί βιτρίνα για να «καλλιεργεί» ψηφιακά τρολ που επηρεάζουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ.

    Μια τέτοια ανάρτηση σε μια κρίσιμη περίοδο για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές, όπου οι Αμερικάνοι θα επιλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Κογκρέσο κι ενώ υπάρχει μια κρίσιμη μάχη μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατών στην Πενσιλβάνια, προκαλεί ανησυχία στον Biden.

    Ο Prighozin πάντως δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιες αναρτήσεις, καθώς θέλει να είναι πάντοτε στην αφάνεια και διακριτικός, όντας εξάλλου και επικηρυγμένος από το State Department των ΗΠΑ, ενώ του έχουν επιβληθεί κυρώσεις από Βρετανία και Ε.Ε.

    Μόλις πριν λίγους μήνες παραδέχτηκε την χρηματοδότηση και σύσταση της Wagner από τη μεριά του, με την οργάνωση να ακολουθεί κι αυτή εσχάτως μια στρατηγική εξωστρέφειας και λιγότερης αφάνειας. Παράλληλα, πριν μια εβδομάδα ο Prighozin εγκαινίασε ένα κέντρο αμυντικής τεχνολογίας στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα γίνει ψηφιακή εκπαίδευση στρατιωτικών.

    * Με στοιχεία από Reuters

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Ο Νίκος Δένδιας «καταγγέλει» την Τουρκία στην ιταλική τηλεόραση: «Επιχειρεί να εκφοβίσει την Ελλάδα με τις απειλές της»

    Τουρισμός: Ολοκληρώθηκε η τουριστική σεζόν – Το 2019 δεν ξεπεράστηκε, ποιες περιοχές αύξησαν τις ροές τους

    Liz Truss: Ζήτησε δανεικά από φίλη της για να πληρώσει ένα γεύμα κάτω από 20 λίρες