Η αστυνομία της Αυστρίας ανακάλυψε το σώμα μιας 89χρονης γυναίκας που έχει πεθάνει εδώ και ένα χρόνο, το πτώμα της οποίας μουμιοποιήθηκε και τοποθετήθηκε σε υπόγειο, από τον γιο της που ήθελε να συνεχίσει να λαμβάνει επιδόματα.

    Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία ανέφερε ότι η γυναίκα, η οποία πιστεύεται ότι έπασχε από άνοια, πέθανε τον περασμένο Ιούνιο. «Ο 66χρονος άνδρας κράτησε το σώμα της για να συνεχίσει να λαμβάνει επιδόματα», είπαν.

    Ο ύποπτος ζούσε με τη μητέρα του κοντά στο Innsbruck στην περιοχή Tyrol. Παραδέχτηκε ότι πάγωσε το σώμα της στο υπόγειο μετά το θάνατό της, για να προστατευτεί από τη μυρωδιά. Στη συνέχεια, την τύλιξε με επιδέσμους για να απορροφήσει κάθε σωματικό υγρό.

    Σε δημοπρασία συλλογή έργων τέχνης αξίας 600 εκατ. δολαρίων με σκοπό να διευθετηθεί ένα διαζύγιο

    «Κάλυψε τη μητέρα του με άμμο γάτας και τελικά το πτώμα μουμιοποιήθηκε», δήλωσε ο Χέλμουτ Γκούφλερ, υπεύθυνος της αστυνομικής μονάδας για απάτες στην κοινωνική ασφάλιση στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ORF.

    Όταν ο αδερφός του ήρθε να ρωτήσει για τη μητέρα τους, είπε ότι ήταν στο νοσοκομείο. Ο ύποπτος έπαιρνε τα επιδόματα της μητέρας του ταχυδρομικά κάθε μήνα, αλλά ένας νέος ταχυδρόμος ζήτησε πρόσφατα να δει τον δικαιούχο. Όταν ο γιος αρνήθηκε, το ανέφερε στις αρχές και το πτώμα ανακαλύφθηκε το Σάββατο.

    Ο άντρας είχε τσεπώσει 50.000 ευρώ από τον Ιούνιο του 2020 από τις πληρωμές. Η νεκροψία αποκλείει ότι σκότωσε τη μητέρα του, ενώ κατηγορείται για απάτη και απόκρυψη πτώματος.