Πίνακας Περιεχομένων
  1. Τι θα γίνει με την τρίτη δόση του εμβολίου για όσους έχουν κάνει AstraZeneca

  Μπαίνοντας πια στο φθινόπωρο και έχοντας μπροστά μας τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, που θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου, εύλογη είναι η απορία για το πώς θα κινηθούν οι εμβολιασμοί και τι θα απογίνει το σενάριο της τρίτης δόσης.

  Ο Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας για την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά κυρίως για τα εμβόλια, είπε πως επιτελούν τρεις στόχους. «Ο πρώτος είναι να αποτρέψουν τη λοίμωξη, δηλαδή να μην κολλήσουμε καθόλου τον κορωνοϊό. Ο δεύτερος είναι αν κολλήσουμε, να περάσουμε τη λοίμωξη ήπια, όχι πολύ σοβαρά. Και ο τρίτος είναι να μειώσουν την πιθανότητα διασποράς».

  Μάλιστα, ανέφερε πως μπορεί η αποτελεσματικότητα των εμβολίων να έχει πέσει, σε σύγκριση με την προηγούμενη παραλλαγή την Άλφα, αλλά παραμένει «εξαιρετικά υψηλή».

  Pan-corona: Το νέο εμβόλιο που θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις του Covid

  Τι θα γίνει με την τρίτη δόση του εμβολίου για όσους έχουν κάνει AstraZeneca

  Οπως δήλωσε, «για τη Βρετανία είναι πιθανό να έχουμε μίξη εμβολίων, αυτό συζητούν τώρα. Μάλλον AstraZeneca με Pfizer», προτάσσοντας πως το να κάνει κάποιος ένα εμβόλιο από μια εταιρεία και μετά να κάνει ένα εμβόλιο από μια άλλη εταιρεία, «δεν προκαλεί κάποιο πρόβλημα, έχουν γίνει έλεγχοι εξάλλου. Είναι και θεμιτό να γίνει αυτή η μίξη».

  «Για τους ανοσοκατασταλμένους και τους πολύ ευάλωτους, πρέπει να γίνει τώρα η τρίτη δόση. Πολύ σωστά το έχει καθορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών», τόνισε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, σημειώνοντας πως για όλους τους υπόλοιπους δεν πρέπει να γίνει πριν τη συμπλήρωση 8 μηνών από τη δεύτερη δόση.

  Θα τελειώσουμε με την πανδημία μόνο αν αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολιασμένων. «Στην Αγγλία 78% έχουν εμβολιαστεί πλήρως και ακόμα υπάρχει μεγάλη διασπορά. Είναι αναμενόμενο να βλέπουμε 30.000 κρούσματα σε 15 εκατ. ανεμβολίαστους», εξήγησε ο κ. Μόσιαλος, προτάσσοντας πως «μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, θα έχει κολλήσει η συντριπτική πλειοψηφία του πλανήτη μας».

  Γιατί τόσο μίσος για την κούκλα «Amal» και το project «The Walk» – Τα επεισόδια στη Λάρισα και η απαγόρευση της στα Μετέωρα