Πίνακας Περιεχομένων
    1. Τα κτυπτονομίσματα δεκτά στο Ελ Σαλβαδόρ

    Τα κρυπτονομίσματα έχουν υποστεί άλλη συντριπτική πτώση με εκτιμώμενη αξία 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων να χάνεται. Το Bitcoin έπεσε κατά 9 τοις εκατό, η Cardano και η Ethereum έχασαν επίσης περίπου το 10 τοις εκατό καθώς όλα τα μεγάλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων έπεσαν.

    Οι αναλυτές εξετάζουν το ζήτημα και πιστεύουν ότι δύο κύριοι παράγοντες είναι αυτοί που ευθύνονται. Ο Jonas Luethy, μεσίτης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων GlobalBlock, θεωρεί ότι το αυξανόμενο πρόβλημα του Evergrande, μια από τις μεγαλύτερες μεσιτικές στην Κίνα, είναι ένας σημαντικός παράγοντας για ό, τι συνέβη στις αγορές crypto.

    Συγκεκριμένα, είπε στις τράπεζες ότι δεν είναι σε θέση να ξεχρεώσει τα πάνω από 300 δισεκατομμύρια δολάρια που οφείλει και οι μετοχές της εταιρείας έχουν πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών.

    Οι αναλυτές φοβούνται ότι η εταιρεία μπορεί να βιώσει τη δική της «Lehman», αναφερόμενη στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα που κατέρρευσε κατά την έναρξη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2007.

    Το ζήτημα έχει ήδη έχει επηρεάσει τις παγκόσμιες αγορές, με το Dow Jones να πέφτει κατά 600 μονάδες ως απάντηση στην αβεβαιότητα.

    Ο David Bahnsen, σύμβουλος από τον όμιλο Bahnsen, δήλωσε: «Δεν υπάρχει αρκετή σαφήνεια για το πώς αυτά που περνάει η Evergrande μπορεί να επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομία, καθώς η αβεβαιότητα είναι αρκετή για να τρομάξει τις αγορές.

    Αυτή η αγορά δεν γνώρισε σχεδόν καμία αρνητική διακύμανση για μεγάλο χρονικό διάστημα και η ανάκαμψη ήταν πολύ καθυστερημένη».

    Το Bloomberg αναφέρει επίσης ότι το Binance, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, βρίσκεται τώρα υπό έρευνα, καθώς οι αρχές των ΗΠΑ πιστεύουν ότι εμπλέκεται σε εμπιστευτικές συναλλαγές και χειραγώγηση της αγοράς.

    Τα κτυπτονομίσματα δεκτά στο Ελ Σαλβαδόρ

    Παρότι η είδηση για την πτώση της αξίας των κρυπτονομισμάτων μπορεί να στενοχωρήσει και να ανησυχήσει αυτούς που έχουν επενδύσει, πρέπει να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά γίνεται δεκτό ως νόμιμο νόμισμα.

    Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που δέχτηκε το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα και οι πολίτες είναι πλέον σε θέση να το χρησιμοποιήσουν για να πληρώσουν οτιδήποτε θέλουν.

    Καθώς η τιμή του Bitcoin έπεφτε κατακόρυφα, η χώρα της Κεντρικής Αμερικής άδραξε την ευκαιρία να πάρει περισσότερα. Ο πρόεδρος του Σαλβαδόρ, Nayib Bukele, έγραψε στο Twitter: «Μόλις αγοράσαμε 150 νέα νομίσματα. Το Ελ Σαλβαδόρ διαθέτει τώρα 700 νομίσματα».

    Αυτά τα 150 νομίσματα αντιπροσωπεύουν περίπου 6,7 εκατομμύρια δολάρια, με την συνολική επένδυσή τους να αγγίζει τώρα τα 30,5 εκατομμύρια δολάρια.