Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στις προτιμήσεις των τουριστών, με τους Βρετανούς ταξιδιώτες να δείχνουν το ενδιαφέρον τους και το Φθινόπωρο. Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα Daily Mail σε δημοσίευμά της διακρίνει τη Ρόδο, την Κω και την Αστυπάλαια ως κορυφαίες επιλογές στον κόσμο για διακοπές.

  Στο ειδικό αφιέρωμα της δημοφιλούς ιστοσελίδας της, στο πλαίσιο του επιτυχημένους προγράμματος προβολής του Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας, αναφέρονται επίσης η Νίσυρος, η Τήλος και η Χάλκη.

  Travel+Leisure: Η Μήλος στην κορυφή – Αναδείχθηκε το καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2021

  Για την αρθρογράφο του αφιερώματος, η Ρόδος αποτελεί μία επιλογή που τα καλύπτει όλα, από χαλάρωση μέχρι δραστηριότητες ενώ η Κως αποτελεί ειδυλλιακό προορισμό για αποδράσεις και εκδρομές σε Τήλο, Χάλκη και Νίσυρο. Ξεχωριστή θέση στη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς έχει η Αστυπάλαια που διακρίνεται ως το νησί του μέλλοντος

  Ιστορία αιώνων, γραφικά κατάλευκα χωριά και ανέγγιχτες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά δημιουργούν τα συστατικά των ιδανικών διακοπών με τη γαστρονομία να έχει ρόλο πρωταγωνιστή. Σύμφωνα με το άρθρο, στο νησί που έχει το σχήμα πεταλούδας, «βλέπει» κανείς το μέλλον καθώς ήδη δρομολογούνται μεγαλόπνοα σχέδια για την μετατροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο έξυπνο και «πράσινο» νησί της Ευρώπης.

  Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο διάστημα η Αστυπάλαια διακρίνεται και από το έγκριτό ιστότοπο του Βρετανικού ταξιδιωτικού περιοδικού National Geographic ως ένας από τους πληρέστερους και μη συμβατικούς προορισμούς των Δωδεκανήσων στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του Γραφείου ΕΟΤ.

  «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε μέσα από επιλεγμένες δράσεις τη δυναμική του προορισμού και τον επίκαιρο ρόλο που θα διαδραματίσει η Αστυπάλαια στο μέλλον ως πρότυπο αειφόρου και «πράσινου» τουρισμού», δήλωσε ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας που ευχαρίστησε θερμά το Γραφείο ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας για την άμεση ανταπόκριση και τη συνεργασία με τον Δήμο σε θέματα προβολής.