Έτοιμοι είμαστε να τραγουδήσουμε την γνωστή επιτυχία της Ελένης Φουρείρα για τον καύσωνα που έρχεται μέσα στην εβδομάδα. Ημέρα κορύφωσής του θα είναι η Πέμπτη, όπου ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει εξαιρετικά ψηλά. 

    Ο καύσωνας θα «χτυπήσει» όλη την Νότια Ευρώπη, καθώς η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου θα ευνοήσει την επικράτηση θερμών καιρικών συνθηκών. Αισθητός θα γίνει έντονα και στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της μονάδας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA).

    Η ζέστη θα είναι τόσο αποπνικτική που η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας για τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τις προσεχείς ημέρες.

    Η θερμοκρασία σήμερα αναμένεται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου σε μεμονωμένες περιοχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας. Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, ξεπερνώντας τους 36 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής χώρας. Θερμότερη ημέρα αναμένεται η Πέμπτη, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να υπερβαίνουν τους 38 βαθμούς Κελσίου ή ακόμα και τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Μακεδονίας.

    Αποπνικτική θα είναι η ατμόσφαιρα και στην Αθήνα, όπου άναμένονται κίνδυνοι για την υγεία ευάλωτων πληθυσμών (βρέφη, ηλικιωμένοι, εργαζόμενοι σε εξωτερικούς χώρους, άστεγοι κ.ά.). Έτσι, συνίσταται προσοχή και μέριμνα για άτομα που ανήκουν σε αυτές τις πληθυσμιακές κατηγορίες της πρωτεύουσας.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Νέα μάστιγα η κλοπή βενζίνης – Ποια οχήματα μπαίνουν στο στόχαστρο και ποια η μέθοδος των επιτήδειων

    Elisabeth Borne: Ο Macron απέρριψε την πρόταση παραίτησης της πρωθυπουργού – Εντείνεται η πολιτική κρίση

    Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλω να εξαντλήσω την 4ετία, αλλά… »