Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν η εταιρεία υποστηρίζει ότι η δεύτερη δόση ενισχύει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της αυξάνοντας την ανοσολογική απόκριση. Συγκεκριμένα, οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα αποδεικνύουν ότι όσοι εμβολιάστηκαν με μία ακόμα δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson είχαν 9 φορές περισσότερα αντισώματα σε σύγκριση με όσα είχαν έναν μήνα μετά την πρώτη δόση.

    Ακόμα, δεν έχουν ανακοινωθεί τα στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα ούτε το πότε αυτή πραγματοποιήθηκε και το μόνο που έχει γνωστοποιηθεί είναι ότι έγινε 6 μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό.

    Μέσω τον στοιχείων που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό New England Journal of Medicine η φαρμακευτική υποστήριξε ότι απαιτείται αναμνηστική δόση του εμβολίου 8 μήνες μετά την πρώτη ώστε να αυξηθεί σημαντικά η αποτελεσματικότητα του.
    Με αυτό συγκλίνουν και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) όπου οι επιστήμονες εκεί δείχνουν θετικοί στο να αυξηθούν οι δόσεις του μονοδοσικού J&J χωρίς ακόμα να έχουν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις καθώς περιμένουν περεταίρω στοιχεία.

    Pfizer: Μετά την έγκριση από τον FDA, κάνει αίτηση για χορήγηση 3ης δόσης εμβολίου

     

    Την ίδια στιγμή και Pfizer και Moderna εξετάζουν το ενδεχόμενο τρίτης δόσης σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους ενάντια στον Covid και τις διαρκείς μεταλλάξεις του.

    Ωστόσο, προς το παρόν ο αναμνηστικός εμβολιασμός αφορά μόνο τους νοσοκατεσταλμένους οι οποίοι χρειάζονται επιπλέον προστασία καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι πιο ευάλωτο και άρα κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν βαριά.

    Όπως προκύπτει από Wall Street Journal μόνο στις ΗΠΑ, το εμβόλιο J&J έχει χορηγηθεί μέχρι στιγμής σε περισσότερους από 16 εκ. πολίτες και μαζί με το εκείνο της Moderna είναι κατάλληλο για χορήγηση σε άνω των 18 μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Το μόνο που έχει εγκριθεί για ασφαλή χρήση σε ηλικίες άνω των 16 είναι το Pfizer.