Όταν ξεκίνησαν οι πυρκαγιές, κυκλοφορούσε ένα meme στα social media που έλεγε ότι «στην Ελλάδα ζεις όμορφα, αρκεί να μην είσαι δέντρο ή γυναίκα». Εμείς θα προσθέσουμε και τους ΑμΕΑ. Κι αυτό γιατί η ζωή για έναν ΑμΕΑ είναι γεμάτη με εμπόδια που δεν τα δημιουργεί η αναπηρία του, αλλά η ηλιθιότητα και ο κρετινισμός που διακατέχει το 90% των Ελλήνων οδηγών, ιδίως όσων οδηγούν μηχανάκια (βλ. ντελιβεράδες).

    Μια βόλτα στην οποιαδήποτε γειτονιά, θα αποκαλύψει πως τα πεζοδρόμια που έχουν κάτω από 4-5 μηχανάκια πάνω τους, είναι αυτά με το λιγότερο φορτίο.  Είναι αρκετές πάντως και οι περιπτώσεις που τα αυτοκίνητα κοντράρουν άνετα τα μηχανάκια και με τρόπο εξίσου εξοργιστικό.

    Όπως ο απαράδεκτος κύριος στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο οποίος έχει καβαλήσει ολόκληρο το πεζοδρόμιο με το αμάξι του και δεν μπορεί να περάσει ένας άνθρωπος σε αναπηρικό καροτσάκι. Όταν επιστρέφει, αντί να ζητήσει έστω το ελάχιστο, τη συγγνώμη, έχει το θράσος να πει πως το άφησε μόνο για 5 λεπτά και πως ο ΑμΕΑ ψάχνεται για καβγά.

    Στη συνέχεια τα έβαλε με τη δημοσιογράφο και της έκανε κήρυγμα γιατί είναι από τον ΣΚΑΪ, αλλά μην περιμένετε ότι σταμάτησε εκεί. Όταν μιλάμε για Έλληνα οδηγό, τότε μιλάμε για platinum edition κρετίνο. Ο οδηγός επιστρέφει, απευθύνεται επιθετικά προς τον άνθρωπο και μετά βρίζει τη δημοσιογράφο, κάνοντας και χειρονομία. «Άντε χ@σου βρώμα» της λέει με όλη την παιδεία υψηλού επιπέδου που έχει.