Πίνακας Περιεχομένων
  1. Η αστυνομία κατέσχεσε όπλα και κλοπιμαία

  Σε εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης προχώρησε η Ελ.ΑΣ, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα. Έχουν συλληφθεί δύο ημεδαποί και καταζητείται άλλος ένας.

  Τα μέλη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης χτυπούσαν σε 9 περιοχές της Αθήνας και κυρίως στα Νότια Προάστια σε Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη. Συγκεκριμένα, διέπραττε συστηματικά κλοπές σε οικίες στις περιοχές: Βουλιαγμένη, Αλιμος, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Βύρωνας, Παλαιό Φάληρο και Αγίους Αναργύρους Αττικής.

  Η αστυνομία εξιχνίασε εννέα κλοπές σε σπίτια από τις οποίες αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 700.000 ευρώ.

  Οι Αρχές συνέλαβαν δυο ημεδαπούς ηλικίας 31 και 27 ετών, ο μεν πρώτος ως διευθύνων την εγκληματική ομάδα και ο δεύτερος ως μέλος αυτής. Επιπλέον, σε βάρος του 27χρονου ημεδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή πυροβόλου όπλου (πιστόλι) καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

  Πλεύρης: Εισήγηση για τρίτη δόση εμβολίου σε όλους την επόμενη εβδομάδα – Αντιδράσεις από τον ΠΟΥ

  Η αστυνομία κατέσχεσε όπλα και κλοπιμαία

  Η ΕΛ.ΑΣ. έχει κατασχέσει τα κλοπιμαία προκειμένου να αναγνωριστούν από τους δικαιούχους ώστε ακολούθως να αποδοθούν. Συνολικά διενεργήθηκαν τρεις έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων στις περιοχές Ζεφύρι και Αχαρνές Αττικής. Κατασχέθηκαν:

  • ένα λειτουργικό πυροβόλο όπλο (πιστόλι) μάρκας Glock, το οποίο είχε κλαπεί το έτος 2015,
  • πλήθος φυσιγγίων πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων,
  • ένα πλήρες σύστημα οξυγονοκόλλησης για τη διάνοιξη χρηματοκιβωτίων,
  • μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και χρυσαφικών,
  • συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • χρησιμοποιημένες κάρτες sim καθώς
  • πέντε φιαλίδια με χημική ουσία για την ανίχνευση περιεκτικότητας χρυσού.

  Αναζητείται έτερος άγνωστος δράστης ως συνεργός των προαναφερθέντων συλληφθέντων.