Πίνακας Περιεχομένων
  1. Πότε χρησιμοποιείται η ιβερμεκτίνη

  Ένας γιατρός στην Οκλαχόμα είπε ότι οι υπερβολικές δόσεις του αντιπαρασιτικού φαρμάκου για τα άλογα, που ονομάζεται ιβερμεκτίνη και πολλοί πιστεύουν -χωρίς στοιχεία- ότι μπορεί να αποτρέψει ή να θεραπεύσει τον Covid-19, επιβαρύνουν το προσωπικό που καλείται να φροντίσει έναν μεγάλο αριθμό ασθενών με κορονοϊό, καθώς στην Πολιτεία καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων.

  Έκκληση έγινε στους πολίτες να μην λαμβάνουν την ουσία ιβερμεκτίνη, καθώς δεν αποτελεί θεραπεία για την Covid-19, καθώς νοσοκομείο και συγκεκριμένα τα επείγοντα στην Οκλαχόμα κατακλύστηκε από ασθενείς. Η Οκλαχόμα είναι μεταξύ των πολιτειών που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων που προκαλούνται από την μετάλλαξη Δέλτα.

  Ο γιατρός ΜακΈλια εξηγεί ότι οι ασθενείς που είχαν πάρει ιβερμεκτίνη κατέληξαν στο νοσοκομείο με έμετους, μυϊκούς πόνους, ακόμη και απώλεια όρασης.

  Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, την περασμένη εβδομάδα η Οκλαχόμα έχει καταγράψει περισσότερα από 18.400 κρούσματα και 189 θανάτους. Η ίδια πηγή αναφέρει τον αριθμό των νεκρών στην Οκλαχόμα πάνω από 8.000, από 647.000 συνολικά στις ΗΠΑ.

  Όπως εξηγεί δε ο ιατρός, Τζέισον ΜακΈλια μιλώντας στο BBC, μικρές δόσεις ιβερμεκτίνης δύναται να χορηγηθούν σε ανθρώπους αλλά όχι ως θεραπεία για την Covid-19, και μόνο κατόπιν συνταγογράφησης, καθώς η λήψη της μπορεί να καταστεί επικίνδυνη.

  «Τα επείγοντα ήταν τόσο γεμάτα που ακόμη και τραυματίες από πυροβόλα όπλα δυσκολεύονταν να λάβουν άμεσα την φροντίδα που χρειάζονται και να νοσηλευτούν», είπε ο ίδιος στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KFOR νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

  Pfizer: Μπαίνει στο 2ο στάδιο δοκιμών για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού

  Πότε χρησιμοποιείται η ιβερμεκτίνη

  Η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιείται κυρίως στην κτηνιατρική για  αποπαρασίτωση αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές δόσεις για τη θεραπεία και ορισμένων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.

  Τα προβλήματα όμως άρχισαν όταν κάποιοι το ”προώθησαν” ως φάρμακο για τη θεραπεία της Covid-19 ή/και ως μέσο πρόληψης παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής.

  Η χρήση του άρχισε να γίνεται τόσο συχνή στις ΗΠΑ που η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση τον Αύγουστο  προτρέποντας τους πολίτες να μην τον λαμβάνουν. «Δεν είστε άλογο. Δεν είστε αγελάδα», αναφέρει ο FDA, προειδοποιώντας ότι η λήψη μεγάλων δόσεων της συγκεκριμένης ουσίας ”είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη”.

  Αυτή την εβδομάδα, ο δημοφιλής  παρουσιαστής podcast Joe Rogan, ο οποίος είναι αρνητής των εμβολίων, δήλωσε ότι λάμβανε ιβερμεκτίνη αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊο.