Πίνακας Περιεχομένων
  1. Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Δημήτρης Ρεγγινίδης
  2. Η αποκαλυπτική κατάθεση αστυνομικού
  3. Το χρονικό της σύλληψης – Η Πολυχρονοπούλου πέταγε την κοκαΐνη στην τουαλέτα

  Κεντρικό θέμα, από το μεσημέρι της Παρασκευής, αποτελούν Έλενα Πολυχρονοπούλου και Δημήτρης Ρεγγινίδης στα ΜΜΕ, μετά τη σύλληψή τους με περίπου 8 κιλά κοκαΐνης. Η πρώην παίκτρια του Power of Love συνελήφθη στο διαμέρισμά της στο Παγκράτι, τη στιγμή που επιχειρούσε να ξεφορτωθεί μέσω τουαλέτας την εν λόγω ποσότητα της λευκής σκόνης, ενώ ο σύντροφός της «πιάστηκε» στη Νέα Σμύρνη, επιχειρώντας να διαφύγει επιτιθέμενος στους αστυνομικούς. Πλέον, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να απολογηθούν ενώπιον του εισαγγελέα για τη διακίνηση της λευκής σκόνης, με τα ερωτήματα, ωστόσο, να παραμένουν πολλά.

  Οι Αρχές αναζητούν την προέλευση της λευκής σκόνης, καθώς και το που θα κατέληγαν τόσα κιλά. Η αξία της υπολογίζεται κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ, ανάλογα με την νόθευση και τις ποσότητες πώλησης.

  Κοκαΐνη: 10 facts για την παραγωγή και το εμπόριο της – Μπορεί να κοστίσει ως και 150.000 το κιλό

  Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Δημήτρης Ρεγγινίδης

  Την ευθύνη για την ποσότητα ναρκωτικών που εντόπισαν οι αρχές ανέλαβε από την πρώτη στιγμή ο σύντροφος του μοντέλου. Όπως δήλωσε ο συνήγορός του, αυτή η ποσότητα και η διακίνησή της ήταν γιατί είχε ένα χρέος και κλήθηκε να το ξεπληρώσει με αυτόν τον τρόπο. Διευκρινίζει μάλιστα πως η Έλενα Πολυχρονοπούλου δεν είχε ούτε γνώση, ούτε εμπλοκή.

  «Ο εντολέας μου, στα πλαίσια της εξαρτήσεως του από τοξικές ουσίες και του χρέους που είχε απέναντι σε προμηθευτή του, υποχρεώθηκε, ως αναλώσιμος αχυράνθρωπος, να εμπλακεί μόνος του χωρίς κανέναν συνεργό στη μεταφορά της ποσότητας που κατασχέθηκε. Η συγκατηγορούμενη του δεν είχε καμία απολύτως γνώση ούτε εμπλοκή, αντίθετα ήταν αυτή που, γνωρίζοντας το πρόβλημά του, προσπαθούσε να τον αποτρέψει από την επαφή με τις ναρκωτικές ουσίες», αναφέρει ο Σταύρος Γεωργόπουλος, δικηγόρος του συντρόφου του μοντέλου που συνελήφθη με 7,8 κιλά κοκαΐνης.

  Η αποκαλυπτική κατάθεση αστυνομικού

  Αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης, έχει περιγράψει πώς ο 32χρονος τέθηκε υπό υπό παρακολούθηση και πώς οι αστυνομικοί έφτασαν να περάσουν χειροπέδες και σε αυτόν και στην 29χρονη σύντροφό του. Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του φέρεται να είπε:

  «Προ πενθημέρου άτομο το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επικαλούμενος λόγους προσωπικής του ασφάλειας ακόμη και τη ζωή του, μας πληροφόρησε ότι ημεδαπός με μικρό όνομα Δημήτρης ηλικίας 30 με 35 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με καστανά μαλλιά και ημεδαπή με μικρό όνομα Ελένη ηλικίας 30 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με ξανθά μαλλιά αποθηκεύουν και διακινούν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης στην νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων της Αττικής και διαμένουν σε οικία επί της οδού (αναφέρει την οδό) στην Αθήνα.

  Επιπλέον η πληροφορία ανέφερε ότι οι ανωτέρω για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν δίκυκλη μοτοσικλέτα (αναφέρει τον αριθμό κυκλοφορίας). Παράλληλα, η πληροφορία ανέφερε ότι οι ανωτέρω πωλούν την κοκαΐνη έναντι του χρηματικού ποσού των 40.000 € το κιλό, ενώ τέλος ότι ο ανωτέρω άνδρας κατά το παρελθόν εργαζόταν σε διάφορα πόστα σε νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών.»

  Στη συνέχεια ο αστυνομικός φέρεται να περιγράφει ότι από την αξιοποίηση των πληροφοριών οι συνάδελφοί του έφτασαν στο σημείο να διαπιστώσουν τα ονόματα του ζευγαριού, ότι διαμένουν στη συγκεκριμένη διεύθυνση που υπέδειξε ο πληροφοριοδότης και έθεσαν το σπίτι υπό παρακολούθηση.

  «Από την διακριτική επιτήρηση της ανωτέρω οικίας διαπιστώθηκε ότι απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως νεαρός άνδρας η περιγραφή του οποίου προσομοίαζε σε αυτή του Δημήτρη εξέρχονταν αυτής λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασίας κοίταζε συνεχώς όλα τα διερχόμενα άτομα και οχήματα που διέρχονταν και αφού επιβιβαζόταν στην ανωτέρω μοτοσικλέτα μετέβαινε σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων όπου πραγματοποιούσε ύποπτες συναντήσεις μικρής διάρκειας».

  Αναφορικά με την κατάθεση του Αστυνομικού η παρακολούθηση απέφερε αποτέλεσμα όσον αφορά τον 32χρονο: «Από τη διακριτική επιτήρηση της ανωτέρω οικίας διαπιστώθηκε ότι απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως, νεαρός άνδρας, η περιγραφή του οποίου προσομοίαζε σε αυτή του 32χρονου, εξέρχονταν αυτής λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασίας κοίταζε συνεχώς όλα τα διερχόμενα άτομα και οχήματα και αφού επιβιβαζόταν στην ανωτέρω μοτοσικλέτα μετέβαινε σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων όπου πραγματοποιούσε ύποπτες συναντήσεις μικρής διάρκειας».

  Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πρώτα τον 32χρονο, ο όποιος σύμφωνα με καταθέσεις, «αντιστάθηκε σθεναρά» και είχε πάνω του «επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, μικτού βάρους 7,827 κιλών» και στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του, όπου συνέλαβαν την Έλενα Πολυχρονοπούλου.

  Το χρονικό της σύλληψης – Η Πολυχρονοπούλου πέταγε την κοκαΐνη στην τουαλέτα

  Το μεσημέρι της Πέμπτης οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να ελέγξουν τον άνδρα, φοβούμενοι μήπως χάσουν τα ίχνη του. Τον ακινητοποίησαν, παρότι εκείνος αντιστάθηκε σθεναρά, όπως περιγράφεται στη δικογραφία:

  «Στη συμβολή των οδών Αγίου Πολυκάρπου και Εφέσου στη Νέα Σμύρνη Αττικής ακινητοποιήθηκε ο εν λόγω άνδρας. Κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησής του αυτός άρχισε να απωθεί τους αστυνομικούς της υπηρεσίας μας με τα χέρια και τα πόδια αντιστεκόμενος σθεναρά. Με τη χρήση της νόμιμης αστυνομικής βίας αυτός ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Σε σχετικές ερωτήσεις που έγιναν μας απάντησε ότι κατέχει εντός της οικίας του ποσότητα κοκαΐνης περίπου 20 γραμμαρίων.»

  Στην κατοχή του βρέθηκαν μία υφασμάτινη βαλίτσα χειρός με επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, μικτού βάρους 7,827 κιλών, δύο κινητά τηλέφωνα και το κλειδί του διαμερίσματος.

  Στη συνέχεια οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του συλληφθέντα κι εκεί συνέλαβαν την 29χρονη, σύμφωνα με την περιγραφή του αστυνομικού:
  «Εντός της οικίας του εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε η νεαρή γυναίκα ηλικίας 30 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με ξανθά μαλλιά όπου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για την Ε.Π.»

  Στο σπίτι εντοπίστηκαν 0,10 γραμμάρια κοκαΐνης σε νάιλον συσκευασία, 5.050 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.

  Το γνωστό μοντέλο σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ελληνικής αστυνομίας φέρεται να απέρριψε άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών εντός του χώρου της τουαλέτας του διαμερίσματος στο Παγκράτι που διέμενε με το σύντροφό της, αντιλαμβανόμενη τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.