Πίνακας Περιεχομένων
  1. Με βαρύ παρελθόν ο δράστης

  Η δολοφονία της 32χρονης Δώρας στη Ρόδο, είναι η 11η που λαμβάνει χώρα από την αρχή του έτους. Το «σφάλμα» της ήταν να χωρίσει τον δράστη, ο οποίος της έκανε τη ζωή πατίνι. Της έστησε καρτέρι, τη σκότωσε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Πληροφορίες που έρχονται στο φως για το προφίλ του, αποκαλύπτουν πόσο προβληματική ήταν η κατάσταση στη σχέση τους.

  Ο 40χρονος ήταν βίαιος, καταπιεστικός και χειριστικός, όπως αποκαλύπτουν και προηγούμενες σχέσεις του, που τον είχαν καταγγείλει. H Δώρα Ζαχαριά συγκατοικούσε επί δύο μήνες με τον Κώστα Μοίρα. Χώρισαν όμως πρόσφατα μιας και αυτό το δίμηνο ήταν εφιαλτικό για εκείνη, όπως εξομολογούνταν και σε οικεία της πρόσωπα.

  «Κάποια στιγμή μου λέει “μαμά, θα μείνουμε μαζί, δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες”. Μου έλεγε “έχω το μεταπτυχιακό, δεν θέλω ούτε επισκέπτες στο σπίτι μου, θέλω να έχω το γραφείο μου, τα παιδιά μου, τα μαθήματά μου”. Τελείωσε το μεταπτυχιακό της με άριστα, ο κύριος τη ζήλευε. Το παιδί έμεινε εκεί τον Ιούλιο. Αύγουστο πήγαν διακοπές δύο εβδομάδες, Κάλυμνο πήγαν. Εκεί κάτι έγινε και έδειξε ο κύριος άλλον εαυτό», ανέφερε η μητέρα της Δώρας, Κατερίνα.

  Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η μητέρα της άτυχης κοπέλας, ο 40χρονος «της έλεγε δεν θα βγεις έξω. ‘Όταν θα βγαίνεις έξω το κλειδί θα είναι πίσω από την πόρτα’, για να βλέπει τι ώρα γυρνάει», είπε επίσης η μητέρα του θύματος. Συνεχίζοντας έκανε λόγο για σκηνές ζηλοτυπίας και τόνισε ότι η κόρη της τής εκμυστηρεύτηκε μετά τις διακοπές ότι σκοπεύει να χωρίσει. «Μαμά, αποφάσισα να χωρίσω. Της λέω “το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει”».

  «Μια μέρα», συνέχισε η μητέρα του θύματος, «με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει “μαμά, αυτός ο άνθρωπος είναι τρελός, έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω”. Και μετά του λέει “τα είπα και στη μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δεν μιλάω”, και καλά τον προετοίμαζε ότι “δεν πάμε καλά”».

  Ρόδος: Θα συνεχίσουμε για πολύ να λέμε «να φεύγετε μακριά τους κορίτσια»;

  Η συμπεριφορά του δράστη ήταν απαράδεκτη. Μεταξύ άλλων, έλεγε στο θύμα «δεν θέλω να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου. Θέλω όταν πάω για ύπνο να κοιμάσαι».

  Η άτυχη Δώρα είχε 9 μήνες σχέση με τον δράστη, ενώ συγκατοίκησαν τον περασμένο Ιούλιο. «Εγώ δεν θέλω να βγαίνεις, δεν θέλω να πηγαίνεις εκεί», έλεγε ο θύτης στο θύμα, σύμφωνα με την κυρία Κατερίνα. «Την παρακολουθούσε. Ήξερε τι ώρα σχολάει και την περίμενε έξω από το σπίτι της φίλης της. Της είχε στήσει καρτέρι. Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ», σχολίασε η τραγική μητέρα για την ημέρα του φόνου.

  «Δεν πήγαινε το μυαλό μου εκεί. Αλλά φοβόμουν για το κορίτσι μου», είπε ο κ. Τριαντάφυλλος, πατέρας του θύματος. Η αδελφή του θύματος, η Έφη, είχε κακό προαίσθημα. «Δώρα, πρόσεχε, δεν έχω καλό προαίσθημα» συμβούλευσε την αδελφή της μία ημέρα πριν από τη δολοφονία.

  Με βαρύ παρελθόν ο δράστης

  Την ίδια στιγμή, η «Δημοκρατική της Ρόδου» προχωρά σε αποκαλύψεις για το παρελθόν του δράστη. Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά της, ο 40χρονος έχει επιδείξει επιθετική συμπεριφορά έναντι συντρόφων του και στο παρελθόν.

  Πιο συγκεκριμένα, μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών σε 40χρονη σύντροφο του επί 4μηνο, η οποία υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε κάθε της κίνηση.

  Στην πρώην σύζυγό του ο 40χρονος είχε προκαλέσει ομοίως προβλήματα. Η πρώην σύζυγός του είχε προσφύγει συγκεκριμένα, ούσα σε διάσταση μαζί του, στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα.

  Είχε ζητηθεί να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και, τέλος, να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα.

  Παντρεύτηκαν το 2011 και ο γάμος τους παρουσίασε από την αρχή πολλά προβλήματα, αποκλειστικά εξαιτίας της συμπεριφοράς του, καθώς σε κάθε διαφωνία τους έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και τη χτυπούσε, προσπαθούσε να τη μειώσει ως άνθρωπο και γυναίκα και δεν συνεισέφερε καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες.

  Είχε περιγράψει στα δικόγραφα περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της που ακολούθησαν, ενώ υποστήριξε ότι την εκβίασε. Υποστηρίζει ακόμη ότι σε μια περίσταση με την απειλή όπλου την απήγαγε και την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με την κάννη του όπλου να τη σημαδεύει.