Πίνακας Περιεχομένων
    1. Καταγγελία για εμπρησμό αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος

    Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγες ώρες στην Κερατέα, με τις περιοχές Μαρκάτι, Συντερίνα, Δημολάκι και Άγιο Κωνσταντίνο να έχουν εκκενωθεί ύστερα από μήνυμα του 112. Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο που δε μπορούν να προσεγγίσουν εύκολα πυροσβεστικά οχήματα, κάτι που της επέτρεψε να επεκταθεί. Για μια αγνοούμενη κυρία έκανε λόγο ο δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Μια ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα αγνοείται, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λαυρεωτικής, ενώ ο γιος της ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι η φωτιά δεν τους επιτρέπει να προσεγγίσουν το σπίτι που μένει. Την ίδια στιγμή, ήδη 10 σπίτια έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές.

    «Αν η φωτιά περάσει τον δρόμο που φεύγει Άγιο Κωνσταντίνο – Ανάβυσσο, μπαίνει στον Εθνικό Δρυμό. Ήδη έχει μπει σε ένα κομμάτι στην άκρη του Δρυμού» είπε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σαρωνικού, ο κ. Πέτρος Φιλίππου, στο iefimerida.gr.

    «Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο μέτωπο, το οποίο δυσκολεύει τους πυροσβέστες, καθώς οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί και κινούν το πύρινο μέτωπο με μεγάλη ταχύτητα. Η φωτιά έχει κάψει ήδη έναν μεγάλο λόφο και δεν ξέρουμε τι γίνεται από την πίσω πλευρά».

    Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Μήνυμα από το 112 για να εκκενωθεί το Μαρκάτι – Πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

    Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην περιοχή 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ την επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες δήμων.

    Καταγγελία για εμπρησμό αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος

    Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μαρκοδημήτρης αποκάλυψε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι έχει πληροφορίες για πιθανό εμπρησμό, μιας και η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου προέβη σε καταγγελία λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά και έκανε λόγο για ένα όχημα με φιμέ τζάμια.

    «Ήταν πρωί, γύρω στις 9:00 με 9:15, όταν η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου ήταν στο Μαρκάτι και έκανε περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων. Όταν τελείωσαν να φύγουν, είδαν ένα λευκό όχημα, μάρκας Peugeot 306, με φιμέ τζάμια, να πετά κάτι πίσω από κάδους απορριμμάτων. Αμέσως μετά είδαν κάπνα. Με ειδοποίησαν και εγώ ενημέρωσα άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία και τον δήμαρχο».

    Υπό το φως αυτής της καταγγελίας, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κακολύρης, διέταξε να μεταβεί στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.