Πίνακας Περιεχομένων
    1. Η άγνωστη συνομιλία του Murdoch με τον Trump και η παραίνεση στους συνεργάτες του να τον «τελειώσουν»

    Το αποτέλεσμα των λεγόμενων ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, ήταν μια πανωλεθρία για τους Ρεπουμπλικάνους, δεδομένων των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί. Οι προσδοκίες αυτές βέβαια, δεν καλλιεργήθηκαν από κάποιον απόλυτα αξιόπιστο. Ο Donald Trump και τα προσκείμενα στον ίδιο μίντια ήταν που έθρεψαν αυτές τις προσδοκίες και τελικά είδαν τους Δημοκρατικούς να σώζουν την παρτίδα και μάλιστα με κάποια σχετική άνεση.

    Στα απόνερα αυτού του αποτελέσματος, έχει ξεσπάσει έναε εμφύλιος στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με το βλέμμα στην διεκδίκηση του χρίσματος για την υποψηφιότητα του 2024 που θα ξεκινήσει σε περίπου έναν χρόνο.

    Ο Ron Desantis, ο Γερουσιαστής της Φλόριντα, εξελέγη ξανά σε μια από τις λεγόμενες key states και θεωρείται ως το πιο δυνατό όνομα στο GOP (Grand Old Party) για να τεθεί απέναντι στον Trump. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις λένε πως αυτός θα μπει ως φαβορί στην κούρσα της διεκδίκησης.

    Ε, δεν θέλει και πολύ ο Donald Trump για να αποδομήσει κάποιον, όπως έκανε άλλωστε και το 2016, όταν στο debate για την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αφιέρωσε χρόνο για να σχολιάσει την προσωπική ζωή του αντιπάλου του Ted Cruz, που στην πορεία έγιναν ένας από τους πιο πιστούς «γλείφτες» του Προέδρου.

    Ο Donald Trump δέχτηκε μεγάλες ήττες στους υποψηφίους που υποστήριξε σε κάθε πολιτεία για τη Γερουσία και για Κυβερνήτες, με την Πενσιλβάνια να είναι το Βατερλώ του, αλλά και η Τζόρτζια με το Νιου Χάμπσιρ να μην πηγαίνουν πίσω. Ο ίδιος πάντως είχε φροντίσει από πριν να νίψει τα χέρια του.

    «Αν κερδίσουν, πρέπει να πάρω όλα τα εύσημα. Αν χάσουν, δε θα πρέπει να κατηγορηθώ καθόλου», είχε πει ο Trump. 

    Αυτό το δεύτερο δεν το απέφυγε και μάλιστα είδε τους κάποτε υποστηρικτές του, χορηγούς και φίλους του να τον στήνουν στον τοίχο. Το πρωί της Πέμπτης η New York Post κυκλοφόρησε με εξώφυλλο που κορόιδευε τον Trump αποκαλώντας τον Trumpty Dumpty, δηλαδή χαζό, ενώ δίπλα στην καρικατούρα του που κάθεται πάνω σε ένα τείχος, γράφει ότι «Ο Don που δε μπορούσε να χτίσει ένα τείχος, είχε μια μεγάλη πτώση. Μπορούν όλοι οι άντρες του GOP να ενώσουν ξανά το κόμμα;».

    Η άγνωστη συνομιλία του Murdoch με τον Trump και η παραίνεση στους συνεργάτες του να τον «τελειώσουν»

    Ο Rupert Murdoch και τα μίντια του είχαν από πριν εκλεγεί Πρόεδρος ο Donald Trump, ενδοιασμούς για την ικανότητα του και λέγεται πως μετά την εκλογή του, ο Murdoch τον είχε αποκαλέσει σε ιδιωτική συζήτηση «fucking idiot», μετά από μια συζήτηση για την μετανάστευση. Και το καλοκαίρι που μας πέρασε, είδαμε το Fox News να παίρνει απόσταση από τον Trump, με την ρεπόρτερ των New York Times, Maggie Haberman να αναφέρει σε βιβλίο της πως ο Murdoch θέλει να «ξεπλύνει» από πάνω του τη στάμπα της στήριξης του Trump.

    «Πρέπει να πετάξουμε αυτόν τον τύπο έξω από το κάδρο», φέρεται να είχε πει ο μεγιστάνας των μίντια μετά την ομιλία του Trump το βράδυ της ήττας του τον Νοέμβριο του 2020, όπου μιλούσε για κλοπή.

    Ο Trump αντιλαμβάνεται ότι το κλίμα εναντίον του είναι θεόστραβο και βγάζει τις τελευταίες σταγόνες από το δηλητήριο που του έχει απομείνει.

    Η Wall Street Journal το αποκάλεσε τον μεγαλύτερο ηττημένο του Ρεπουμπλικάνικου Κόμματος, σε ένα κεντρικό άρθρο που έκανε καταμέτρηση στις 9 εκλογικές αναμετρήσεις των midterms όπου οι υποψήφιοι που στήριξε, ηττήθηκαν, αλλά και στις εκλογικές διαδικασίες που έχει συμμετάσχει έμμεσα ή άμεσα από το 2016 και μετά. Στις ενδιάμεσες του 2018 ηττήθηκαν οι υποψήφιοι του, το 2020 έχασε από τον Biden και πολλές ακόμα μικρότερης κλίμακας εκλογικές διαδικασίες.

    «Ο κύριος Trump τα έκανε θάλασσα στις ενδιάμεσης και παραδίδει τη Γερουσία για τα επόμενα δύο χρόνια στους Δημοκρατικούς», ολοκληρώνει το άρθρο γνώμης της συντακτικής ομάδας.

    Ως προς τον Murdoch πάντως, φαίνεται πως αυτό το εξώφυλλο και η συλλήβδην αποστασιοποίηση, δεν ήταν μια επιλογή κατόπιν των εκλογών, αλλά μοιάζει σαν να προετοιμαζόταν καιρό. Όχι μόνο ως προς την διακοπή των σχέσεων με τον Donald Trump, αλλά και στην επιλογή του νέου τους υποψήφιου, δηλαδή του Ron DeSantis που ήδη προωθούν ως νέο ηγέτη του GOP και τον αποκαλούν Ron DeFuture.

    Ενδεικτικό και της κατάστασης που υπάρχει εντός των Ρεπουμπλικάνων, είναι το tweet του Mike Pompeo, έμπιστου συνεργάτη του Trump όσο ήταν Πρόεδρος. «Οι Συντηρητικοί εκλέγονται όταν παραδίδουν. Όχι όταν μιλάνε στα social media. Μόνο έτσι κερδίζουμε. Όταν παλεύουμε για τις οικογένειες και για μια δυνατή Αμερική».

    Απ΄ό,τι φαίνεται, το ρολόι μετράει αντίστροφα για τον Donald Trump.

    * Με στοιχεία από Guardian

    ** Φωτογραφία: New York Post

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr: