Ένας σεισμός 7,1 της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε το Μεξικό το βράδυ της Τρίτης, από τον οποίο μέχρι στιγμής έχει χάσει ένας άνθρωπος την ζωή του. Περίπου 1,6 εκατομμύρια νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα.

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 8:47 μ.μ. τοπική ώρα με προέλευση 14 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ακαπούλκο, στην πολιτεία Γκερέρο. Λίγο πριν τις δέκα το βράδυ, ο πρόεδρος του Μεξικού, Andrés Manuel López Obrador, επιβεβαίωσε: «Ευτυχώς, δεν υπάρχει σοβαρή ζημιά».

    Μισή ώρα αργότερα, ο κυβερνήτης του Guerrero, Héctor Astudillo, ανέφερε ότι υπήρξε ένας νεκρός στο δήμο Coyuca de Benítez. Μετά τα μεσάνυχτα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ηλεκτρικής Ενέργειας, CFE, ανέφερε ότι η υπηρεσία ηλεκτρικής ενέργειας επιστρέφει στο φυσιολογικό σιγά σιγά.

    Ο σεισμός καταγράφηκε στην επέτειο του σεισμού 8,2 Ρίχτερ με τον τραγικό απολογισμό των εκατό νεκρών στην Οαχάκα το 2017. Δώδεκα ημέρες αργότερα, στις 19 Σεπτεμβρίου, ένας άλλος σεισμός, αυτός των 7,1 βαθμών, συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Μεξικού, προκαλώντας το θάνατο 350 ατόμων.

    Ο Astudillo εξήγησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο θάνατος του ατόμου προήλθε όταν ένας στύλος τον καταπλάκωσε, καθώς έπεσε κατά τη διάρκεια του σεισμού σε μια πόλη 50 χιλιόμετρα βόρεια του Ακαπούλκο. Οι πολιτικές αρχές του Γκερέρο συνεχίζουν να πραγματοποιούν ανασκόπηση των πληγέντων περιοχών και μέχρι τώρα έχουν προειδοποιήσει για κατολισθήσεις στους δρόμους.

    Αφγανιστάν: Η οικονομική κατάρρευση σπρώχνει τους Αφγανούς στην απελπισία

    «Είμαστε προσεκτικοί στις συστάσεις τους και είμαστε σε επιφυλακή σε περίπτωση που υπάρξουν μετασεισμοί», προειδοποίησε ο κυβερνήτης. «Κάνουμε μια πολύ γρήγορη ανασκόπηση. Προς το παρόν, στην περιοχή Ακαπούλκο έχει δημιουργήσει αναστάτωση, αλλά τίποτα σοβαρό », πρόσθεσε.

    Σε ορισμένες παράκτιες περιοχές της πολιτείας, στα νοτιοδυτικά της χώρας, αυτοκίνητα συνεθλίβησαν από δοκάρια. Η Adela Román, δήμαρχος του Ακαπούλκο, δήλωσε στο κανάλι Forum 4 ότι δεν καταγράφηκε καμία σημαντική ζημιά, παρά μόνο μπλακ άουτ και διαρροές βενζίνης που αντιμετωπίζονται.