Πίνακας Περιεχομένων
    1. Πρόκειται για περίπου 25 Ταλιμπάν, όπως αναφέρει η New York Post, οι οποίοι βρέθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Band-e Amir, στα 45 μίλια από τη Μπαμιγιάν, και εκτός από τα πυροβόλα όπλα τους, κρατούσαν στα χέρια και εκτοξευτές πυραύλων, εικόνα το λιγότερο σουρεάλ. Σε αυτή την περιοχή υπάρχουν 6 μικρές λίμνες που περιβάλλονται από την οροσειρά Hindu Kush

    Με όσο περιθώριο υπάρχει να αντιμετωπίσει κάποιος εξωτερικός παρατηρητής, έστω με λίγο χιούμορ, τα όσα τραγικά συμβαίνουν στο Αφγανιστάν, αν κάτι μπορεί να ειπωθεί για τους Ταλιμπάν, πέραν των δεδομένων, είναι πως ως φιγούρες αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας και της καρικατούρας. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα με το στυλ τους που είδαμε στις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Καμπούλ, αλλά πολύ περισσότερο με κάτι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν χθες.

    Σε αυτές, οι Ταλιμπάν βρίσκονται σε μια λίμνη στην επαρχία Μπαμιγιάν και το σκηνικό θυμίζει κάτι από το Η Κόρη Μου Η Σοσιαλίστρια. Δηλαδή, μόνο που δεν τραγούδησαν «Κυριακή γιορτή και σχόλη να ‘ταν η βδομάδα όλη», αφού ήταν κατά δυάδες και τριάδες μέσα σε βάρκες που είχαν σχήμα κύκνου και κρατούσαν στα χέρια τους τα όπλα, καθώς έκαναν βαρκάδα.

    Πρόκειται για περίπου 25 Ταλιμπάν, όπως αναφέρει η New York Post, οι οποίοι βρέθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Band-e Amir, στα 45 μίλια από τη Μπαμιγιάν, και εκτός από τα πυροβόλα όπλα τους, κρατούσαν στα χέρια και εκτοξευτές πυραύλων, εικόνα το λιγότερο σουρεάλ. Σε αυτή την περιοχή υπάρχουν 6 μικρές λίμνες που περιβάλλονται από την οροσειρά Hindu Kush

    Η συγκεκριμένη λίμνη αποτελούσε για τις τελευταίες 3 δεκαετίες ένα ορμητήριο ηρεμίας και ασφάλειας για τον λαό του Αφγανιστάν και μάλιστα διεξάγονταν και τουριστικές εκδρομές σε αυτό το σημείο.

    Το τρολάρισμα δεν έλειψε από τους θαλασσόλυκους με τα RPG, με αρκετούς στο Twitter να παραλληλίζουν το θέαμα με τον πλου του Τζορτζ Γουάσινγκτον στον ποταμό Ντελαγουέαρ στη διάρκεια του Επαναστατικού Πολέμου.

    Η παρουσία των Ταλιμπάν στη λίμνη δεν είχε ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αλλά τη χρησιμοποιούν κατά καιρούς ως σημείο ελέγχου, καθώς στην επαρχία Νανγκαρχάρ που βρίσκεται στα ανατολικά, υπάρχουν συγκρούσεις με τον ISIS-K.

    Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι η δεύτερη φορά που οι Ταλιμπάν παρουσιάζονται ως «νορμάλ» άνθρωποι, καθώς παλιότερα τους είχαμε δει σε φωτογραφίες από θεματικό πάρκο και σε ζωολογικό κήπο.